PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=609260}

Statek

El barco
2011 - 2013
7,8 6,6 tys. ocen
7,8 10 1 6638
6,0 2 krytyków
Statek
powrót do forum serialu Statek

Dlaczego oni??

ocenił(a) serial na 10

Czy ktoś wie, dlaczego głowni bohaterowie zostali wybrani do projektu?? Wiemy na pewno że Estela jest tam ze względu na ojca, Ulisses z powodu większej pojemności płuc a Ainhoa ma bardzo dobrą pamięć. W takim razie co z resztą???

ocenił(a) serial na 10
karolsi1992

Vilma pewnie dlatego, ze jest w ciąży, a Sol chyba dlatego, że była mistrzynią szermierki

ocenił(a) serial na 7
kasiaa1996

Nie.... Elena była też z szermierki wspaniała, ale o Sol to chodziło o to, że była tak uzdolniona nie tylko w szermierce...

ocenił(a) serial na 9
Ellen Page

SPOILER: A Sol to nie Sol tylko jej bliźniaczka, która dzięki podaniu się za Sol mogła jechać w rejs (sisotra to zaproponowała)

ocenił(a) serial na 7
Marian_n

No to o tym mówię... Sol miała mnóstwo uzdolnień i zapewne też jakieś specjalne.... A bliźniaczka Sol miała właśnie na imię Elena...

ocenił(a) serial na 9
Ellen Page

czyli chodzi Tobie o to, że Sol napisała jakąś wspaniałą pracę na temat węgla, a Elena tylko była dobra w szermierce?

ocenił(a) serial na 7
Marian_n

Też... Sol miała więcej talentów niż Elena.. Znaczy się Elena też mogła je mieć ale nie rozwijała ich... A Sol też pewnie miała jakąś specjalną "moc", a Elena nie....

ocenił(a) serial na 8
Ellen Page

Nie, źle mówicie xD To Elena była tą mega utalentowaną siostrą, a po tym, jak Sol się wygłupiła, to Elena zaproponowała jej, żeby zamiast niej Sol skorzystała z kursu i ostatecznie to Sol tam była, ale powinna być Elena :)

ocenił(a) serial na 7
Benihime_chan

Nie... Zauważyłeś/łaś, że wszyscy mówili do niej Sol?? Gamboa by wiedział gdyby tak było, że Sol to Elena gdyby mówili do niej po prawdziwym imieniu....... W papierach było, że to Sol... Więc wynika, że pojechała Elena....
Zresztą ta dziewczyna co została na statku (czyli Elena) to powiedziała, że na jej nagrobku będzie cudze imię, a wszyscy myśleli, że przecież jest Sol...

ocenił(a) serial na 7
Ellen Page

Sol miała jechać, pojechała Elena...

ocenił(a) serial na 8
Ellen Page

Ach, tak, pomyliłam imiona, faktycznie, to Sol miała jechać :p jakoś mi się pomyliło, utarło mi się, że Sol, znaczy Elena, to Sol xD

kasiaa1996

bo Vilma w ciazy? przeciez ona sama nie wiedziala ze jest w ciazy gdy wsiadala na statek...jest potem pokazane jak robi test ciazowy...

ocenił(a) serial na 7
agab1987

Ale oni wiedzieli...

Ellen Page

to sie jeszcze okaze:)

ocenił(a) serial na 7
agab1987

W sumie to tak... A może jej dziecko ma jakieś uzdolnienia?? Nie no to byłby totalny absurd....

Ellen Page

to by bylo przegiecie:/ chyba ze by zrobili taki eksperyment jak amelii w Internado jesli wiesz o czym ja mowie....zreszta Vilma jako jedyna nie miala z dziewczyn chyba retrospekcji...

ocenił(a) serial na 7
agab1987

No właśnie... A z facetów został Piti i Ramiro....

ocenił(a) serial na 7
kasiaa1996

A Palomares nadprzyrodzony słuch.... Czy coś podobnego...

