Nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale serial typu scripter docu po raz pierwszy mi się spodobał. Aktorzy grający pacjentów są sztuczni, nie da się ukryć, ale bardzo spodobała mi się gra lekarzy. Na razie widziałam wszystkie odcinki, zobaczymy jak będzie dalej.
Role pacjentów nie zawsze są odgrywane na przyzwoitym poziomie z prostego powodu - występują w nich amatorzy, zwykli ludzie, którzy chcą się sprawdzić albo po prostu przeżyć przygodę.
Wiem. Ale lekarze też nie do końca są aktorami. Większość występujących tam osób to amatorzy.
Czytałem, że lekarzy grają zawodowi aktorzy. Jest podobno jeden wyjątek - jedna z okobiet ma za sobą doświadczenie wyniesione z seriali TVN (grała w "W-11" i "Detektywach"). Nie mam jednak pewności, czy to prawda.
Z tego co wiem to serialowy doktor Eryk Wajman (swoją drogą przystojny) jest również amatorem. Tak pisze na oficjalnej stronie serialu :)
Ta od "W-11" i "Detektywów" to Kaja Sosnowska, która wciela się w postać dr Dominiki Gajdy. Moim zdaniem oboje dość dobrze odgrywają swoje role.