Dobra. Zwykle do aktorów przechodzę dopiero w połowie lub na końcu, ale tu muszę od tego zacząć. Jestem ZACHWYCONA Eline Powell- na serio idealnie pasuje do tej roli! Nie dość, że gra świetnie, to ma jeszcze do tego idealną urodę! Taką syrenią ;). Według mnie jest najbardziej przekonująca ze wszystkich syren. Inni też byli spoko, jednak nie mieli tej syreniej urody, tych rysy twarzy.. Chce jeszcze wyróżnić Rene Owen, która według mnie też super zagrała.
Co do samej fabuły- według mnie była bardzo rozbudowana. Trzeba zostawić, że dużo się działo i była rozbudowana. Pomimo aż trzech sezonów nie było momentu nudy! Moim faworytem sezon drugi. A moje TOP 3 sceny to:
-Pływanie Bena & Ryn.
-Pierwsze pójście Ryn do wody z Hope.
-Wyobrażenie Bena co się stanie jeśli, uratował by dziennikarza. ( Na serio uwierzyłam, że to zrobił!)
Często mnie też śmieszył, np: taniec Leviego, uczenie Ryn jazdy samochodem.. Co do ostatniego odcinka- no tego, że Ben umrze się nie spodziewałam :(. Szkoda mi go. Jestem też trochę rozczarowana, że tyle wątków zostało niezamkniętych, No ale ogólnie bardzo polecam. Ja oglądałam na HBO :)
Mam dokładnie tak samo, uwielbiam ten serial! Zakończenie to coś potwornego ALE, to wcale nie musi być koniec tego serialu!
Jestem przekonany, iż Ben nie zginął. Ostatnia scena to jego marzenie, a więc żył skoro marzył. Mógł być nieprzytomny, nie ma żadnego potwierdzenia, że zginął. Dodatkowo słowa Ryn, że go znajdzie dowodzą, iż nie tak to się miało zakończyć.
4 sezon był w planach, jednak oglądalność nieco spadła i skasowali serial. Jednak miliony fanów na świecie nie mogą się pogodzić z taką decyzją i powstało wiele petycji, których celem jest nakłonienie Freeform lub kogokolwiek innego do przywrócenia „Syreny”. Każdy może to podpisać, wystarczy wejść na change.org i są tam 3 albo 4 petycje o przywrócenie tego wspaniałego serialu.
Mnóstwo niedokończonych wątków plus nadzieja w słowach Ryn świadczą, iż 4 sezon jak najbardziej mógł powstać. Ale wciąż może! Jeśli w to wątpisz to przytoczę chociażby „Lucyfera”, który także został kiedyś skasowany ale dzięki petycjom z właśnie change.org powstały kolejne sezony. To samo może być z „Syreną”!
Jeśli byłabyś skłonna podpisać te petycje i podzielić się nimi z przyjaciółmi i znajomymi to może być to bardzo pomocne. Pozdrawiam serdecznie :)
PS: Oto jedna z petycji - http://chng.it/TTsxxvSFCZ
Wielkie dzięki za link do petycji! Już ją podpisałam i wysłałam kilku znajomym :). Na serio super by było gdyby przywrócili to cudo. W sumie masz racje, Ben może żyć. Ja ostatnią scenę zinterpretowałam jako marzenie Ryn, ale gdy to teraz przemyślałam, to tak! Może być to równie dobrze marzenie Bena. Co do słów Ryn, uważam, że niosą dużą nadzieje.
Trzymam kciuki, żeby 4 sezon powstał!
Dziękuję Ci. Naprawdę wspaniale, że to zrobiłaś. W tym serialu jest tyle niedomkniętych wątków, że zwyczajnie nie może się to w taki sposób zakończyć! Mam nadzieję, że ta i jeszcze jedna duża petycja na change.org odniosą sukces i odzyskamy nasz serial!
Raz jeszcze bardzo serdecznie pozdrawiam i trzymajmy kciuki! :)