PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=766007}

Tacy jesteśmy

This Is Us
2016 - 2022
8,3 19 tys. ocen
8,3 10 1 18566
8,0 6 krytyków
Tacy jesteśmy
powrót do forum serialu Tacy jesteśmy

Przed chwilą skończyłam oglądać cały pierwszy sezon i nie mogę przestać myśleć o jednej kwestii. Rebecca mówi, że jak była w ciąży to czuła jak cała trójka dzieci kopie. Nie przypominam sobie też, żeby ktoś dosłownie powiedział, że trzecie dziecko zmarło, żadna scena nie pokazywała też pochówku. Czy nie wydaje Wam się, że trzecie dziecko - syn Kyle - wciąż żyje ?

ocenił(a) serial na 10
VieViOoRa

Doctor K powiedział Jackowi, że ma dwójkę zdrowych dzieci i że niestety nastąpiły komplikacje przy narodzinach 3 (tam było coś o tym, że pępowina odcięła dopływ tlenu i dziecko urodziło się martwe). Lekarz raczej by nie kłamał bo jaki by miał w tym interes. Wydaje mi się też, że ukrycie 3 dziecka nie byłoby w stylu tego serialu. Byłby to tani chwyt rodem z opery mydlanej, a według mnie tej produkcji daleko do takiego czegoś.

Btw. Sezon się nie skończył. Czeka nas jeszcze 5 odcinków. W sumie ma mieć 18. Tak przy okazji stacja NBC zamówiła już kolejne 2 sezony.

ocenił(a) serial na 9
PlaceHolder

Naprawdę, nie widzisz, że coś tu jest nie tak? Wali trollem na kilometr, szkoda klawiatury.

ocenił(a) serial na 8
PlaceHolder

No właśnie... Na początku myślałam, że może syn Doktora K jest tym właściwym Kylem (po utracie swojego dziecka wziął inne dziecko ze szpitala, mówiąc rodzicom, że je stracili) - ale linia czasowa się nie zgadza, więc ta teoria odpada. Jednak syn Doktora i jego żona nie mogą mieć dzieci... może rozwiną ten wątek. Zobaczymy.

Natomiast gdyby przed obejrzeniem ktoś mi opowiedział o tym serialu: odnaleziony biologiczny ojciec jest byłym narkomanem, gejem i chorym na raka, a matka biologiczna ukrywała go przed synem, gwiazda komediowa szukająca spełnienia w teatrze i przypadkiem porzucone dziecko w dniu stracenia jednego z trojaczków: to przez chwilę mogłabym pomyśleć o operze mydlanej... ALE. Ale serial nią zdecydowanie nie jest :-) I myślę, że stąd cały sukces - banalne jednak wciąż zaskakujące historie opowiedziane w niebanalny sposób.

Zastanawia mnie tylko jedno - jeśli co chwilę są zwroty akcji czy dowiadujemy się coraz to nowych informacji - czym nas zaskoczą w kolejnych odcinkach? W drugim, trzecim sezonie ? Coś czuję, że ten temat jeszcze powróci...

18 odcinków ? Super, myślałam, że S01E12 to koniec sezonu. Ale faktycznie jak na ostatni odcinek sezonu byłby nieco rozczarowujący.