PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=609260}

Statek

El barco
2011 - 2013
7,8 6,6 tys. ocen
7,8 10 1 6641
6,0 2 krytyków
Statek
powrót do forum serialu Statek

Co będzie dalej?

ocenił(a) serial na 9

Cześć , zakładam nowy temat ,żeby sobie po prostu ''porozmawiać'' na temat tego serialu.Wydaje mi się,że nie ma żadnej otwartej konwersacji.
Może zacznę od tego :
Co myślicie o znajomości Ulisesa i Gamboy? Myślicie ,że ma on powiązanie również powiązanie z projektem?

ocenił(a) serial na 10
lobosz

Z tego co się dowiedzieliśmy po ostatnim przetłumaczonym odcinku, okazało się, że Ulisses nie miał żadnych powiązać z planem Aleksandrja, bo nie znał Roberto (Bąbla), a poznał go "przypadkiem". Roberto znał Go i polecił Mu wsiąść na statek, gdyż zależało Im na Jego życiu (jak się okazało jest wyjątkowy - chyba nie tylko pod względem pojemności płuc). A z Gamboą.. Hmm.. sama jestem ciekawa. Jestem ciekawa też tego, dlaczego nadal nie powiedział Aihnoi, że znał Dulce i dlaczego w ogóle nie przyznał się wcześniej, kiedy była na statku. Mam nadzieję, ze wszystko sie niedługo wyjaśni. Przewagę mają Ci, którzy znają hiszpański. Ja tylko sępię i czekam na kolejne odcinki z tłumaczeniem :)

ocenił(a) serial na 10
olcian1128

moim zdaniem Bąbel jest w to zamieszany najbardziej , kto wie moze to on wymyślił projekt . ;d

ocenił(a) serial na 10
klaudia7810

Hmm.. Co do projektu, to jest pewne, że On Go wymyślił. Było to już powiedziane chyba w 2 odcinki 3 serii. Kiedy Piti, Sol itd. przeglądali papiery znalezione u Julii, znajdował się tam podpis pomysłodawcy projektu Aleksandrja - Roberto Schneider ;).

ocenił(a) serial na 9
olcian1128

Ciekawy jest też wątek ojca Esteli. Bardzo ciekawa jestem też czemu akurat ich wybrano na ten statek, bo w sumie jak na razie znamy tylko powody dla których jest Estela i Ainoha :)

lobosz

A JA SIĘ ZASTANAWIAM O CO CHODZI Z TYM ZDJECIEM ULISESA Z DULCE????? CZEMU JEST TAKIE WAŻNE????

ocenił(a) serial na 10
sowasowaxd

Też mnie to nęka.. Juz wyobrażam sobie różne scenariusze ;P Na razie wiemy o tej dwójcie, reszta wątków wyjaśni się pewnie w kolejnych odcinkach i sezonach ;)

olcian1128

Jestem ciekawa w piątym odcinku jak Ainhoi wydostała było 99 jak ona się wydostała w windy *.*
Ojejej dużo jest więcej pytań niż odpowiedzi :D

ocenił(a) serial na 9
claudzia15

Wydostała się tak jak Kapitan z Julią - dzięki temu podnośnikowi... tylko wyświetlacz nie działał i nie pokazywał tego, że winda się podnosi :)

aruba85

Aaaa :D Teraz kumam : d

claudzia15

W 7 odcinku jest więcej na temat Ulisesa i jego znajomości z Dulce. Zamotał się biedak strasznie. Wydaje się, że mógł już dawno porozmawiać z Ainhoa, ale niestety - jak się okaże - nie mógł. Jednak jeszcze poczekamy trochę na ostateczne wyjaśnienie wszystkiego.
Nie wiem czy zwróciliście uwagę na rozmowę Ulisesa i Ainhoi, która odbyła się na statku krótko przed odpłynięciem Ulisesa ze skrzynią na ruski statek. Ainhoa zapytała się go skąd Julia miała informacje na jego temat, skoro wszedł on na statek jako pasażer na gapę. To nie był jakiś wywiad, czy ankieta, które Julia przeprowadziła z Ulisesem już na statku, tylko informacje na jego temat już od dzieciństwa.
Jedno jest pewne: Bąbel zaplanował wszystko szczegółowo przed swoim wypadkiem - swoją drogą musiał się nieźle narazić, że chcieli go zabić.
Pewne jest też to, że chyba każdy na tym statku coś ukrywa. Wydaje się też, że niektórzy wiedzą znacznie więcej niż nam się w tej chwili wydaje. Najbardziej nieświadomi i nie mający prawie tajemnic to kapitan i de la Cuadra - jedyną tajemnicą, jaką do tej pory ukrywają jest to, że wiedzą kim był wcześniej Bąbel i to, że jest on bratem Salome. Chociaż, nigdy nie wiadomo co jeszcze może wyjść na jaw?
Poczekamy jeszcze trochę na rozwiązanie zagadek - w planach jest 4 sezon :)

