Niestety narazie nie mam możliwości oglądania 3 sezonu Statku z powodu mojego powolnego internetu. Mam nadzieję, że po nowym roku będę mogła zacząć go oglądać. Tymczasem czytam wszelkie opisy odcinków i oglądam zwiastuny, bo strasznie mnie ciekawi, co się wydarzy. Nurtuje mnie jedno pytanie, mianowicie: kim dokładnie jest Max? Proszę Was, powiedzcie mi choć trochę o nim, bo narazie wiem tylko tyle, że ma coś wspólnego z projektem i był w tym hotelu. Ale czy dużo miesza, co chce od Ainhoi i czy to on, a jeśli tak to czemu, podłożył jej to zdjęcie Ulisesa?
PS. Jakby się komuś chciało i miałby czas i ochotę, to byłabym też bardzo wdzięczna gdyby napisał mi jakieś takie streszczenie tego, co sie dzieje w 3 sezonie, bo ze zwiastunów to niestety nie jestem w stanie wiele się dowiedzieć i połączyć tego wszystkiego w całość. Z góry wielkie dzięki ;)
dzięki bardzo, poczytałam sobie trochę i już coś tam więcej wiem ale.. dalej nie wiem kim jest Max..
więc mogłabyś/mógłbyś napisać choćby kilka zdań o nim? strasznie mnie on intryguje a nigdzie nie ma żadnych wyjaśnień co do jego osoby tylko po prostu pojawia się w opisach odcinków tak jakby był już znaną postać a jednak taką nie jest..
Max jest związany z projektem Alejandra. Niewiele jeszcze o nim wiadomo, póki co wiadomo, że pływał wcześniej prawdopodobnie na tej łodzi podwodnej, gdzie w 2 sezonie porwali De la Quarde i Bąbla. Oszukał wszystkich w hotelu, że był uwięziony przez parę dni na niższym piętrze. Wszyscy prócz pewnego dziadka mu uwierzyli. Od tamtej pory stał się przywódcą tych ludzi uwięzionych w hotelu. Wiadomo też, że jest on wyżej postawiony niż Gamboa. Trafił na statek bo okłamał załogę, że zna współrzędne ziemi, jednak przez niego Ulisses musiał zostać w hotelu. Była to taka gwarancja na to, żeby wrócili po niego i pozostałych ludzi, kiedy już znajdą ziemie. Mam nadzieję, że choć trochę zaspokoiłam Twoją ciekawość, póki co nie wiadomo o nim jeszcze tak wiele :)
okej, okej, bardzo Ci dziękuję! ;) a co z tym zdjęciem? mogłabyś mi jeszcze tylko powiedzieć, jeśli oczywiście już to oglądałaś, jak to było? Max to podłożył? i jeśli tak, to wiadomo w jakim celu, co nim kieruje? jeszcze raz wielkie, wielkie dzięki ;)
Max podłożył to zdjęcie Ainhoi po to, żeby skłócić ją z Ulissesem, dzięki temu Ulisses został w hotelu a Max ma ją dla siebie, pewnie w najbliższych odcinkach się wyjaśni dlaczego i co nim kieruje :)
Nie sądzisz, że to głupota szukać spoilerów? Poczekaj, aż będziesz mogła oglądać i tyle. Psujesz sobie oglądanie.
wiem, wiem.. ale ciekawość robi swoje ;D nie chcę wiedzieć wszystkiego ale ten Max mnie zaczął strasznie zastanawiać więc po prostu musiałam o niego zapytać ;)
Rozumiem :D Ale nie psuj sobie oglądania, nie warto ^^
A od siebie ci powiem, że jest tylko przystojny, ale straszny z niego łajdak:/
no właśnie tak już zdążyłam zauważyć ;/ ale jak go zobaczyłam na pierwszych zwiastunach to wydawał mi się tak z twarzy taką pozytywną postacią ale niestety tak sie nie okazało..
