PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654205}

Szpiedzy w Warszawie

The Spies of Warsaw
2012 - 2013
5,6 2,8 tys. ocen
5,6 10 1 2780
Szpiedzy w Warszawie
powrót do forum serialu Szpiedzy w Warszawie

Dubbing

ocenił(a) serial na 7

Podobno w polskiej telewizji będzie można obejrzeć tylko z dubbingiem. Ta wizja psuje mi
wszystko.

Phantomia

myślę że sobie wzajemnie pomożemy , ja staram się i zawsze coś znajdę teraz szukam textu do Minor character i nie udało mi się znaleźć to jest monolog DT

linkazk

Jeśli Ci to w jakiś sposób pomoże, ten monolog jest ze zbioru opowiadań Willa Selfa - The Undivided Self, i najszybciej znaleźć to można na amazonie, ewentualnie krąży gdzieś mp3 gdzie on to czyta.

LittleBlueSky

dziękuję poszukam to faktycznie jest na podstawie jakiegoś tekstu , muszę wrócić do źródła ,czyli danych o tej produkcji

linkazk

Jakby Ci sie udalo znaleźć i zechciałabyś się takowym linkiem podzielić byłabym wdzięczna bo sama bezskutecznie poszukuje :) Natomiast co do dubbingu to oczywiste, że pomysł jest niedorzeczny, ale nie pogardziłabym promowaniem serialu u nas nie w postaci reklamówek w tvp tylko ewentualnego przyjazdu Davida :) (co znając życie jest prawie nie możlwie chociaż pomarzyć można)

LittleBlueSky

skasowali mi informację dla Ciebie .Jeśli znajdę tekst to podeślę .Przekopię sieć jak będzie padać .DT może przyjechać na promocję jest to prestiżowa produkcja BBC TVP .Ale materiałów o promocji w Anglii będzie multum podeślę na email jeśli będziesz chciała .nie wiem czy to można umieścić na forum??

linkazk

O to super :) Chętnie bym się pisała na takie materiały, ale strona ze mną nie współpracuje i nici z prywatnych wiadomości. To nie wiem czy tu Ci go wrzuić czy gdzieś indziej. (i miałabym jeszcze jedno pytanie, ale to później)

LittleBlueSky

chciałam Ci wysłać wiadomośc z Twojego profilu ale masz coś poblokowane ,do Phantomii wysłalam ,wejdź na mój profil i podaj email bedziemy się wymieniać .Teraz skończyli kręcić Żonę polityka i DT ma wolny tydzień a potem serial kryminalny .Krecą to taśmowo ale będą ciekawe momenty w trakcie ich promocji

linkazk

Pozwole sobie zaprosić bo inaczej nic nie wyśle. No skończyli, co prawda troche nie jestem przekonana do koloru włosów które sobie przy tej okazji sprawił, natomiast facet ma niezłą kondycje cały czas coś kręci praktycznie od marca czy tam lutego bo jeszcze dokument o hamlecie wpadł.

LittleBlueSky

dalej nic wyślij z mojego profilu adres email to odpiszę >Blondyn , jego słynna czupryna zobaczymy .Też się zastanawiam D.chcial mieć swoją rodzinę żona grała w teatrze , on w serialach a dziecko z nianiami .To mi do niego nie pasuje ale ciągła praca tak podobno jest pracoholikiem

linkazk

A propo Georgii słyszałam, że skórcili wystawianie tej szutki z powodów jakiś bliżej nie określonych, szkoda bo słyszałam że całkiem fajnie to sie prezentowało. Właśnie nianie nie bardzo, prędzej może dziadkowie? no ale my sie tego nie dowiemy. Żeby mu ten pracocholizm wpewnym momencie bokiem nie wyszedł, czasem mam wrażenie że on ma czas dla wszystkich ale najmniej dla siebie

linkazk

W Disney Channel się zamieniają, zaczęło się od puszczania Hanny Montany czy jakichś innych Czarodziejów z Waverly Place, teraz trend przenosi się na poważniejsze produkcje z lepszymi aktorami, za chwilę pewnie Dextera i Breaking Bad będą dubbingować.

