Byłem na dzisiejszym pokazie premierowym w sosnowieckim Heliosie. Moim zdaniem po pierwszym odcinku ciężko ocenić jaki będzie ten serial. na pewno nie brakowało humoru, niektóre animacje bardzo fajnie wyglądają (zwłaszcza podobały mi się te wewnątrz imperialnego niszczyciela). Wygląda na to, że główni bohaterowie serialu mają potencjał, ale zależy jak scenarzyści poprowadzą ich dalsze losy. Na ekranie zobaczymy też przez chwile starego znajomego <SPOILER> Obi Wan-Kenobi pojawia się pod postacią hologramu :) <SPOILER> .
Serial na pewno skierowany jest do młodszych odbiorców, a dzieciom w rożnym wieku się podobało :) W mojej opinii starszy widz też znajdzie coś dla siebie, choć raczej nie należy się nastawiać na dzieło w stylu Starej Trylogii. Raczej będzie to w miarę solidny serial o poziomie wyższym niż Wojny Klonów :)
Mam pytanie, słyszałem że jest jakiś Part 2? Czy Spark of Rebelion to część 1 i 2? Czy tylko Part 1? Pamiętam że trwało to ok 44 minut. Czy jest coś jeszcze do obejżenia? Pamiętam że skończyło się na <SPOILER> Rozmowie z Inkwizytorem w hologramie. <SPOILER>
pewnie podział na part 1 i part 2 jest ze względu na to, że pewnie w niektórych krajach ten podwójny odcinek będzie podzielony na dwa (bo nikt nie będzie całej ramówki przebudowywał pod jeden serial.) Tak często się robi z podwójnymi odcinkami. Tak jak Firefly w Polsce pierwszy odcinek (Serenity) leciał na sci fi universal podzielony na dwie części. Z innymi serialami też tak robią, więc pewnie i tu tak jest