PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=609260}

Statek

El barco
2011 - 2013
7,8 6,6 tys. ocen
7,8 10 1 6638
6,0 2 krytyków
Statek
powrót do forum serialu Statek

Czy wiadomo może kiedy będą napisy do odcinków z 3 sezonu? Gdzie pojawiaja się najszybciej?

ocenił(a) serial na 9
sabter

Myślę,że najszybciej będą na ii tv . info.. Ale nie wiem.. Jakbym miała trochę więcej czasu mogłabym się za to wziąć.. Nie chce nic obiecywać, ale jak będę miała więcej czasu w ten weekend to postaram się wziąć chociaż za 1 odcinek :)

ocenił(a) serial na 8
anusialka94

Lepiej nic nie obiecuj, bo potem ludzie cię zagryzą

ocenił(a) serial na 9
Diretto

No racja, to nic nie obiecuje ;) Zwłaszcza, że wolałabym najpierw ściągnąć napisy po hiszpańsku i tłumaczyc.. No ale.. Pewnie znajdzie sie ktoś szybszy bo zanim ja znajde czas hahaha :D

ocenił(a) serial na 8
anusialka94

Niestety nie ma hiszpańskich napisów. Są dostępne: rosyjskie, bułgarskie, greckie i serbijskie czy jak się odmienia.

ocenił(a) serial na 9
Diretto

uuuu to lipa.. Żadnego z tych języków nie znam hahaha jeszcze tylko angielski by mnie ratował . :P

ocenił(a) serial na 8
anusialka94

Tak samo jak mnie. Także ciekawie nie jest

ocenił(a) serial na 9
Diretto

No niestety nie.. Poczekamy, może ktoś sie rzuci na napisy w jakimś języku bardziej nam znanym :) Bo ze słuchu nie lubię tłumaczyć, bo łatwo jest coś źle usłyszeć i przeinaczyć.

ocenił(a) serial na 8
anusialka94

Od długiego czasu miałem kontakt z chłopakiem, który tłumaczył dwa sezony el barco. Ostatnio mi pisał, że może będzie tłumaczył 3 sezon. Napisałem do niego przed chwilą, może coś będzie wiadomo.

ocenił(a) serial na 9
Diretto

Ooo, ok :) To napisz jak już będziesz coś wiedział :)

ocenił(a) serial na 8
anusialka94

Tłumaczy z rosyjskich napisów. Także niedługo się pojawią

ocenił(a) serial na 9
Diretto

Ooo to wspaniale :) Dzięki za wiadomość :)

ocenił(a) serial na 9
anusialka94

ja tez właśnie mogłabym tłumaczyć z rosyjskich napisów, ale widzę, że ktoś mnie wyprzedził już :D

ocenił(a) serial na 10
gretik

ee nie odpuszczaj sobie :D kto pierwszy ten lepszy :D ja juz sie doczekać nie moge az ktos w koncu napisy doda i z góry bardzo dziękuje :)

lovemessages

W necie pojawiły się napisy do pierwszego odcinka zrobione w translatorze... prawdopodobnie z języka serbskiego sądząc po kilku nieprzetłumaczonych wyrazach (nie jestem pewna). Sami musicie ocenić, czy warto oglądać,czytać http://przeklej.net/file_details/25729.html być może jest ktoś chętny do zrobienia poprawek, czasami nie można wychwycić ogólnego sensu wypowiedzi, a jeśli nie zna się hiszpańskiego choć trochę, to już w ogóle są problemy, ale jeśli ktoś bardzo nie może się doczekać, to zawsze coś! Później można zobaczyć jeszcze raz :-)

gretik

a nie lepiej by sie te osoby skontaktowały ze soba i podzieliły te tłumaczenia miedzy soba? kazdy by swoja czesc przetłumaczył i zostaje tylko sklejenie i korekta...mysle ze praca by szla o duzo szybciej...

ocenił(a) serial na 8
Diretto

ja też mogłabym przetłumaczyć z języka rosyjskiego;)

fly_filmweb

są już rosyjskie napisy do 2 odcinka czy ktoś jest chętny aby przetłumaczyć?

marta93_66

http://przeklej.net/file_details/30146.html link do rosyjskich napisow

ocenił(a) serial na 8
marta93_66

kurczę, nie wiem dlaczego, ale nie wyświetlają mi się litery tak jak trzeba.

ocenił(a) serial na 6
sabter

Tyle osób się chwali, że mogłoby tłumaczyć z takiego albo siakiego języka, ale jak już te się pojawią, to polskich dalej nie ma ;|
To po co się chwalić, skoro nic się z tym nie robi...

ocenił(a) serial na 7
ciastko.

Ja tam się nie chwalę, bo nawet jakby mi pod nos angielski podłożyli to i tak nie miałabym czasu niestety.... Czas jest kłopotem, choć w większości wykorzystujemy go na bzdety...

ocenił(a) serial na 9
sabter

To ktos w koncu bedzie tlumaczyl? bo zatrzymalam sie na 1 odc i chyba nie wytrzymam

ocenił(a) serial na 7
luka00

No właśnie ja też się nie mogę doczekać... Już nawet kilka razy spojrzałam na zapowiedź następnego odcinka (z napisów z 1 odcinka..) :PP

ocenił(a) serial na 6
sabter

Chyba się nie doczekamy ; )

ocenił(a) serial na 10
ciastko.

odcinek drugi jest na kinomaniaku z napisami

ocenił(a) serial na 6
korneli_ia

Szkoda, że drugi już widziałam z własnymi koślawymi napisami ; P
Nie mogę się doczekać następnych... zwłaszcza, że już jest chyba 5 czy 6 odcinków w sumie.

ciastko.