nikike

ratunku !

nikike

ratunku !

linkazk

Hm?

nikike

trochę się zagalopowałam ale Twój komentarz świetny
chodziło mi o Karolaka podkładającego Tennanta .Zresztą zobaczymy co producenci i dystrybutorzy wymyślą
W Anglii już ten serial jest w ramówce ale nie podali kiedy .Na pewno informacja będzie u Nich wcześniej .Podali , że serial który będzie kręcił od połowy sierpnia puszczą tego roku

linkazk

Coś było chyba powiedziane, że w Polsce ma być jesienią.

ocenił(a) serial na 7
nikike

Tak, jesienią, więc pewnie jakoś na przełomie września i października.

Phantomia

Pawdziernik, ale nie na konkretów.

natix_xd

forum DT spekujuje , że ma On zaproszenie do USA na jakieś targi ,prezentacje i Jego ewentualny wyjazd 01 08 ma być związany z promocją Szpiegów .Nie liczcie na wrzesień prędzej październik/listopad będzie zależało kiedy BBC wypuści drugi serial z Tennantem .Musi on trochę popracować nad promocją serialu to się czegoś dowiemy .

linkazk

Napisałam tylko, co podaje imdb. :)

natix_xd

A wiadomo na jakim kanale?
A z tym Dubbingiem to mam nadzieje ,że to żart (i to strasznie głupi );/

EmilyJohnson

Z tego co kojarzę to na TVP1. Co do dubbingu to raczej nie żart.

Phantomia

Rany boskie! :O Co za skończony kretyn wpadł na "genialny" pomysł z tym dubbingiem? No ludzie, to nie są już czasy, gdy podkładano głosy pod "Ja, Klaudiusz"! Dubbingować to można filmy czy bajki animowane, ale w produkcjach z aktorami!

Karlaban

Nie wiem kto, ale radziłabym mu konsultację z psychologiem. Ciekawe po jaką cholerę prowadzą badania rynku...

ocenił(a) serial na 5
natix_xd

O, Gandalfie!!! Za co! No właśnie - badania są po to, żeby robić na odwrót. Dubbingować Davida to jak Benedicta Cumberbatcha - toż to jest zbrodnia przeciwko ludzkości.

Phantomia

Widziałem kilka dni temu reklamę, od tego czasu przysiągłem sobie, że już nie będę oglądał TVP 1. Miejmy nadzieję, że serial odniesie choć umiarkowany sukces i w sieci się pojawi.

nikike

myśle że to Ci wystarczy za komentarz
David Tennant in Spies Of Warsaw listed second in Telegraph's 2013 100 Cultural Things You Should Know: http://www.telegraph.co.uk/culture/cultur

linkazk

LOL ja myślałem, że to będzie taki sobie shicik którego obejrzę tylko ze względu na Davida, a w UK będą go puszczać na jakimś niszowym BBC History, a tutaj premiera na BBC One i drugie miejsce na takiej liście, wow...

Phantomia

więc jutro z samego rana idę opłacić abonament! ha ha.

ocenił(a) serial na 7
Phantomia

No przecież jak z Davidem to to będzie bardzo popularny miniserial, można go oglądać na streamie.

Phantomia

Dokładnie, zapowiadało się ciekawie do momentu gdy przeczytałąm o dubbingu, idiotyzm kto to wymyśla? Może pasowałoby by wysłać jakiegoś maila do władz tvp by sobie darowali takie "udogodnienia"!

ocenił(a) serial na 7
tiuric

mogliby puścić drugą wersję z napisami

Phantomia

Ano mogliby, ale w takie cuda to ja nie wierzę ;)

Phantomia

W tym filmiku są fragmenty zwiastuna z dubbingiem: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7HQtKAZCCRM - nie jest dobrze :/ nawet Dorociński podkładający samego siebie brzmi źle..

ocenił(a) serial na 7
Irmgarda

Jestem załamana głosem Davida, kto go dubbinguje? I czy to tylko ja, czy wszystkie te postacie brzmią źle?

