PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=735466}

Supergirl

2015 - 2021
6,4 11 tys. ocen
6,4 10 1 11499
5,7 6 krytyków
Supergirl
powrót do forum serialu Supergirl

Tragedia...

ocenił(a) serial na 1

Niestety, moim zdaniem sztuczne do przesady aktorstwo i powielanie utartych schematów zabije ten serial. Apodyktyczna szefowa, ciapowata okularnica z supermocą no i efekty specjalne :) hehe efekty specjalne zasługują na oddzielny akapit :) magiczna moc okularów nie pozwala rozpoznać głównej bohaterki...litości. Cukierkowy klimat tylko pogrąża tą produkcję. Czekałem, już nie czekam. Pozdrawiam.

a_wlodarczyk87

Nie zapomnij ze oprocz okularow upina tez wlosy, kamuflaz na miare Commando ;)

ocenił(a) serial na 7
a_wlodarczyk87

No to serial, to nie ma co liczyć na efekty jak w Man of Steal:D

Co do okularów to clark w ostatnim man of steal też tylko założył okulary, jak przyjął się w daily planet.

Mi też główna bohaterka się nie podoba, o niebo lepsza była Laura Vandervoort a smallville, mogli szukać podobnej aktorki:)

ocenił(a) serial na 6
a_wlodarczyk87

Ale kurcze to jest serial na podstawie komiksu. Dlaczego tak wam przeszkadzają te schematy skoro są one powielane w większości komiksów. Potraktujcie to jako fajną rozrywkę, nie sadzę żeby twórcą zależało na stworzeniu mrocznej, ciężkiej produkcji w stylu nowych filmów o Batmanie. Dla mnie serial jest ok właśnie dlatego, że jest troszkę groteskowy. Przecież człowiek biegający w śmiesznym kostiumie zawsze będzie się kojarzył trochę kiczowato. Nie twierdzę, że serial jest rewelacyjny, zresztą po jednym odcinku ciężko oceniać, ale bawiłam się dobrze właśnie dlatego, że nie było tu super zadęcia, krwi i dramatu jak w 3 sezonie Arrow, było za to lekko fajnie i przyjemnie. Jakbym powróciła do dziecięcych lat kiedy to oglądałam Supermana.

a_wlodarczyk87

Również za sobą mam już "pilotówkę" i muszę podzielić smialo Twoje zdanie, iż jednak mnie nie zachwyciła ta propozycja. Niestety widać masę błahych błędów, ale za tym kryje się w scenariuszu kobieta (niestety uważam, iż płeć piękna nie kest wstanie sprostać przyzwoitym scenariuszom). Serial uważam, że ma trafić w spektrum docoelowe 10-25 lat, ponieważ "pilotówka" jest niezbyt rozgarnięta i łatwa! Co do samej głównej odtwórczyni nie mam zdania. Bardzo podobna do roboczej starej wersji Supergirl, Heleny Slater! Na pewno podrasowany kombinezon jest niebo lepszy. Wiem, iż film i serial rządzą się własnymi prawami, ale rokowania były zdecydowanie większe i bardziej inteligentniejsze. Za łatwo, za szybko, za prosto! Czekam na następne epizody, oby wszystko poszło w innym lepszym kierunku.