kurcze, kocham ten serial normalnie! dawno mnie już nic tak nie wciągnęło.. a powiedz, oglądałaś jakieś inne hiszpańskie seriale czy tylko Statek? ;)
z hiszpańskich seriali polecam jeszcze Internat i Gran Hotel zapowiada się całkiem dobrze ;)
no właśnie o Internacie sporo czytałam i niestety natknęłam się na różne spoilery no a z moją wielką ciekawością przeczytałam ich dość dużo ;/ ale tak już mam jak wiem że serial już się skończył.. ale muszę przyznać że mnie zaciekawił bardzo i na pewno też go kiedyś oglądnę.. na statek natknęłam się przypadkiem i dzięki niemu odkrywam też inne hiszpańskie seriale - szczerze mówiąc nie przypuszczałam że mają tam ich tyle fajnych.. a ten Gran Hotel też ciekawy? bo coś tam o nim też czytałam ale nie za wiele.. w klimacie tych dwóch, z jakąś tajemnicą i wgl? i są tam też jakieś wątki miłosne? bo nie ukrywam że jest to dla mnie dość ważne ;D
Jest i wątek tajemnicy i wątek miłości i to bardziej takiej zakazanej. Dobrze się zapowiada po 1 sezonie, bo tylko tyle na razie jest przetłumaczone :) A Internat to chyba jeden z lepszych seriali, na prawdę polecam. Przyznam, że zaczęłam ostatnio oglądać Angel o demonio, ale jakoś średnio mogę się do niego przekonać.
Ja oglądałam El Internado - normalnie lepsze niż Statek i strasznie wciągające:) No i oglądałam angel o demonio. Gran Hotelu nie oglądałam, bo wiem, że napisy są tylko do 1 sezonu a potem nie ma już zadnych, nawet hiszpańskich, wiec nie warto :/
coś czuję, że ten Max nieźle namiesza w serialu, a nawet już namieszał, jego zachowanie jest dziwne i wgl., ale więcej dowiemy się już niedługo :)
Jak dla mnie, to pierwszy zginąć powinien Gamboa, a pozniej Max (Max to będzie taki Hugo z El Internado.... :/ liczę na jego brutalny koniec :/ Jak go widzę, to robi mi się niedobrze :/ Zreszta zarowno El Internado jak i El Barco kręcą się wokół nazistów i jest już na to dowód i to nie w formie wspominek o nazistach xD
ja tez nienawidziliam Gamboy ale podoba mi sie starsznie jego rola...jest ciekawy i to trzeba przyznac no i badzmy szczerzy....takiego napiecia w tym serialu zbytnio by nie bylo gdyby nie on....co do Max'a. Nie wiem czego ale ja go lubie...ma taka lagodna twarz ze az sobie nie wyobrazam jego w roli tego złego. Ale zobaczymy moze potem pokaze na co go stac....ale mam nadzieje ze jest w nim jakas dobroc:)
ogladalam internado i az mnie scieło ze głowym motywem tego serialu bylo wlansie o nazistach! w zyciu bym nie zgadla ze to do tego zmierza...licze na to ze ten projekt Alejandria nie bd miec z tym nic wspolnego!
Ja też bym wolała żeby nie było powtórki z nazistami :P :))) Zarita jaki dowód masz na myśli :) ... albo nie zwróciłam uwagi , albo nie myślimy o tym samym, bo coś tam ktoś kiedyś napominał .. :)))
a wisz co? teraz looknelam se na koncowka z 8 odcinka gdzie na koncu pokazuja co w natsepnym odcinku. Odrazu pisze ze to jest spoiler....wiec piiiiiiiii....a wiec jest tam pokazane jak Robetro mowi do Max'a ze potrzeby mu jest prawdziwy przyjaciel...potem mamy moment jak Max pyta go czy pamieta go....stawiam na to ze Max jest dobry....ale Roberto go zatrudnil by udawał złego i mial oko na wszystko i mu wszystko mowił...wiec ja stawiam na taka teorie....poki co nie umiem wytlymaczyc tego ze rozdzielił ainohe z ulisesem w kazdym badz razie mam andzieje ze okaze sie dobra postacia....
