hola chicos!
Tak bardzo wkręciłam się w ten serial, aż tu nagle, jak ktoś wcześniej wspomniał w trakcie
strzelaniny wchodzi reżyser i mówi: kończymy ten serial. Może napiszmy do Hiszpani by
kontynuowali piękną historię, która wydawała się być bajką. A przynajmniej zasługuje na
przyzwoite zakończenie. Co o tym myślicie?
Ja właśnie dziś zakończyłam oglądanie ostatniego odcinka Statku:-( Już wcześniej strasznie byłam ciekawa jak się skończy, więc poczytałam co nieco w spoilerach;-) Nastawiłam się na kiepskie a nawet bardzo zakończenie. Jednak nie było tak źle:-). Każdy znalazł swą miłość:-). Oczywiście jak u większości wielki niedosyt, że mogło być inaczej to pokazane - zwłaszcza tą końcówkę ślub - Ainoha i Ulisess razem a nie tak oddzielnie:-((. Ogólnie dla mnie serial rewelacja, wciągnęłam się niesamowicie, "pochłonęłam" odcinki w tydzień:-). Myślę o tych bohaterach i filmie non stop i nawet znalazłam się tutaj, powspominać i popisać:-)
witam
jesli mowa o 3 seri to ile ona ma odcimkow bo ja skaczylem na 13
prosze o odp bo tak sie wciagnelem w ten serial ze musze ogladnac reszte
A ja uważam, że 4 sezon byłby bezsensu, bo na siłę.... I ciągnięty tak trochę... W sumie dobrze, że zakończyli zanim zrobili z tego flaki z olejem,.....
to prawda, zgodzę się z Tobą, że zostawili niedosyt i to dobrze, bo serial będzie mile wspominany, ale także zostawili wiele pytań bez odpowiedzi, nie rozwiązali wszystkich wątków, mało tego zakończenie budzi kolejne pytania.
a najbardziej niezrozumiała sprawa dla mnie to jak mogła spaść oglądalność jednego z lepszych seriali, jakie widziałam w życiu.
Wiesz, wydaje mi się, że duży wpływ na to ma Mario Casas ;) Nie oszukujmy się, nie dość, że dziewczyny za nim szaleją, to jeszcze jego postać serial wypełniała - współtworzył z Blancą właściwie głowny wątek miłosny, no i na dodatek jego postać najczęściej miała ciekawe zadania/misje do wypełniania. W ostatnim sezonie go zabrakło, co też chyba sprawiło, że napięcie siadło. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że działo się dużo innych rzeczy, ale zabrakło tego, co przez wcześniejsze serie nakręcał też fabułę. Oglądalność się obniżyła, a producentom jeszcze obiło się o uszy, że Casas w nastepnej transzy nie weźmie udziału... Szybko zareagowali.
tak, Casas to hiszpańska gwiazdka i dodawał on uroku temu serialu i pewnie część widzów była głównie zainteresowana jego wątkiem, w mojej opinii była to dobra postać ale gdy nie było go przez tyle odcinków zrobiło się miejsce dla innych bohaterów, którzy moim zdaniem byli esencją serialu. rzadko napotykam na taki serial, w którym jest kulawy człowiek, geniusz "z bąblem", ksiądz były imprezowicz i chłopak, który ewidentnie robi z siebie pajaca, czym urzeka jak nikt inny. poza tym akcja jest tak niesamowicie rozwinięta, porusza tyle wątków i widz napotyka mnóstwo zagadek, na które chce poznać odpowiedzi.
uważam, że to szkoda, że spore grono widzów interesował tylko wątek Ulises - Ainhoa, który przez chwilę przestał być głównym tematem i ot co rozpadł się serial.
co racja, to racja :) dla mnie najfajniejszymi postaciami był De La Cuadra i Piti. Burbuję też uwielbiałam, ale znacznie bardziej podobał mi się jako tajemniczy Roberto - może dlatego straszne dreszcze miałam, oglądając scenę, kiedy Burbuja przemawia , dzieki pomocy Marimar, jako Roberto :D
Ja jestem zniesmaczona tym zakończeniem . Mogli skończyć na scenie jak Ulises siedzi sobie na tych skałkach i pojawił by się napis "Fin". Dałabym w tedy ocenę 9 . A tak to wstawiłam 7 . Miałam wstawić 6 no ale n....
