Czy ktoś wie, dlaczego głowni bohaterowie zostali wybrani do projektu?? Wiemy na pewno że Estela jest tam ze względu na ojca, Ulisses z powodu większej pojemności płuc a Ainhoa ma bardzo dobrą pamięć. W takim razie co z resztą???
Vilma pewnie dlatego, ze jest w ciąży, a Sol chyba dlatego, że była mistrzynią szermierki
Nie.... Elena była też z szermierki wspaniała, ale o Sol to chodziło o to, że była tak uzdolniona nie tylko w szermierce...
SPOILER: A Sol to nie Sol tylko jej bliźniaczka, która dzięki podaniu się za Sol mogła jechać w rejs (sisotra to zaproponowała)
No to o tym mówię... Sol miała mnóstwo uzdolnień i zapewne też jakieś specjalne.... A bliźniaczka Sol miała właśnie na imię Elena...
czyli chodzi Tobie o to, że Sol napisała jakąś wspaniałą pracę na temat węgla, a Elena tylko była dobra w szermierce?
Też... Sol miała więcej talentów niż Elena.. Znaczy się Elena też mogła je mieć ale nie rozwijała ich... A Sol też pewnie miała jakąś specjalną "moc", a Elena nie....
Nie, źle mówicie xD To Elena była tą mega utalentowaną siostrą, a po tym, jak Sol się wygłupiła, to Elena zaproponowała jej, żeby zamiast niej Sol skorzystała z kursu i ostatecznie to Sol tam była, ale powinna być Elena :)
Nie... Zauważyłeś/łaś, że wszyscy mówili do niej Sol?? Gamboa by wiedział gdyby tak było, że Sol to Elena gdyby mówili do niej po prawdziwym imieniu....... W papierach było, że to Sol... Więc wynika, że pojechała Elena....
Zresztą ta dziewczyna co została na statku (czyli Elena) to powiedziała, że na jej nagrobku będzie cudze imię, a wszyscy myśleli, że przecież jest Sol...
Ach, tak, pomyliłam imiona, faktycznie, to Sol miała jechać :p jakoś mi się pomyliło, utarło mi się, że Sol, znaczy Elena, to Sol xD
bo Vilma w ciazy? przeciez ona sama nie wiedziala ze jest w ciazy gdy wsiadala na statek...jest potem pokazane jak robi test ciazowy...
W sumie to tak... A może jej dziecko ma jakieś uzdolnienia?? Nie no to byłby totalny absurd....
to by bylo przegiecie:/ chyba ze by zrobili taki eksperyment jak amelii w Internado jesli wiesz o czym ja mowie....zreszta Vilma jako jedyna nie miala z dziewczyn chyba retrospekcji...
a mi się wydaje, że poza tymi umiejętnościami musi chodzić o coś większego... myślę, że zostali wybrani z jakiegoś wspólnego dla nich wszystkich powodu, a wyjątkowe umiejętności są tylko dodatkiem... no, chyba, że w kolejnych odcinkach pokażą nam retrospekcje, w których się dowiemy, że wszyscy oni są jakoś uzdolnieni, ale stawiam na bardziej całościowy klucz (np. że razem tworzą doskonałą całość z jakichś tam względów, idealna pula genów, albo coś :P)
no i właśnie dlatego wszystko zaczęło się sypać... widzisz, nareszcie wiemy co spowodowało awarię akceleratora cząstek! ale może jeszcze da się to jakoś naprawić i jak już dopłyną do lądu, to się do Ciebie zgłoszą ^^
no wiem, właśnie ja też czekam, nie wiem czy wiadomość o naszym stypendium zagubiła się gdzieś na granicy, a potem już nastąpił kataklizm i wszystkie poczty na świecie przestały istnieć? hm, a może oni jeszcze nie wiedzą, że Polska ocalała?? no, ale jak już do nas dopłyną, to na pewno zorientują się, że jesteśmy wybrańcami xD
SPOILER: w ostatnim odcinku pojawila sie teoria, że oni mogą być "bankiem organów" ..
Co o tym myślicie? ;)
Dawcy organów, klony? Tiaa każdy tatuś wysłałaby tam swoją córkę (Estela). Ten serial ma już w sobie wystarczająco wiele absurdów, to byłoby przesadą.
nawet mnie nie załamuj!:D ale chyba faktycznie chce organow, skoro kazdy ma jakies zdolnosci i maja byc chronieni...to chyba cos znaczy?;/
na pewno są w jakiś sposób wyjątkowi i pewnie maksymalnie zróżnicowani (by w pelni wykorzystać różne ich atuty), ale co z tym zrobią, to nie wiem
Wydaje mi się, że to będzie raczej coś w stylu niezłej puli genowej na wypadek, gdyby trzeba było od nowa zaludnić świat, bo z klonami, to by była przesada, a poza tym skoro sami do końca nie wiedzieli, że Sol, to nie Sol, to chyba na takie błędy by sobie ni epozwolili... :)
Nie wiem... Widziałam dopiero 8 odcinków, bo nie miałam czasu na więcej.. Zobaczymy niedługo mam nadzieję :))
ja jestem bardzo ciekawa dlaczego zabrali ze sobą Piti'ego, bo z całym szacunkiem, ale jakie on ma zdolności?! ale pewnie się tego dowiemy w kolejnych odcinkach ;)
w zasadzie tak i zgadzam się z Cudzoziemką87, że Piti jest wybrany nie ze względu na umiejętności, ale że oni tworzą jedną całość, ale niedługo się wszystkiego dowiemy :)