Szkoła

2014 - 2020
3,4 4,9 tys. ocen
3,4 10 1 4889
1,7 3 krytyków
Szkoła
powrót do forum serialu Szkoła

....chodżmy nago biegać po łące.....za pare minut koniec świata. a ja nawet nie paliłam papierosów, chłopaki dajcie papierosa'' Nastolatka biega po szkole wskakuje na stół wieszcząc na poważnie koniec świata.Absurd goni absurd w tempie kina akcji.Kto pisze przygody uczniów kreowanych na bezmózgich debili.Scenariusz pisany na szybko na kolanie pewnie za dobre pieniądze.Filmowcy tego ,,dzieła'' sięgneli dna i po najtańsze efekty.Nauczyciele robią tu za pomocnych śledczych i wykrywają w błyskawicznym tempie przeważnie przez przypadek każdą afere, a przyłapani uczniowie na podłej intrydze przeciw koledze koleżance przyznają się w mig do swojej głupoty.Ten serial ociera się o głęboką śmieszność w sposobie ukazywania nastolatków. Z roku na rok telewizje prześcigają się w pokazywaniu temu podobnych głupot.Szkoda marnować cenny czas na takie produkcje.

darecki77

To prawda, ten serial to w duzej mierze absurd. Problemy co jakis czas się powtarzają, a to tą czy tego bije ojciec, a to ten pije w szkole, a tamten znowu ma "plan" na biznes.
Problemów w tej szkole jest tak duzo, ze gdyby to miało miejsce w rzeczywistości, to na pewno ktoś by sie tym prawnie zajął. A nauczyciele? Gdzie są tacy jak tam? Który nauczyciel przejmuje sie uczniem jak własnym dzieckiem, i który z nich przeczuwa afery. Póki ich nie widzą to mają je w dupie xD I gdzie się ciagle dzwoni do rodziców jak na gwałt? Nie znam takiej szkoły.
Takze zgadzam się ze ten serial jest słaby, ale całkiem przyjemnie się go ogląda, zwyczaqjnie po to by się pośmiac, z kolejnego scenariusza.
Co do gry aktorskiej... trudno to oceniac w miare profesjonalnie, bo dzieciaki to zwykle dzieci i mlodzeż z castingu i większosc z nich niemiala wczesniej stycznosci z aktorstwem. Jednym idzie lepiej drugim gorzej. Wiec ich czepić się nie mogę.
Ale mogę się juz czepić ludzi którzy ten castin przeprowadzają, a wybierają często osby tak drętwe, osoby które nie potrafią pokazać ni krzty emocji. Ja nie wiem czy oni to robią specjalnie, bo taka esencja tego "serialu", czy sami się nie znają na aktorstwie? Mają zwidy? A moze wybierają na łądne oczy, albo w ogole na ładną buzie.

Elvis007

A najlepsze jest to, że prawie każdy uczeń dostaje codziennie po 50 zł kieszonkowego :) I w każdym odcinku kolega do kolegi zawsze zwraca się "stary".

darecki77

Który to numer odcinka z tym końcem świata? :D

Anna_Sandstorm

Sprawdziłem w playerze i jest to 467 odcinek, widziałem w piątek 20 pażdziernika o 15 godzinie na tvn.Bohaterka odcinka próbuje zdobyć łzy nauczyciela by zrosić nimi ziemie, beka

darecki77

Dzięki, chcę właśnie też dla beki obejrzeć :D