PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=766007}

Tacy jesteśmy

This Is Us
2016 - 2022
8,3 19 tys. ocen
8,3 10 1 18564
8,0 6 krytyków
Tacy jesteśmy
powrót do forum serialu Tacy jesteśmy

Kiedyś równie uczące nas tolerancji i odkrywania dobra w samych sobie, produkcje kręcił TVN (Usta Usta). Czy "Dobra zmiana " i my sami nie potrzebujemy w naszym kraju takich seriali?

jacek_tyminski_3

Usta Usta to całkiem przyjemny serial. Chyba jedyny jaki udał się TVN'owi. Mecwaldowski był moim ulubieńcem! Dzięki temu serialowi odkryłam też cudowną Popławską. Fakt, brakuje tego typu seriali, bo o ile kryminalne polskie seriale trzymają całkiem niezły poziom, tak obyczajowe to istna papka przypominająca pamiętniki z wakacji... Myślę, że jest po prostu małe zapotrzebowanie na tego rodzaju seriale. Większość widzów pragnie dreszczyku emocji, zagadek, zwrotów akcji, a o to w serialach obyczajowych/dramatach dość trudno.

Oglądałeś może Artystów? To polski serial z 2016 roku i ma dobre recenzje, wydaje się być czymś na kształt mieszanki obyczajówki i dramatu. Może by Ci podpasował.

ocenił(a) serial na 9
Gorzka_M

"Artyści" rewelacyjny serial ,ale według mnie tylko do połowy sezonu ,potem oglądając go odbierałem jak by reżyser nie miał wizji jak go sensownie zakończyć .Z seriali które się fajnie ogląda i nie trzeba myśleć bardzo mi się podobał "To nie koniec świata" "Prawo Agaty", a teraz oglądam "Lekarzy" kręconym w Toruniu ,mieście które za każdym razem gdy w nim jestem ,odkrywa jakieś magiczne miejsca ,których dotąd nie znałem .Niedługo znów się tam wybieram .Moje ukochane seriale to http://www.filmweb.pl/serial/Queer+as+Folk-2000-101037 , http://www.filmweb.pl/serial/Mad+Men-2007-436999 i http://www.filmweb.pl/Zagubieni

jacek_tyminski_3

Zagubionych oglądałam z wypiekami na twarzy tak do 3 sezonu. Potem tylko mnie irytował, ale obejrzałam do końca. Miałam wrażenie, że to jeden z tych seriali, gdzie ktoś wymyśla fajny, zagmatwany początek nie wiedząc jak to dalej wyjaśnić i nagle mamy zagadki, których rozwiązania nie znają nawet sami Twórcy. Symbolika i podteksty na siłę to nie to czego szukam w serialach. Z tych przez Ciebie przytoczonych najbardziej obiecująco wypada Mad Man, aczkolwiek na tę chwilę idzie w serialową kolejkę.

"Prawo Agaty", "To nie koniec świata" i "Lekarze" to jednak nie moja bajka, nawet jak na odmóżdżacze. Daleko im w moim przekonaniu do takiego "Usta usta" chociażby.

Z tych bardziej aktualnych oglądam The walking dead, ale raczej z przyzwyczajenia, bo od 4 sezonu mnie nie porywa. Czekam niecierpliwie na kolejny sezon "Mostu nad Sundem" - lubię ten klimat w serialach kryminalnych, no i główna bohaterka jest świetną odskocznią od typowych detektywów.

Co do Torunia, to leży blisko mojej rodzinnej miejscowości ;) owszem, bardzo przyciągające miasto, ale na dłuższa metę jego studencki klimat męczy. Z kolei pod względem architektonicznym jest jednym z piękniejszych miast Polski.

ocenił(a) serial na 9
Gorzka_M

Zagubieni....ja oglądałem można określić ,jednym ciągiem ,moja córka powiedziała po obejrzeniu serialu ,że jest to jedyny sposób by wiedzieć o co w nim chodzi i nim się zachwycać.The walking dead mnie cały czas zachwyca .Muszę chyba tutaj zmienić zdjęcie(oczko) bo odkąd je robiłem minęło 10 lat i chyba tylko moim wiekiem można usprawiedliwić mój zachwyt nad tureckim serialem Ezel choć nie jest to serial by oglądać go po kilka odcinków na raz .

jacek_tyminski_3

Tak. Tylko że "Usta usta" były adaptacja brytyjskiego serialu "Cold fit":)