PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=766007}

Tacy jesteśmy

This Is Us
2016 - 2022
8,3 19 tys. ocen
8,3 10 1 18566
8,0 6 krytyków
Tacy jesteśmy
powrót do forum serialu Tacy jesteśmy

Średniawka

ocenił(a) serial na 5

Zapewne jestem w mniejszości ze swoją opinią, ale jestem ciekawa, czy ktoś podziela moje zdanie. Nie do końca rozumiem fenomen tego serialu. Po pierwszym sezonie wystawiłam ocenę 7, bo wydawał się ciekawy i sposób poprowadzenia serialu poprzez retrospekcje lub wybieganie w przyszłość, było czymś oryginalnym i wyróżniającym ten serial. Jednak z każdym kolejnym sezonem według mnie poziom spadał. Aż w końcu po obejrzeniu wszystkich sezonów moja końcowa ocena spadła z 7/10 na 5/10. Dużo rzeczy mnie drażniło, przede wszystkim poprawność polityczna, wciskanie wielu wątków na siłę, propagowanie otyłości poprzez postać Kate. A już przede wszystkim drażnił mnie wątek Randall'a. Jeeny.. jaki to męczybuła. Na początku mi to nie przeszkadzało, ale później jak już w każdym odcinku był poruszany temat tego biednego czarnoskórego chłopca, który doznał traumy na resztę życia i tak strasznie ubolewał, że nie wychował się w czarnoskórej rodzinie, to już mnie to tak nużyło, że głowa mała. Co za dużo to niezdrowo.
***[SPOILER]***
W dodatku wątek Rebecca-Miguel jakoś mi nie pasował-to, że związała się z najlepszym przyjacielem zmarłego męża nieco mnie raziło. Szkoda też moim zdaniem, że związek Kate i Toby'ego tak się skończył, już prędzej obstawiałabym rozstanie Beth z Randall'em, bo ja osobiście nie wytrzymałabym z takim facetem. Chyba najlepsza historia przedstawiona w serialu to ta Kevin'a-jakoś najmniej wkurzająca i przerysowana, a najlepszy bohater to postać Jack'a według mnie (no i może jeszcze Beth w ostateczności). Reszta jakaś taka mdła i ckliwa do porzygu.
Bądź, co bądź nie uważam, że jest to zły serial jako całokształt, jednak ze względu na te kilka męczących wątków, nie uważam go też za jakieś mega odkrycie.
Ciekawa jestem czy ktokolwiek spojrzał na ten serial podobnie krytycznie, co ja czy tylko same 'ochy' i 'achy'? ;))

ocenił(a) serial na 7
Paulaaa8

Mam podobnie. Wlasnie dokonczylam ostatni sezon. Pierwsze sezony ok, ale te ostatnie, bardzo meczace. Najbardziej mnie razi Randal. Zaraz po tym Kate, i nie tyle jej otylosc, ale to, ze Jake to, Jake tamto. Toby dobrze jej powiedzial, w odcinku z rozwodem, ze ma dosc porownywania do niego. Zmeczylam ostatni sezon, ale koncowe odcinki musialam przyspieszac, zwlaszcza jak Randal cos mowil.

ocenił(a) serial na 5
Paulaaa8

Dokładnie tak samo uważam. Nawet ocenę zmienilamtaksamo. A Randall który był najbardziej zrównoważony nagle okazał się wrakiem człowieka.
Do tego NON STOP lecą z ust bohaterów nadęte j głupawe madrosci jak kd coelho.

ocenił(a) serial na 7
Paulaaa8

Z większością się zgadzam. Dla mnie związek Rebecki i Miguela byłby nawet do zaakceptowania gdyby nie fakt, że na każdym kroku towarzyszyło im widmo Jacka. Ciągle tylko Jack to Jack tamto...tak jakby w ich życiu nic innego się nie działo.