Phantomia

Andrzej Chyra, wg piątkowej Gazety Wyborczej.

Irmgarda

O mój Boże! Jak można było zdubbingować Davida? <facepalm>

Karlaban

ja już mam wyjście
pierwsze dwa odcinki już mam a tłumaczenie do nich bedzie w niedzielę .czyli delektujemy się wersją oryginalną kto chce proszę podać emaii bo nie dam rady podać żródła
teraz spoiler nie spoiler
David WEDŁUG MNIE gra na średnim poziomie jedyne co dopracował czego żaden przed nim aktor grający wojskowego nie zrobił to:
postawa oficera genialnie się porusza ma się wrażenie że zaraz strzeli obcasami Genialnie dopracował ten detal .NIe gra On jest przedwojennym oficerem .z resztą już trochę gorzej a namiętny romans ,O ile może być namiętnie między dwojgiem sztywnych niezainteresowanych sobą ludzi .Dobra jest scena romansu na początku .Nie wiem Aktorka grająca Annę Skarbek gra fatalnie .Na razie to dwa odcinki zobaczymy za tydzień,Fantastyczna dbałość o szczegóły dekoracji i strojów .Akcja leci systemem teledyskowym.

linkazk

Nie mogę do Ciebie wysłać wiadomości prywatnej, wyślesz mi na motylica_z_piekla@onet.eu ? Proooooszę :D

Phantomia

dubbing to najgorsze co może być i chyba będzie bo widziałem reklamę od razu było widać, jeszcze jak by to był czeski czy jakis inny słowiański język to dubbing by tak nie raził ale jak po angielsku to strasznie komicznie wygląda po co to w ogole jest tyle roboty to juz lepiej napisy dodac...

Phantomia

co za zenada ,szczegolenieglos tego rannego chlopca z pierwszych chwil 1 odcinka

IPikaI

Nie da się tego oglądać, wygląda jak Harry Potter z tym dubbingiem. A wydawało się, że może być fajny serial.

IPikaI

Myślalem, że dadzą w opcjach wyłączenie tego dubbingu, ale skoro nie to sorry, ale tego się oglądać nie dało. Nie mogłem się skupić bo skojarzenia do bajek były za duże.

ocenił(a) serial na 6
MikeParcero

Tylko Manhattan też był z dubbiegiem

ocenił(a) serial na 6
MikeParcero

Raczej będą 4 odcinki po godzinie niż 2 po 2

ocenił(a) serial na 5
IPikaI

Zaraz padnę, paradoksalnie przez ten dubbing nic nie rozumiem, bo nie mogę się skupić. Kolejne odcinki oglądam najpierw w wersji oryginalnej, a później ewentualnie w TVP.

IPikaI

Nawet gdyby było to arcydzieło, a na to się raczej nie zanosi, to ten dubbing i tak by je zabił. Po cholerę ta cyfrówka, skoro nawet w takiej sytuacji nie ma wyboru ścieżki dźwiekowej. Na TVP Kultura jakoś moga puścić serial Mad Men z dwiema ścieżkami do wyboru (lektor i bez). Ciekawe tylko czemu przed chwilą szwaby gadały po niemiecku (z napisami)?

ocenił(a) serial na 5
gilden999

Też na to zwróciłam uwagę :/ Ale to Polska, tego nie zrozumiesz.

Phantomia

Rany boskie... Uszy bolą. Już pal licho napisy, ale co za debil doszedł do wniosku, że zastąpienie lektora dubbingiem to świetny pomysł?!

ocenił(a) serial na 4
Phantomia

Dubbing rozwalił serial :(