Powiem tak: serial jest całkiem niezły, bo lekarze są dosyć sympatyczni, a niektóre odcinki naprawdę ciekawe, ale lektor wszystko psuje.
1. Mówi o rzeczach OCZYWISTYCH! Np. mężczyzna mówi do dr Anny Nowickiej: ,,Nie zgadzam się na leczenie mojego syna!" po czym lektor dodaje: ,,Mężczyzna nie zgadza się na leczenie syna". My jesteśmy głupi czy co? Chyba wiemy co to znaczy, więc lektor nie musi wszystkiego powtarzać. To tylko jedna sytuacja, a jest ich o wiele więcej, bo powtarzają się w każdym odcinku.
2. Zagłusza aktorów i w ogóle ich nie słychać. Oni mówią o nowych rzeczach, o czymś jak się później okazuje bardzo ważnym, a lektor zamiast być cicho, dalej mówi swoje i tylko powtarza to, co przed chwilą ktoś powiedział.
Błagam zmieńcie lektora albo w ogóle niech go nie będzie, bo coraz bardziej mnie wkurza i przestanę oglądać ten serial.
Zgadzam się, szczególnie irytujące jest to co napisałeś w drugim punkcie. Mogliby zmniejszyć jego kwestie do absolutnego minimum.
Dokładnie. Jeszcze ta kwestia z dzisiejszego odcinka: 60-letnia kobieta pyta się Eryka Wajmana: ,,Doktorze, czy ja mam raka?", po czym lektor dodaje: ,,Kobieta obawia się, że może mieć raka". jprdl -.- Ci ludzie chyba mają widzów za idiotów...
Mam nadzieje, że może w kolejnym sezonie coś w tej kwestii zrobią.
Będzie w ogóle drugi sezon? Mam nadzieje, że tak.
Właśnie pod koniec dzisiejszego odcinka lektor (ale na szczęście inny) mówił coś w stylu: ,,Nowe odcinki serialu już we wrześniu" i był już nawet pokazany zwiastun dwóch odcinków. Pewnie będę oglądał, bo serial lubię, no tylko ten lektor, ale zobaczymy we wrześniu.
Właśnie przeczytałam na stronie oficjalnej serialu Szpital, że już kręcili 100 odcinek. Super :) Oby tylko nie zmieniali aktorów grających lekarzy, bo oni świetnie sobie radzą.
To fajnie, pewnie zobaczymy po wakacjach te dalsze odcinki. Aktorzy, którzy grają lekarzy to akurat największy plus tego serialu. ;D
no własnie, bo ja czytałam ostatnio gdzies w necie seriale na wiosne 2015 i tak nic nie było na temat szpitalu :( obawiam sie ze nie bedzie !!!
Moim zdaniem to najlepszy z tych wszystkich ostatnio telewizyjnych, dokumentowanych seriali jaki powstał.
Ale co do pkt 2 to całkowicie popieram
Ja akurat wolę ,,Ukrytą prawdę", ale jak to mówią: O gustach się nie dyskutuje. ;p
2. To co napisałem wyżej, żądam zmiany lektora.
Ten film jest przeznaczony do oglądania jednym okiem i uchem, podczas wykonywania jakichś innych czynności domowych, typu przygotowywanie obiadu, dlatego wszystko jest wykładane po kilka razy, gdybyś akurat nie patrzył albo był w innym pokoju.
Odpowiedź jest dość prosta. Bowiem jakieś 80-90 % osób oglądających tego typu "dokumenty" (czy nie wiem jak to nazwać) to osoby o dość skromnych możliwościach intelektualno-poznawczych, a co za tym idzie trzeba im na tacy podać co się dzieje, co kto myśli i co zamierza zrobić. Moim skromnym zdaniem takie produkcje powinny zostać zdelegalizowane. Pozdrawiam.
A nie prościej byłoby zdelegalizować osoby o dość skromnych możliwościach intelektualno-poznawczych?
Serial bez targetu sam by zniknął, a przy okazji osiągnęłoby się wiele innych korzyści.
Jakieś 80-90% ludzi piszących tego typu komentarze, to właśnie osoby o dość skromnych możliwościach intelektualno-poznawczych i horyzoncie myślowym wąskim na tyle, by nie rozumieć, że nie każdy lubi to samo. Ich ograniczenie, nie pozwala im na ogarnięcie, tego że część ludzi po wyczerpującej intelektualnie pracy chce się po prostu odstresować.
Też mnie to denerwuje, ale to tylko w tych starych odcinkach tak jest (które niestety teraz powtarzają).
Nowsze odcinki (z 2014 r) są lepsze, ciekawsze, śmieszniejsze : ) i lektora jest mniej.