Są powtarzane na TNT i zauważyłem ,że wiele scen jest ucinana np dziś w odc z siłownią gdzie Walker ścigał podejrzanego wycięli walkę Walkera z mięśniakiem z siłowni ,wcześnie w kilku odcinkach też sceny walk są pocięte.
Masakra jakaś z tymi poobcinanymi odcinkami , też to zauważyłem , strasznie to zniechęca do serialu po mimo że jestem wielkim fanem.
Zrobili tak jak napisałeś, obecnie (stan na grudzień) kanał TNT powtarza sezon numer 3. Co ciekawe pisałem w tej sprawie do TNT, gdy kończyli emitować sezon numer 5. A mianowicie zapytałem stację, czy pokażą kolejne serie tego serialu. Dostałem odpowiedź, że ze względu na przyjętą strategię programową, jak na razie nie pokażą kolejnych sezonów. Dobrze, że TV4 się teraz zreflektowała i od grudnia można oglądać sezon 6. Przez cały rok "Czwórka" również pokazywała tylko początkowe sezony.
Nie wiem chyba tylko ma Polacie leciały wszystkie sezony ,nie wiem dlaczego tak robią człowiek wkręci się w serial a potem urywają
Ps
I tak nie mam teraz dekodera popsuł się.
Co do obciętych scen. Robi to również obecnie TV4, w przeszłości robił Polsat, czy TV6, ale nie w takim stopniu jak TNT. Odcinki na kanałach, których właścicielem jest Polsat są delikatnie skrócone. Odkryłem to na obcojęzycznym fanpage'u, na Facebooku. Tam są wrzucone wszystkie odcinki Strażnika i trwają po 45-46 minut. U nas w Polsce maksymalnie po 43-44 minuty.