ocenił(a) serial na 8
Honda_74

bąbel ukradł teczkę w której były jakies cenne informacje i wydaje mi się że właśnie to jest powód tego ze chcieli go zabić

effi_2

Oj, zdaje mi się, że nie tylko o to chodzi... Musiał znacznie więcej namieszać. Coś mi się zdaje, że naraził się swoim pracodawcom.

Honda_74

może zdradził jakoś tajemnice w związku z tym projektem Alechandria???

ocenił(a) serial na 10
Honda_74

Hmmm... a może po prostu wiedział zbyt dużo o akceleratorze i wymyślił projekt Aleksandrja, dlatego zaczęli się martwić, że zbyt dużo wie ;). Albo po prostu nie chciał dopuścić do testów, które w końcu doprowadziły do wybuchu ? ;) Nie wiem. w każdym razie robi się co raz ciekawiej, a tak jak napisała Honda_74 każdy wie coś, czego nie wie drugi i coś ukrywa ;)

olcian1128

Właśnie obejrzałam 6 odcinek z tłumaczeniem. Wyjaśnia się w nim trochę, co takiego zrobił Bąbel - oczywiście nie do końca.

ocenił(a) serial na 10
Honda_74

Ja właśnie się za niego zabieram ;) Po oglądnięciu podzielę się wrażeniami ;)

ocenił(a) serial na 10
olcian1128

gdzie można obejrzeć 6 odc sezon 3 ?;)

wilczek843

na kinomaniaku. tv (razem wpisac)

ocenił(a) serial na 10
agab1987

na kinomaniaku nie chce sie otworzyc , ciagle cos wyskakuje , jest jakas inna stronka gdzie zadziała i jest z tłumaczeniem ?

Honda_74

Z tego co ja sie orientuje to nikt nie wie ze Salome i Babel sa rodzenstem...sama Salome tylko wie , Babel nie pamieta a Ricardo i Julian równiez o tym nie wiedza...

ocenił(a) serial na 10
agab1987

To jest dla mnie właśnie niezrozumiałe. Skoro Salome, Ricardo i Julian pływaja razem na statku od 20 lat, to jak mogą tego nie wiedzieć ?! :/

ocenił(a) serial na 10
olcian1128

Tym bardziej, że Bąbel przychodził do domu Ricardo.

nieodgapiam

przychodził babel do ich domu owszem...ale napewno im nie powiedzial gdzie pracował bo tak zalecali szefowie...jestem pewna ze skłamał odnosnie pracy tak samo dam sobie reke usiasc ze nawet Salome nie wie co tak naprawde robił jej brat...
zreszta ile jest syutuacji absurdalnych? ogladalam 1 i 2 seozn dla przypomnienia i w ogole niektore rzeczy nie trzymaja sie kupy...wychodzi na to ze babel znał ainohe ulisesa a w tych wczesniejszych sezonach w ogole nie mozna było wywnioskowac i w ogole...

agab1987

Z każdym odcinkiem będzie wiadomo coraz więcej. W 8 znowu coś o Bąblu i Salome. W 9 o Maxie i Bąblu.

ocenił(a) serial na 10
Honda_74

Ehh.. Coraz więcej zagadek ;). Pewnie niedługo wszystko się wyjaśni. Czekam na 7 odcinek ;)

ocenił(a) serial na 9
olcian1128

7 już jest :) - na kinomaniaku

ocenił(a) serial na 10
aruba85

Wiem wiem... oglądałam jeszcze w ten sam dzień z pierwszego dodanego linka :p

lobosz

a ja se wlasnie tak myslalam...czy przypadkiem ludzie z projektu alejandria nie wydali rozkazu by zabic rodzine Gamboa'y by go wciagnac w ten projekt? jak myslicie?

