Obejrzałem już kilkanaście amerykańskich seriali z oceną około 8 lub wyżej i mam pytanie czy warto oglądać .Ewentualnie co moglibyście polecić ?
Nie sugerowałabym się samą tylko oceną. To czy Ci się dany serial/film spodoba zależy od wielu innych czynników ;). Moim zdaniem warto (polecałam już dwóm innych osobom, obie były zadowolone), ale jak nie spróbujesz, to się nie przekonasz. Dodam od siebie, że nie interesowały mnie wcześniej gangi motocyklowe, ale serial niesamowicie wciąga. Miłego oglądania :).
jak najbardziej warto
ja się długo broniłam przed tym serialem, ale jak już się wzięłam to nie mogłam się oderwać
Mam mieszane uczucia. Najpierw byłem zachwycony - teraz właściwie oglądam tylko z rozpędu. tylko 10% to konkretna akcja, która nadaje serialowi klimat - reszta niestety to "moda na sukces" w wydaniu gangu motocyklowego - ten z tamtą, a ona nie chce, a tamten ma rozterki itd... Z drugiej strony jak już przywalą jakimś konkretem to naprawdę jest KONKRETNIE :)
Sons of Anarchy to bardzo dobry serial, ale musisz przywyknąć, że mamy tu sporo monotonii, mnóstwo science fiction i przede wszystkim częsty brak zaczepienia akcji wokół jakiegoś konkretnego celu. Właściwie wszystkie sezony to po prostu losy gangu motocyklowego, brak jest jakiegoś wątku głównego, właściwie wszystkie problemy, które poruszane są w serialu przewijane są we wszystkich sezonach, mam tutaj na myśli: zakup i dystrybucja broni, zlecenia egzekucji i pobić, gonitwy za wrogiem, szturm na wroga, zdrady, matactwa, łapówki i wszystko co jeszcze może kojarzyć się z gangiem. Niestety serial - chociaż bardzo dobry - nie wciąga tak jak inne popularne, nie każdemu przypadnie do gustu, bo jest w nim za dużo wątków w stylu serialu obyczajowego.