PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=89546}

Sześć stóp pod ziemią

Six Feet Under
2001 - 2005
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39083
8,7 14 krytyków
Sześć stóp pod ziemią
powrót do forum serialu Sześć stóp pod ziemią

Jaki był cel pokazania scen przy operacji Nate'a, najpierw pokazane daty że nie żyje,później różne sceny że jest sparaliżowany i David uczy go od nowa mówić,później że siedzi przy stole,ma długie włosy i jest dużo grubszy,siedzi z jakąś inną kobietą,później pyta się ojca czy on umarł i ojciec opowiada mu "tak i nie" i za chwile klepsydra z rokiem śmierci znika i następna scena jak już mieszka z Lisą,nie rozumiem jaki był tego cel,myślałem że na końcu okaże się że tak naprawdę on był cały czas w śpiączce po tej pierwszej operacji tętniaka a te wszystkie wydarzenia (od momentu gdy Nate podczas operacji idzie pod ten autobus który zatrzymał się pusty to były jego wyobrażenia o sny podczas śpiączki,myślałem że pod koniec się wybudzi i tak będzie,to byłoby naprawdę mocne,właśnie do mógł oznaczać ten autobus podczas pierwszej operacji Nate'a?zatrzymał się pusty autobus,drzwi się otworzyły a Nate zastanawiał się czy wsiadać,co miało to symbolizować i dlaczego reżyser do końca dawał nam nadzieję że Lisa jednak żyje? (Scena z wróżką która mówi że Lisa ciągle żyje)

pawel997402

Każdy jest kowalem swego losu. Tak mówią. Niestety wybrać ścieżkę życia można tylko raz. Tyle jeżeli chodzi o sens prologu trzeciej serii. A teraz o autobusie. Była noc, około 23. Włączyłem z nudów TVN i zobaczyłem to. Autobus, mężczyznę i tę chwilę zawieszenia, a potem usłyszałem ...ciszę. I sam się zawiesiłem na jakieś dziesięć minut. Mnie nie trzeba było wiedzieć, czemu ten facet przed tym autobusem bez kierowcy i co do tego momentu go doprowadziło. Wiedziałem, że w chwili, gdy wsiądzie stanie się coś strasznego. Właściwie wiedziałem, że umrze. Po tej magicznej minucie, następnego dnia, ściągnąłem cały serial.

ocenił(a) serial na 10
pawel997402

tak ci się wydaje, takie plot twisty. że na koniec sie okazuje, że nie żył lub był w śpiączce są tylko na pozór mocne