W sumie to nic bym o tym serialu nie pisał bo szkoda klawiatury na ten szajs ale zmieniłem zdanie bo zastanawia mnie jedno: skąd tvp wie że Polacy pokochali ten serial? Sądząc po opiniach, komentarzach wyczytanych w necie jakieś 80 % z nich jest negatywna, żaden z moich znajomych dobrego słowa o tym seialu nie powiedział a jednak "Polacy pokochali ten serial" - tak twierdzi tvp, Bogu dzięki że abonamentu nie płacę bo chyba bym wywalił siedzibę tvp w pi...du za to że moje pieniądze poszły na tego gniota.
Nie żebym był przeciwko polskim serialom bo niektóre były świetne: Pitbull, Glina, Ranczo, Oficer i jeszcze kilka innych, niestety tendencja w ostatnich latach jest taka że produkcje warte czasu i uwagi się kończy a zastępuje totalnym syfem. To co się ostatnio wyrabia na Woronicza to jest kuźwa jakaś sam nie wiem jak to nazwać - porażka? dramat? rozpier...l epickich rozmiarów???
Upolitycznianie telewizji publicznej, produkcje marne nawet jak na polskie standardy, brak ciekawych pozycji w programie bo po za sportem którego coraz mniej (nawet euro nie będzie), Czubówną i jej delfinami, Karolem z jego limonką i kolendrą, względnie allahami, mahometami i innymi paszami czy patyczakami nic ciekawego nie ma, filmy wielokrotnie przeżute przez widownię, programy rozrywkowe które zamiast dostarczyć rozrywkę powodują że widz czuje się zażenowany i ma wrażenie jakby dostał gołą dupą po pysku... Jak dadzą dobry serial zagraniczy (Chicago Fire, A. of Shield) to z 2-3 letnim poślizgiem, w dodatku albo rano w weekend albo w nocy pokazywali... a potem zdziwienie że ludzie nie płacą, że są negatywne opinie o tvp, że młodzi ludzie w wieku 18-30 wolą torrenty niż tv...
Nie chcę nikogo obrażać ale obecne produkcje tvp, nie tylko te serialowe są robione tak mi się wydaje pod zaniedbane kury domowe, nawiedzone dewotki, moherowy elektorat pis-u i ludzi którzy mają wyje...ne na to co leci w tv bo dla nich się liczy aby coś tam w pudle migało, obojetnie co, ot aby był tylko obraz.
Księdza na rowerze zniosę, psa z nieudolnie podkładanym glosem zniosę ale ten serial to dla mnie za dużo a wybrednym kinomanem na pewno nie jestem, za znawcę też się nie uważam.
Osobę która zdecydowała o produkcji 2 sezonu tego barachła powinno się wychłostać pejczem po jajcach i postawić na baczność przed prokuratorem za obrazę pięknej i niestety niedocenianej wciąż pracy/służby strażaka, obojętnie czy ochotnika czy zawodowca .