Od wczoraj jest już 7 odcinków 3 sezonu. Następny - 8 odcinek - będzie dopiero za dwa tygodnie. Może do tego czasu komuś się uda coś przetłumaczyć. Obejrzałam wszystkie po hiszpańsku, ale nie wszystko niestety rozumiem.

ocenił(a) serial na 7
Honda_74

Tłumaczy ktoś już może 3 odcinek?
Mam namiar na napisy do 3 odcinka, ale "niestety", po bułgarsku, serbsku, węgiersku i chorwacku.
Ale do 4 odcinka są po angielsku.
Daje lik http://www.subtitleseeker.com/1788634/The+Boat/Tv-Subtitles/
Sama mogę tłumaczyć z angielskiego, ale fajnie by było wiedzieć czy ktoś już tłumaczy jakiś odcinek, żeby nie tłumaczyć jednego odcinka jednocześnie.

paulina4_12

z tego co doczytałam to te angielskie napisy są na razie gotowe w 40%, poczekaj jeszcze trochę aż będą gotowe.

ocenił(a) serial na 6
Honda_74

Uda jak uda, ja myślę, że po prostu nikomu z tych, którzy hiszp. znają zwyczajnie się nie chce... ważne, że oni obejrzeli a reszta niech sobie sama poradzi ; ]

ocenił(a) serial na 5
ciastko.

Rozumiem, że nigdzie nie można dostać hiszpańskim napisów?

ocenił(a) serial na 5
Ayashi_2

Postaram się przetłumaczyć 3 odcinek ze słuchu, ale nie obiecuję, że będzie on w 100% poprawny, ponieważ ze słuchu jest ciężko tłumaczyć.

Ayashi_2

Hej;-) A możesz wrzucić ten odcinek 3 z tłumaczeniem, jak już przetłumaczysz?

ocenił(a) serial na 5
megi82_23

Jeśli go przetłumaczę, co jest ciężkie, bo czasem nie można zrozumieć, jakie słowa dokładnie wypowiadają, to wtedy wrzucę na pewno. Ale nie obiecuję, że przetłumaczę go szybciej, niż dziewczny (czy ktokolwiek), które się tym zajmują.

ocenił(a) serial na 10
Ayashi_2

Proszę ;) Nie wiesz kiedy mogłabyś to zrobić ? :) Ciekawość zżera ;)

ocenił(a) serial na 5
olcian1128

Naprawdę ciężko mi się określić, bo ze słuchu ciężko wyłapać niektóre zdania. O wiele łatwiej byłoby, gdyby były napisy hiszpański, a takowych o ile mi wiadomo, nie ma :)

ocenił(a) serial na 10
Ayashi_2

Wiem, jest trudno - jak z każdym obcym językiem ;). Ale trzymam mocno kciuki ! :D

ocenił(a) serial na 9
olcian1128

witam wszystkich fanów el barco :) ja moge sie zając tlumaczeniem odcinków ze sluchu, tylko ktoś musi mnie wtajemniczyc jak to wszystko robi sie od strony technicznej :)

ocenił(a) serial na 10
juanaa

Ja nie mam o tym kompletnego pojęcia, ale trzymam kciuki ! Dziękuję ! :D Może poszukasz w googlach ? Wujek google wie wszystko, także wiesz.. ;)

ocenił(a) serial na 7
juanaa

Odpowiedź w pw.

paulina4_12

Ja kiedyś tłumaczyłam tak, że miałam przetłumaczone za pomocą translatora napisy chyba serbskie i poprawiałam je dodając tłumaczenie ze słuchu, co tam udało mi się wyłapać, hiszpańskiego uczyłam się tylko rok, więc było ciężko, ale chociaż ogólny sens starałam się przekazać, co (gdy bardzo kusi oglądanie) zazwyczaj wystarcza, . Plus taki, że samemu nie trzeba było robić pliku z napisami, bo był już gotowy i zsynchronizowany :-) może ktoś podłapie pomysł? :-)

ocenił(a) serial na 8
Disiple

ja zazwyczaj brałam napisy w innym języku i tłumaczyłam wielki plus jest taki że samemu nie trzeba nic robić tylko przetłumaczyć bo tak jak koleżanka powyżej mówiła napisy są zsynchronizowane

ocenił(a) serial na 9
effi_2

wie ktoś z jakiej strony mogę ściągnąć el barco w wersji oryginalnej? chodzi mi o 3 sezon

juanaa

http://www.elfanespaniol.pun.pl/viewtopic.php?id=1061
Tu masz, tylko musisz się zarejestrować.

ocenił(a) serial na 9
dewiaa

kochani mam juz tlumaczenie 2 odcinka tylko nie wiem jak wtopic napisy do filmu ;/ ktos ma z tym jakies dowiadczenia?

ocenił(a) serial na 9
juanaa

Na kino maniaku są już 4 odcinki z napisami... Potrzebne jest teraz tłumaczenie 6 odcinka, bo 5 podobno jest tłumaczony