PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=253913}
6,8 12 tys. ocen
6,8 10 1 11648
Tajemnica twierdzy szyfrów
powrót do forum serialu Tajemnica twierdzy szyfrów

Mili Państwo! Serial bardzo mi się spodobał. Bardzo mnie wciągnął. Oby więcej takich produkcji! Mam jednak kilka zastrzeżeń co do tego co zobaczyłem. Czy nikt wcześniej nie ogląda już zmontowanego filmu? Ale nie chcę się rozpisywać. Co mnie najbardziej zaniepokoiło:
- W odcinku 4 i 5 użyto tej samej sceny z widokiem na wieżę i powiewającą faszystowską flagą. Po lewej stronie ANTENA SATELITARNA !!
- W kolejnej scenie po w/w w odcinku 5 jadą ciężarówki pod górkę a na drugim planie dwie anteny satelitarne, po prawej zaś widać taśmę białoczerwoną rozciągniętą pomiędzy latarniami i zaparkowany samochód.
- W jednym z ostatnich odcinków widać latarnię obwiązaną sznurkiem i przyczepioną gałęzią
- Anteny na budynkach w miasteczku
- Kompletnie źle dobrana sceneria z gdzie pani przejeżdżająca samochodem zabiera Jorga do miasteczka. Sceneria tak usiana stalowymi i betonowymi słupami wysokiego napięcia jakby byli obok jakiejś elektrowni...

Mam nadzieję że następne nasze superprodukcje lepiej dopracują. Jeżeli ktoś zaś będzie się uskarżał na brak czasu chętnie pomogę. Mam sporo screenów z zarejestrowanymi pomyłkami...

Pozdrawiam !
IRQ11