po paru recenzjach zachwyconych trzecim serialem pochłonąłem wszystko na 2 razy i jestem deczko rozczarowany, wiadomo ładne zdjęcia, fajna praca kamery, parę fajnych scen ale cały czas miałem wrażenie że ten sezon już nie jest fajnym serialem a produktem, produktem z konkretnym targetem(chyba dzieci?)..
-za dużo scenek komediowych
-za dużo głupot w fabule (serio rosjanie zbudowali sobie tak ogromną bazę w kilka miesiecy i jeszcze nikt o tym nie wiedział?)
-za dużo wpychania na siłe nostalgi(co 5 min jakaś stara piosenka i czułem się jakbym oglądał teledysk nie film)
-generalnie serial stracił gdzieś powagę i klimat
-fabuła jest wtórna
no ale obejrzałem, w miarę przyjemnie spędziłem czas, szału nie było ale źle też nie było..
"za dużo głupot w fabule (serio rosjanie zbudowali sobie tak ogromną bazę w kilka miesiecy i jeszcze nikt o tym nie wiedział?)"
Powiedziales o serialu w ktorym sa ukryte wymiary swiata, potwory i zombie? xD
Tak, to jest największy problem i zagadka tego serialu, według polskich malkomentów xD
Akurat w tym sezonie widać, że twórcy przyłożyli się trochę bardziej do fabuły. Pierwszy i drugi sezon był pisany na kolanie, a tutaj mamy kilka grupek bohaterów, które prowadzą własne śledztwo, ale w finale ich drogi się krzyżują. Praktycznie każdy z bohaterów zrobił coś co doprowadziło do pokonania potwora/zamknięcia przejścia. A jeśli chodzi o tą bazę to mogła tam już być od kilku lat. Pierwotnie mogła służyć do innych celów. A muzyka z tamtych lat jest świetna w porównaniu do dzisiejszej i mogło jej być jeszcze więcej. A to że serial stracił powagę to nawet nie będę komentował...