ocenił(a) serial na 10
agab1987

Hmm.. Dobre pytanie i teraz, kiedy je zadałaś, to wydaje mi się to bardzo prawdopodobne. Widać, że wcześniej był kochającym ojcem i mężem, a teraz stał się zgorzkniałym człowiekiem. Nie waham się nawet użyć stwierdzenia: mordercą !

olcian1128

a no! morderca jest! ale ma przejawy dobrych uczuc ale zauwazylam ze umie przemowic do niego tylko jedna osoba..Valeria...na poczatku nie lubialam go..ale teraz uwazam ze to jedna z najciekawszych i najwaznieszych postaci....i podoba mi sie ze w jego ciemnosci jest malutki zakamarek dobroci...:)

ocenił(a) serial na 10
agab1987

Tak, dokładnie ! Wydaje mi się, że Valeria przypomina Mu Jego córeczkę i kiedy z nią przebywa "wychodzi" z niego dobroć. Dla mnie tez jest bardzo ciekawą i interesującą postacią. W szczególności kiedy przejawia się w nim to dobro :D

ocenił(a) serial na 9
agab1987

Myślę,że coś może w tym być. Wydaje się to bardzo prawdopodobne .:) Czasami można u niego dostrzec w serialu takie zamyślenie i wrażliwość, ale to rzadko .:)

lobosz

Co do Gamboy to był dla mnie od zawsze strasznym skur***** ale ostatnio właśnie dzięki Valerii zaczął zyskiwać w moich oczach- chociażby sytuacja z rozbiciem zatrutego szampana podczas ślubu Ricardo i Julii. Pojawienie się Maxa w kajucie Gamboji i jego słowa zdają się to potwierdzać, swoją drogą sam Max zaczyna wyrastać na najbardziej tajemniczą postać w serialu :D Jak sie okazuje stoi wyżej niżGamboa w hierarchii projektu Alejandria. Ciekawe ilu ich tam jeszcze jest gdzieś poukrywanych... Robi się coraz ciekawiej, czekam z niecierpliwościąna tłumaczenie 8 odcinka.

ocenił(a) serial na 10
piotrek586

ja też jestem bardzo ciekawa co będzie dalej , to najbardziej wciągający serial jaki kiedykolwiek oglądałam :)
i również czekam na tlumaczenie 8 odcinka.

katia97

Dokładnie, mimo pewnych niedociągnięć o których ludzie piszą i pewnie mają racje to fabuła tak wciąga, że nie da się po prostu przestać oglądać . :)

ocenił(a) serial na 10
piotrek586

Fabuła genialna. Jak dla mnie bardzo fajnie przeplatają wątki miłosne (Ainhoa i Ulises, Kapitan i Julia, Piti i Vilma, lub w niedalekiej przyszłości Sol itd. ) z super wciągającą akcją. Jeśli chodzi o niedociągnięcia, to w 7 odcinku była bardzo zauważalna i zabawna pomyłka podczas rozmowy Ulisesa i Ainhoy, kiedy ta znalazła zdjęcie. Kiedy wchodził do pomieszczenia widoczna była przy jego pasku, tuż przy krawacie żółta krótkofalówka, a potem, kiedy Ainhoa wyszła i stał tam taki smutny, to już jej nie było :D. To właśnie mi się podoba. Ta naturalność i to, że nie jest w nim wszystko perfekcyjne, bo tak jak i w życiu codziennym zdarzają się wpadki :). Nie mogę się doczekać kolejnego odcinka :D

ocenił(a) serial na 10
olcian1128

a co myślicie o nowej postaci -Max ? jak dalej potoczy sie jego przygoda na statku ?
czy bardzo namiesza ? moim zdaniem wkręci sie w związek ainhoi i ulisesa ,a wy co sądzicie ?