tez mi sie wydaje ze Max będzie spoko i będzie tą dobra postacią własnie . Chociaz nic nigdy nie wiadomo z tymi hiszpańskimi serialami, w el internado tez nie przypuszczałem, ze Hugo moze byc tym złym :D A był mega złym :D wiec sie okarze co z tym Maxem :)
Odpowiedz zawiera SPOILER do 8 odcinka, wiecej wam nie powiem, póki nie zobaczycie:
Przecież on już sprawił, ze Ulisses nie jest już z Ainoha :/ Przecież ten dziadek go widzial, jak byl w stroju nurka, wiec jest z tej łodzi podwodnej, gdzie szefem jest ojciec od Estelli, wlasciciel hotelu i pewnie glowny nazista :/ Jak wy to ludzie oglądacie? Zaraz wam pokaze fajny obrazek :D
On bedzie tak samo dobry jak Hugo, kiedy chciał na końcu zagazować wszystkich z internatu :/
jeny ogladamy dobrze...tylko jakbys uwaznie czytala kiedy podawalam swoja teorie odnosnie max'a ze w nastepnym odcinku w ułamkach pokazane było jak roberto mowi mu ze potzrebuje prawdziwego przyjaciela wiec sobie snuje ze jest dobry ale musi udawac zlego by znac wszystkie informacje jedynie co nie umiem wytlumaczyc z tym zdjeciem...nie wszyscy ktorzy sa w projekcie musza byc zli...masz przyuklad Julii nie? pozatym ile jest seriali ze mamy zlego a nie raz sie tak akcja odwraca i mamy suprise...jak juz pisalam..to tylko moje teorie....
Dokładnie , ja tez przeciez napisałem ze nie wiadomo. Moze sie okazać własnie jak Hugo z Internatu. Niewiadomo jak będzie ale pogadac sobie i posnuc teorie przeciez można w oczekiwaniu na następne odcinki :)
ej wiesz co? tak mnie naszło ze moze ten Max udaje przelozonegeo? bo kto go sprawdzi? moze wlasnie jego celem jest ochrona tych wszystkich po tym jak go roberto zwerbowal bo wiadomo ze tylko po to by mu donosil o wszystkim co sie dowie...
Tak, tak i myślicie, ze do chwili obecnej jest sługusem tego, który stracił rozum? :P Chyba ze wasza kolejna teoria to taka, że Bąbel tylko udaje nienormalnego :P Ja nie wierzę, że on jest dobry. Słodka buźka, uśmieszki miłego do Ainohi,, która jest taka głupia, że zakochuje się w każdym bezwartościowym kretynie (pomijając Ulissesa, który w sumie też jest w to trochę zamieszany, ale raczej jest wybrańcem, który dostał się na statek dzięki swoim zdolnością w nurkowaniu i lepiej rozwiniętych płucach :P). Jak nic, to będzie taki Hugo, który na początku sprawia bardzo dobre wrażenie, a okazuje się nic nie wartym kretynem z predyspozycjami na drugiego Hitlera :P Zresztą tym serialom bardzo blisko do nazistowskich Niemiec, co zostało przeze mnie udowodnione parę postów wyżej :P
I tak, jeżeli któraś z was została urażona moją wcześniejszą wypowiedzią to sorki, nie miałam tego na celu :)
no wiec wychodzi na to ze max jest chyba z tych dobrych i mam trzy teorie. Pierwsza to taka ze od poczatku byl dobry a to zdjecie co zostawil Ainohi to mysle ze sie chlopak zakochal i dlatego zrobil , co jednak brzydkie z jego strony...druga teoria to taka gdy wlasnie zakochal sie w Ainohi i poprostu jak to powiedzial kiedys Gamboi "zmiękł" a trzecia teoria to taka ze zobaczyl ze nawet jego chca zabic i przeszedl na dobra strone:D