PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=253913}
6,8 12 tys. ocen
6,8 10 1 11648
Tajemnica twierdzy szyfrów
powrót do forum serialu Tajemnica twierdzy szyfrów

Po prostu NUDNY

ocenił(a) serial na 4

Po 4 odcinku nic się nie zmieniło. Jak na razie to strasznie się zawiodłem. Nawet ciężko jest obejrzeć cały odcinek, straszne. Może się cos ruszy bo zostało jeszcze 9 odcinków, ale jak na razie to klapa,a miało być tak pięknie.

daro_22

masz racje , niestety coraz nudniejszy ten serial sie robi

ocenił(a) serial na 2
daro_22

Zero dynamicznej akcji,jakiegokolwiek dreszczyku emocji.

Ten serial podchodzi bardziej pod sztukę teatralną.

Krytykuję ten serial od samego początku,jednak jak do tej pory widziałem wszystkie odcinki i chyba na 4-rtym zakończę oglądalność.

Nuda,nuda i jeszcze raz nuda.

ocenił(a) serial na 4
daro_22

Raczej później będzie (mam nadzieję) dużo akcji...
skoro na film przeznaczono 13 mln. (pisałem to już wcześniej), a nie widać, by dużo kasy przeznaczyli na te pierwsze 4 odcinki, to później będzie o niebo lepiej, można co niektóre sceny akcji zobaczyć na trailerach... Jak do tej pory, to jedynie w pierwszym odcinku były 2 sceny (w pierwszym odcinku jak Jorg ucieka przed szwabami, dla mnie pasuje, ale gdy pod koniec wspinał się po skałach, a niemcy do niego strzelali, to mógł po prostu biec i skoczyć, a nie w śmieszny i bezczelny sposób zatrzymać się, popatrzeć w dół, strzelić do niemca i jeszcze wziąć rozbieg, schować broń i dopiero skoczyć, a oni do niego strzelali w kilku osób z dwóch stron ;P, druga scena jak te samoloty zaatakowały go jak jechał samochodem po tej polnej drodze)...

mpsarski

Heh... oglądałem na ITVP piąty odcinek i powiem tak: Przez pierwsze 30 minut mamy standardową dla tego serialu nieśpieszną akcję (która mi osobiście przypadła już trochę do gustu), ale w ciągu ostatnich 10 minut (UWAGA SPOILERY) podziewamy desant rosyjskich komandosów (świetne CGI- naprawdę, moim zdaniem nie ma co narzekać tu na komputerowe efekty specjalne) i próbę zdobycia przez nich zamku Czocha zakończoną... cliffhangerem (!) ... no i było by ślicznie gdyby nie parę mankamentów: -widać że scenę szturmu kręcono w zupełnie innym miejscu niż okolice zamku (mam dziwne wrażenie że kręcono to raczej na jakimiś poligonie)
-skopano scenę gdy komandosi przebiegają przez pole minowe... no... nie najlepiej to wygląda.
Ale przynajmniej te 10 minut daje nadzieje że akcja przyśpieszy (akurat w odcinku 6 ma zdarzyć się najważniejszy dla fabuły zwrot akcji- kto czytał książkę chyba wie jaki- więc może będzie lepiej)

użytkownik usunięty
daro_22

Obejrzałam 4 odcinki i chyba na tym poprzestanę.
Nie pojmuję, dlaczego zamiast 2 godzinnego dynamicznego, pełnego napięcia filmu zrobiono 13 odcinkowy serial?
Ten serial jest jak woda kapiąca z kranu do wiadra. Nie dość, że wkurzający jest ten odgłos, to jeszcze trwa to nieskończenie długo zanim wiadro się napełni.