ocenił(a) serial na 10
Ellen Page

a przy jakiej okazji w serialu stwierdzamy, że ma dobry słuch? :)

karolsi1992

a mi się wydaje, że poza tymi umiejętnościami musi chodzić o coś większego... myślę, że zostali wybrani z jakiegoś wspólnego dla nich wszystkich powodu, a wyjątkowe umiejętności są tylko dodatkiem... no, chyba, że w kolejnych odcinkach pokażą nam retrospekcje, w których się dowiemy, że wszyscy oni są jakoś uzdolnieni, ale stawiam na bardziej całościowy klucz (np. że razem tworzą doskonałą całość z jakichś tam względów, idealna pula genów, albo coś :P)

ocenił(a) serial na 10
Cudzoziemka87

Wydaje mi się że możesz mieć rację... ;)

ocenił(a) serial na 9
Cudzoziemka87

Ja też jestem wyjątkowy... a nie wzięli mnie ze sobą ;P

aruba85

no i właśnie dlatego wszystko zaczęło się sypać... widzisz, nareszcie wiemy co spowodowało awarię akceleratora cząstek! ale może jeszcze da się to jakoś naprawić i jak już dopłyną do lądu, to się do Ciebie zgłoszą ^^

ocenił(a) serial na 9
Cudzoziemka87

Ciągle czekam na telefon ;), ale bez Ciebie nigdzie się nie ruszam...

aruba85

no wiem, właśnie ja też czekam, nie wiem czy wiadomość o naszym stypendium zagubiła się gdzieś na granicy, a potem już nastąpił kataklizm i wszystkie poczty na świecie przestały istnieć? hm, a może oni jeszcze nie wiedzą, że Polska ocalała?? no, ale jak już do nas dopłyną, to na pewno zorientują się, że jesteśmy wybrańcami xD

ocenił(a) serial na 9
Cudzoziemka87

Codziennie chodzę na plażę z nadzieją, że nadpłynie Gwiazda Polarna ;)

aruba85

mieszkasz nad morzem? ojej, ale zazdroszczę!

ocenił(a) serial na 9
Cudzoziemka87

Si :) - mieszkamy, bo jesteś moją żoną ;P

ocenił(a) serial na 10
Cudzoziemka87

SPOILER: w ostatnim odcinku pojawila sie teoria, że oni mogą być "bankiem organów" ..
Co o tym myślicie? ;)

asia5113

albo ze beda ich klonowac by na nowo powstal swiat z jakimis tam mocami?

agab1987

Dawcy organów, klony? Tiaa każdy tatuś wysłałaby tam swoją córkę (Estela). Ten serial ma już w sobie wystarczająco wiele absurdów, to byłoby przesadą.

dewiaa

własnie widac jak kochał corke:)

agab1987

organy to jeszcze, ale klonowanie... nie, to ja już wolę nazistów xD

Cudzoziemka87

nawet mnie nie załamuj!:D ale chyba faktycznie chce organow, skoro kazdy ma jakies zdolnosci i maja byc chronieni...to chyba cos znaczy?;/

agab1987

na pewno są w jakiś sposób wyjątkowi i pewnie maksymalnie zróżnicowani (by w pelni wykorzystać różne ich atuty), ale co z tym zrobią, to nie wiem

ocenił(a) serial na 8
asia5113

Wydaje mi się, że to będzie raczej coś w stylu niezłej puli genowej na wypadek, gdyby trzeba było od nowa zaludnić świat, bo z klonami, to by była przesada, a poza tym skoro sami do końca nie wiedzieli, że Sol, to nie Sol, to chyba na takie błędy by sobie ni epozwolili... :)

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

SPOILER Jeśli byłaby to całość to potrzebni są wszyscy, a Sol już nie ma.....

Ellen Page

no, masz rację, ale zobaczymy, co tam wymyślą (chociaż może Ty już wiesz coś więcej :))

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Nie wiem... Widziałam dopiero 8 odcinków, bo nie miałam czasu na więcej.. Zobaczymy niedługo mam nadzieję :))

ocenił(a) serial na 10
Ellen Page

ja jestem bardzo ciekawa dlaczego zabrali ze sobą Piti'ego, bo z całym szacunkiem, ale jakie on ma zdolności?! ale pewnie się tego dowiemy w kolejnych odcinkach ;)

ocenił(a) serial na 7
Stella119

Piti... W sumie to napędza całą ekipę...

ocenił(a) serial na 10
Ellen Page

w zasadzie tak i zgadzam się z Cudzoziemką87, że Piti jest wybrany nie ze względu na umiejętności, ale że oni tworzą jedną całość, ale niedługo się wszystkiego dowiemy :)

ocenił(a) serial na 10
Stella119

Dokładnie ! Wszyscy wzajemnie siebie uzupełniają , ponieważ jako osobne jednostki nawet ze zdolnościami nie poradziliby sobie bez pozostałych :) a co do Pitiego uważam , że on również ma jakąś ukrytą zdolność .