ocenił(a) serial na 10
katia97

Moim zdaniem zamiesza i to bardzo. Nie spodobał mi się przede wszystkim dlatego, ze pokłócił Ainhoę i Ulisesa, a w dodatki ten tekst do Ulisesa : "Nie rozbijam cudzych związków. Bo przecież jesteście razem, prawda?" Widać tu było, że kiedy już się rozstaną, to będzie chciał zamieszać w życiu Ainhoy, a ta będzie rozbita tym, co stało się zanim wypłynęli. Jest zagadkową postacią, jak wskazuje jego tatuaż i ostatnia rozmowa z Gamboą jest zamieszany w projekt Alejandria i jest w nim kimś ważnym, kimś wyżej niż Gamboa. Podsumowując: zamiesza... oj zamiesza... i jakoś nie przypadł mi do gustu... za dużo zagadek z Nim związanych. Na dodatek nikt nie wie, jak dostał się do hotelu :/

ocenił(a) serial na 10
olcian1128

dokładnie.....
Szkoda mi ulisesa i ainhoi caly czas musi im ktoś przeszkodzić w utrzymaniu dobrych relacji ;/

ocenił(a) serial na 10
katia97

Ehh... Między innymi dlatego Gamboa w pierwszym i drugim sezonie nie przypadł mi do gustu.. a teraz ten cały Max.. :/

ocenił(a) serial na 9
olcian1128

Myślę,że Max dostał się do hotelu tą łodzią podwodną. Dało się zauważyć ,że jest w randze wyżej niż Gamboa. Dziwie się ,że wszyscy mu tak uwierzyli i pozwolili zostać Ulisesowi w tym hotelu. Odnośnie Ulisesa i jego zdjęcia z Dulce, jak oni się poznali i skoro znali się wcześniej, jakim cudem znalazła się ona w tym oddziale Leonor?

lobosz

nie bylo pokazane jak Ulises ja znalazł tylko udawal dostawce pizzy i udawał ze pomylil adresy kiedy dostarczal do Dulce ta pizze w celu wlasnie zdobycia informacji na temat ojca. Potem jest pokazane jak ona siedzi w aucie z tym narzeczonym Julii (nie pamietam jak ma na imie) i ten narzeczony mowi Ulisesowi ze mu pomoze dostac sie na statek pod warunkiem ze nigdy nikomu sie nie przyzna ze ich poznal (jego i Dulce). Jak dla mnie to jest dziwne bo Dulce sprawiala wrazenie twardej laski a kiedy ja poznajemy (chyba w drugim sezonie) to jest wystraszona itp. Mam nadzieje ze Ci to w miare wytłumaczylam:)

ocenił(a) serial na 9
agab1987

Dzięki, przez powolny internet jestem do tyłu kilka odcinków, ale w najbliższym czasie mam zamiar to nadrobić.:)

lobosz

skad ja to znam?:) to szybciutko bo dzis ponos ma byc 9 odcinek przetłumaczony:)

ocenił(a) serial na 9
agab1987

Wydaje wam się nadal po tym 9 odcinku i zapowiedzi 10, że Max jest zły? Moim zdaniem on naprawdę podał im właściwy kurs. Zastanawia mnie też jego znajomość z Roberto i tą dziewczyną, co się z nią stało?

lobosz

ja caly czas obstaje ze jest jednak dobry....zreszta bylo widac jakby nie byl pilnym uczniem wiec moze wlasnie tam jest by pomoc robertowi bo do projektu raczej wchodza mozgi nie?

ocenił(a) serial na 9
agab1987

No właśnie może i tak. Może współrzędne od Roberta jeszcze przed tym podtopieniem? Tylko ciągle zastanawia mnie dlaczego jest przełożonym Gamboy?

lobosz

moze mu roberto mowil co ma robic by zajsc wysoko?

ocenił(a) serial na 9
agab1987

No niby tak, ale przecież Gamboa nie mógł pozwolić dopłynąć do ziemi, a Max chciał tego. Z tego co kojarzę to Gamboa łączył się w jakiś sposób z ojcem Esteli i miałam wrażenie, że to on jest jego przełożonym.:)

lobosz

Ej a moze on udaje przełozonego?! bo kto go sprawdzi? jak i tak nie maja kontaktu tak jakby z tymi szefostwami!