PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=866256}
7,2 4,4 tys. ocen
7,2 10 1 4412
6,0 2 krytyków
Tajemnica zawodowa
powrót do forum serialu Tajemnica zawodowa

Pierwszy sezon nie był taki zły, ale drugi już gorzej. Warszawa jak mała wieś na Podlasiu, wszyscy się znają, wpadają na siebie. Julia, najlepsza prawniczka w Polsce, mimo że miała tyle lat przerwy, wraca do zawodu i wygrywa wszystko, wszyscy ją chcą. Wszyscy ją kochają, nawet kochanka jej męża nagle chce ją za przyjaciółkę.... Pazura najlepszy i plus, że jest go więcej w tym sezonie. Aa i zapomniałabym - serialowa córka Stramowskiego, nie do zniesienia.

doroti

Miała przerwę - chce się wybić - bierze mniej niż inni prawnicy = wszyscy chcą prawnika, który jest zdeterminowany, żeby wyrobić sobie markę :D Też wolałabym prawnika, któremu zależy :)

doroti

A mi podoba się realność serialu. Typu samotna pani doktor wynajmuje sobie mieszkanie w Warszawie wielkości małego lotniska - no bo tak się jej zachciało. Willa pani mecenas ocieka szkłem i metalem, ale pani mecenas martwi się czy stać ją na obiad. Hasło na komputer - no wiadomo że wszyscy ustawiają sobie datę ślubu. No i oczywiście wszystkie warszawianki po domu chodzą w szpilkach.

Ot, taka bajeczka do chipsów :-)

ocenił(a) serial na 8
doroti

Jakoś ciągle w Warszawie gdzieś spotykam znajomych i nie pomyślałam, że to jakieś wyjątkowo nierealne :) Ale sam serial wydaje mi się właśnie bardzo fajnie realistyczny. Historia z pomysłem i gra aktorów niezła.