Widać też było ,że producenci 16 odcinek kończyli w pośpiechu. Było dużo niedopracowań które mi się rzuciły w oczy no ale nie będę wymagać nie wiadomo czego w końcu ten serial to taka"młodzieżówka".
Fajny był ten serial i będę mieć do niego jakiś sentyment. Najlepsze były jednak te 2 pierwsze sezony bo w 3 mi już czegoś zabrakło . I nie. Wcale mi jakoś Ulisesa nie brakowało specjalnie;p .
Dobrze jednak ,że nie będzie 4 sezonu , bo ileż można ?:)
Niestety zakończenie mocno mnie zawiodło i zostawiło dużo niedomówień .
no mógł i mogli skończyć na tej pośmiertnej gadce, a nie pokazywać co było po roku i to że niby Ulises przeżył, choć śmiesznie to wyglądało bo nie byli razem tylko on na skałach w dżinsach, a ona w sukni ślubnej czekała na kogoś, co obstawiam nie musiał się okazać Ulises tylko np Max
choć fajnie było zobaczyć co się stało po tym jak dotarli na ziemię ale pewne rzeczy były zbędne
co nie zmienia faktu że mi teraz smutno że się serial skończył :(
Mnie w 3. serii irytowaly do znudzenia przypominane przebitki z przeszłości, te same które były już w 1 i 2 serii a często te same powtarzali w ciągu jednego odcinka zapychając czas antenowy. Może producenci produktów lokowanych w serialu (coca cola, Samsung itp.) wymogli więcej odcinków?
racja. jakby nie wiedzieli co zrobić z czasem antenowym, myślę, że mogli skupić się po prostu na rozwiązaniu zagadek, które nurtowały widzów już od pierwszego sezonu, zamiast wrzucać to co było w poprzednich sezonach.
mimo wszystko ja mam chrapkę na 4 sezon,
a to szybko zmontowane zakończenie to pożal się Boże. popieram, że mogli w ogóle go nie robić, zostawiając otwartą kompozycję. A Ulisses mimo miłych słów na końcu, martwy byłby lepszy.
Skoro masz niedosyt to polecam również inne hiszpańskie produkcje takie jak Internat, Gran Hotel czy Luna, el misterio de Calenda (no chyba, że już je oglądałaś)...
Hej. Napisałam do kolegi, który wyemigrował do Hiszpanii by dowiedzieć się jak to tam wygląda...
Więc: "Planowali zrobić czwartą i może piątą serie, ale producenci z Antena3 nie zgodzili się, bo 3 seria była mniej oglądana w telewizji niż poprzednie serie. W telewizji puszczali odcinki w czwartki przed 23:00 z długimi reklamami i każdy odcinek się kończył prawie o 1:00. Można też było oglądać przez internet dzień wcześniej przed emisją i przez to spadła oglądalność."
No cóż... Ja póki co nie skończyłam oglądać trzeciej serii, dawkuję sobie :)
dawkuj.
ja połknęłam ją prawie w całości.
może jakiś inny kanał pokusi się o 4 sezon.
To już naprawdę koniec serialu?? 3 sezon był ostatni? Czuję niedosyt. Spodziewałam się happy endingu i taki był. Jeżeli to ma być koniec serialu, to nie rozumiem po co zrobili to trzęsieni ziemi na końcu. No co, KOLEJNY akce-coś-tam cząsteczek? I już bez kontynuacji? Znowu oceany zaleją świat? Cała ekipa zginie? :/ Nie wiem co o tym myśleć.
No właśnie mnie też zaciekawiło to trzęsienie ziemi i to przyciąganie magnetyczne, nie wiem o co kaman może mi ktoś powie?
Skonczyli beznadziejnie jak dla mnie, ale ten ostatni odicnek był nagrywany na szybko. Szkoda, ale 2 pierwsze sezony mogły sie podobac:)
jesli chodzi o koniec 3 seri to na ktorym odc sie skaczyla bo ja ogladalem na necie do 13
prosil ym bardzo o jakis link albo info o reszte odc