PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=689479}

Star Wars: Rebelianci

Star Wars Rebels
2014 - 2018
7,4 8,2 tys. ocen
7,4 10 1 8236
8,0 5 krytyków
Star Wars: Rebelianci
powrót do forum serialu Star Wars: Rebelianci

No cóż... Do serii nastawiony byłem raczej sceptycznie, jednak po pierwszym odcinku uważam, że ma ona duży potencjał. Scenarzyści mieli tutaj nieco trudniej, niż przy CW - wymyślenie głównych postaci itd. (Choć racją jest, że w CW było wiele świetnych nowych postaci). Dobrze by było, gdyby w Rebels było trochę odniesień do wcześniejszych wydarzeń.
Tak czy inaczej, nowa seria zapowiada się całkiem dobrze.

ocenił(a) serial na 7
DomingosCFC

No przyznam Ci rację pierwszy odcinek zrobił na mnie dobre wrażenie.Inkwizytor,który będzie ścigał głównych bohaterów narozrabia trochę hehe.Mam nadzieję,że pojawi się Vader Obi Wan i inne postacie z poprzednich epizodów :)

ocenił(a) serial na 5
spartakus_filmweb

Ja też chciałbym, żeby w serialu pojawiły się klasyczne postacie z SW. Właściwie to między innymi to miałem na myśli przy "odniesieniach". Jest możliwość, że np. w 1 sezonie tego dużo nie będzie, a potem ewentualnie zacznie się rozkręcać jak w Clone Wars. ;>

ocenił(a) serial na 7
DomingosCFC

Miejmy nadzieję :)

ocenił(a) serial na 7
DomingosCFC

Wstępnie uważam za bardzo dobry. Nie obyło się bez kilku dziwnych i do bólu schematycznych zagrań: przypadkowe otwarcie holokronu, rycerz Jedi się ujawnia, kradzież holokronu ustawiona przez Kanana... Z drugiej strony film natychmiast wszystko nadrabia. Moc wisi w powietrzu przez cały (dwu)odcinek, kilka bardzo dynamicznych, zabawnych i chwytliwych dialogów, Inkwizytor - widziałem typa w trailerach a jednak wciąż robi wrażenie. Główny bohater trochę za bardzo rysowany ręką Disney'a "dla młodzieży" i oczywiście oczekiwałem, już po pierwszej interakcji/rozmowie między Ezrą i Sabine, że za moment nad ich głowami zawisną gigantyczne tabliczki z napisem "ONI BĘDĄ RAZEM", "SĄ SOBIE PISANI", "MIŁOŚĆ ICH POŁĄCZY", ale przez resztę odcinka już mi to nie przeszkadzało. Czekam na polską premierę i emisję w publicznej stacji telewizyjnej.

ocenił(a) serial na 7
DomingosCFC

Serial nie zapowiada się dobrze, a pierwszy odcinek był poniżej jakiegokolwiek poziomu.