PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=708201}

Tabu

Taboo
2017 -
7,9 72 tys. ocen
7,9 10 1 71820
7,2 21 krytyków
Tabu
powrót do forum serialu Tabu

Chłopiec Ibbotsona

ocenił(a) serial na 7

Oglądając pierwszy odcinek przegapiłem fragment i teraz nie wiem jednej rzeczy. Kim był chłopak którego wychowanie opłacił James Ibbotsonowi. Może ktoś wytłumaczyć?

ocenił(a) serial na 7
GM1996

Nie zostało to chyba powiedziane w odcinku ale podejrzewam, że jest to syn Jamesa i jego siostry. Chyba w pierwszym odcinku podczas ich rozmowy coś było wspomniane o jakiejś ich tajemnicy czy coś w tym stylu. Ale wszystkiego zapewne niedługo się dowiemy

ocenił(a) serial na 7
cloudy_olive

dzięki

ocenił(a) serial na 10
GM1996

Zostałeś wprowadzony w błąd. Zostało dosłownie powiedziane w 1. lub 2. odcinku. To nieslubny syn ojca, czyli brat przyrodni głównego bohatera.

cloudy_olive

właśnie też pomyślałam że to może być ich syn, może ona miała jakieś problemy przy porodzie i dltego nie może mieć teraz dzieci? ale z drugiej strony dziecko ma max 7-8 lat a jego chyba nie było dłużej? No i dlaczego siostra się nim nie zajęła? Tyle pytań..

ocenił(a) serial na 7
Kiciajka

obejrzałam 4 odcinek wczoraj. I tam jest pokazane jak James "nachodzi" swoją siostrę w nocy. (nie wiem jak to inaczej nazwać). Może to całe tabu ta ich tajemnica to właśnie to, że zapłodnił ją właśnie w taki sposób, tak nie fizycznie. Ale sama nie wiem. Bo Jamesa nie było chyba ponad 10 lat. Wszystko się zapewne wyjaśni, tak jak to co się stało z Jamesem tam w Afryce, śmierć ojca i te wszystkie znaki.

ocenił(a) serial na 8
cloudy_olive

Nie no- przed wyjazdem spółkowali dosłownie- stąd dziecko. Około 10 letnie co by sie zgadzało.
W 4 odcinku Zilpha mówi do Jamesa, że była u księdza specjalizującego się w Afrykanach i ich zwyczajach i że on nie mógł na nia patrzeć, bo Afrykanie w ten sposób posiadają swoje zwierzęta. Włażą im do głowy. Albo była to sugestia, że spółkują z bydłem? Hmmm.
Ale te nocne gwałty to dlatego, że odmówiła bratu dosłownego seksu.

cloudy_olive

Nie no, ale jak mógłby ją zapłodnić nie fizycznie. Jak już to może przed wyjazdem normalnie.

ocenił(a) serial na 10
cloudy_olive

Zostało dosłownie powiedziane w 1. lub 2. odcinku. To nieslubny syn ojca, czyli brat przyrodni głównego bohatera.

ocenił(a) serial na 7
Alex_Tyler

ale może zostało to specjalnie tak powiedziane. Przecież zanim James wyjechał to Zilpha nie była jeszcze zamężna. Jak zaszła w ciążę z Jamesem i urodziła to nie chodziłaby po mieście i nie rozpowiadała, że ma dziecko z własnym bratem, bo wiadomo jak ludzie by na to zareagowali. Ich ojciec mógł powiedzieć, że to jego nieślubny syn i oddać go na wychowanie tamtym ludziom. Tak byłoby najwygodniej dla każdego. Dlatego też James miał do niego taki stosunek i powiedział, że nie chce go więcej widzieć. Tym bardziej, że zostało powiedziane, że James i Zilpha mają jakiś wspólny sekret i wyraźnie mają się ku sobie, tak jak zapewne przed wyjazdem Jamesa. Tak ja uważam, ale mogę się mylić. Wydaje mi się też, że ten chłopak ma w tym serialu bardzie znaczącą rolę i nie wydaje mi się by pokazali go w pierwszym odcinku tylko po to by powiedzieć widzom, że to tylko nieślubny syn starego Delaneya i więcej go w serialu nie zobaczymy. To byłoby bez sensu.

ocenił(a) serial na 10
cloudy_olive

Sądzę, że gdyby to był jego syn to James bardziej by się zainteresował. Widać, że działa w interesie rodziny. Chce wyjaśnić śmierć ojca i rozwinąć posiadłość, a dla własnego syna dałby tylko na podstawowe utrzymanie i nie chciał go już nigdy zobaczyć? Dla mnie to dziwne, ale kto wie. ZObaczymy jak się to skończy.

ocenił(a) serial na 5
Alex_Tyler

Krótko i na temat. ---> Potwierdzam . Nieślubny syn ojca , bodajże było to właśnie w 2 odcinku.

ocenił(a) serial na 5
hessus86

Po 5 odcinku wychodzi na to, że to jednak jego syn.

ocenił(a) serial na 5
TheBC

Nom jednak byliśmy w błędzie . Przynajmniej ja . Robi się coraz ciekawiej.