Statek

El barco
2011 - 2013
7,8 6,7 tys. ocen
7,8 10 1 6650
Statek
powrót do forum serialu Statek

FINAŁ!!!!

ocenił(a) serial na 10

Wiem, że już taki temat tak jakby istnieje ale muszę się wypowiedzieć na temat finału...nie ukrywam, że uwielbiam ten serial ale zaczęłam go oglądać dla Mario.. (trudno:P) i pomijam już fakt, że w 3 sezonie było go moze w 5 odcinkach na 16 ale ten finał to przepraszam co to miało być!!??? Ok, może był nieprzemyślany ale żeby go zabijać a potem niby ślub?
Wszystkie wątki nawet pozamykali(wątki parowe), to nie rozumiem dlaczego tak ważną parę jak Ulises i Aihnoa tak potraktowali.. tak, dali nam ślub ale nawet nie było wyczekiwanego przezez mnie w prawie 2 godzinnym odcinku pocałunku!! rozumiem, że ładnie bylo pokazane wspomnienia itd, ale no czuję niedosyt...

Swoją drogą czy ktoś wie, dlaczego serial został tak nagle zakończony?

ocenił(a) serial na 10
Manahilette

Podobno spadla ogladalnosc tylko chyba nie zdaja sobie sprawy ze fanow maja nie tylko w hiszpanii!!!!

ocenił(a) serial na 9
Manahilette

ja tak samo czuje niedosyt... Też zaczęłam oglądać głównie dla Mario, Blanci i Mariny. Tak ten finał był zrobiony "po łebkach".. Główna para, której wątek był zaczęty już w początkowych odcinkach jakoś tak nie do końca była zakończona.. No niby ślub itd.. a właściwie panna młoda stojąca przed "ołtarzem".. żadnego pocałunku ni nic.. I do tego to zakończenie..Tak nagle Ziemia się naprawiła? Bardzo podobały mi się te momenty na końcu.. :D Miło było powspominać. Nie oczekiwałam od tego serialu Bóg wie co i szkoda, że się skończył.. No ale nic., Trzeba sobie znaleźć coś nowego do oglądania :)

anusialka94

właśnie najpierw Gamboa zabija Ulisesa a potem ślub, wiele wątków jest niewyjaśnionych...;/

ocenił(a) serial na 10
Manahilette

trochę dziwne to zakończenie..ja nawet gdzieś czytałam, że to trzęsienie ziemii to koniec świata był:D i w ogóle nie pokazali reszty bohaterów co sie z nimi dzieje po tym roku, Ale i tak najgorsze jest to, że Ulisses niby umiera
A nie wiecie może czy będzie dalej jakaś kontynuacja serialu?

Ritualnaa

niestety nie będzie już dalszych odcinków:) serial zakończyli z powodu małej oglądalności:( niestety... bd tęsknic:( no ten ostatni odcinek był właśnie niezrozumiały niby taka nadzieja na kontynuację bo właśnie te trzęsienie było...

ocenił(a) serial na 10
kaziulla17

szkoda;( mogli sie już postarać w tym ostatnim odcinku..ale czytałam na jakieś hiszpańskiej stronie, że ma być niby 4 sezon:D
ja bym chciała tylko sie upewnić czy Ulisses przeżył:DD

Ritualnaa

Według zapewnień autorów serialu, które zamieszczono w streszczeniu/analizie odcinka, Ulises żyje. Tylu fanów miało wątpliwości, że musieli zamieścić wyjaśnienie :P

ocenił(a) serial na 10
Honda_74

całe szczęście ;)

ocenił(a) serial na 10
Manahilette

kurde niechcacy przeczytalam i zaluje :D

ocenił(a) serial na 10
Manahilette

Wkurzyl mnei ten final !! O co chodzilo z tym slubem ? Zyje ten Ulises ? A jak sie nazywa ta pisoenak co ejst na samym koncu jak Ainhoa i Ulisses opowiadaja te watki ? Ona bardzo czesto leciala w poprzednich odcinkach.

kasiekberbasiek

Wydaje mi się, że to ten kawałek http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SGgHWYcFroA#!
Więcej utworów muzycznych z serialu znajdziesz tu: http://www.zonaelbarco.com/banda-sonora/
temporada - to sezon klikasz i masz zestaw utworów :)
Pisałam parę postów wyżej co z Ulisesem. :) Generalnie zakończenie strasznie niezrozumiałe.

ocenił(a) serial na 10
Honda_74

To nie ta, ale wlasnie slucham po kolei jej piosenki i to bedzie na pewno ktoras z tych bo one wszystkie podpbne. jenyyy dzieki :-)))

Honda_74

a kojarzysz może które piosenki są w odcinakch 'stałe'? to znaczy która pojawia się w momencie gdy jest pokazywane co było w poprzednim odcinku, która na początku odcinka, a która na zapowiedzi kolejnego? ;)

julusia97

Aż tak szczegółowo się nie zagłębiałam. Posłuchaj sobie tych kawałków z pierwszej serii (1 Temporada) tam pewnie znajdziesz. W trzeciej serii masz rozpisane odcinkami utwory to też łatwiej namierzyć poszczególne utwory.

Manahilette

kiedyś słyszałam że nawet miało byc 5 sezonów no ale jak spadła oglądalnośc to skończyli na tym.

ocenił(a) serial na 10
kaziulla17

nawet jakby były jeszcze inne sezony to i tak pewnie Mario by nie grał, a bez niego to nie ten sam serial;)

Ritualnaa

dokładnie....bez niego nie byłoby to samo:)

ocenił(a) serial na 10
kaziulla17

powiem wam, że co jak co ale żeby się nie pocałowali....ostatni odcinek! kurcze no! po co mi taki ślub skoro ona gdzie indziej i on tez...skoro zakonczyli to tym, że ich miłość przezwycięża wszystko to po co caly watek z Maxem...(oczywiście się batrdzo cieszę, że nic miedzy nimi nie było!!!) skoro i tak nie dali nam finalu jak sobie dziewczyny(pewnie fanki Mario, w tym ja :) ) wymarzyły! ech...co za rozczarowanie;/ swoją drogą na otarcie łez polecam Luna el misterio de Calenda :)

Manahilette

a gdzie to można obejrzec? na jakiej stronce?:)

ocenił(a) serial na 10
kaziulla17

na stronie Anteny 3 ale wtedy tylko po hiszpansku :) nie wiem czy ktokolwiek to tłumaczy;)

Manahilette

jeżeli to ktoś tłumaczy na polski to mógłby wrzucic na stronkę i podac link oczywiście:)