PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90364}

Tajemnice Smallville

Smallville
2001 - 2011
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36422
6,8 11 krytyków
Tajemnice Smallville
powrót do forum serialu Tajemnice Smallville
użytkownik usunięty
sophie15

A mnie jeszcze ciekawi powrót Chloe ( Oby nie był tak naciągany jak powrót Lany ), oraz Marthy, którą szczerze powiedziawszy uwielbiam. Deadshot z drugiego odcinka też w sumie mi się podobał, więc jakby...może być fajnie. Wy, ale to było niezłe. Na promo pojawia się napis: "Dont miss that moment", aż by się chciało zobaczyć latającego supermana, a tu zdanie: "They took away my powers Lois". Cóż, przynajmniej są szczerzy, że powinniśmy nie móc się doczekać odebrania mocy, a nie jakiegoś tam lotu.
Po prostu padłem wtedy. "Dont miss that moment" jaaa
Widziałem kiedyś zdjęcia do proma, które nigdy nie powstało i tam właśnie była scena z Supermanem po tych słowach, a tu?? jaaa.:) Oni to umieją zachęcić do oglądania.:P Nie ma to jak zachęcić odebraniem mocy wciąż nie latającemu Clarkowi w ostatnim sezonie. Po prostu...great idea!!:)
Chloe na pewno wiedziała o wiedzy Lois. W końcu...posiada informacje o przyszłości dzięki hełmowi.:)
Jaki jest wasz ranking odcinków 10 serii jestem ciekaw.:)
U mnie wygląda to tak: ( Za błędy w pisowni z góry przepraszam.:P )
1. Homecoming - 10x04
2. Lazarus - 10x01
3. Icarus - 10x11
4. Luthor - 10x10
5. Abandoned - 10x08
6. Ambush - 10x07
Kończą się 10/10
7. Shield - 10x02
8. Isis - 10x05
9. Harvest - 10x06
Kończą się 9/10, czyli odcinki dobre i bardzo dobre.
10. Patriot - 10x09 - 7/10
11. Supergirl - 10x03 - Gdzieś pomiędzy 6 a 5/10.
Ocena pierwszej połowy 10 sezonu - 8/10. ( Będzie niższa, jeżeli od drugiej połówki serial nie weźmie się w garść.:) )
A jak wygląda wasz ranking pierwszych 11 odcinków ostatniego sezonu?

ocenił(a) serial na 10

To racja - po prostu narobili nadziei człowiekowi tym promem.Po prostu Pro Promo i tyle.Zamiast dać fanom choćby jakieś złudzenia , podnieść ciśnienie , to raczej je przygasili.Przynajmniej są szczerzy z tym co planują na najbliższe odcinki ):
Jeśli chodzi o moje oceny to niemal były by identyczne do Twoich biorąc pod uwagę epizody na fulla (: no i te na 9/10.
Shield jak dla mnie na 8/10 a Harvestowi za tą ostatnią scenę Cloisa (: wlepiłbym 10-ątkę.
Supergirl wystawił bym chyba z 4/10.Wyjątkowo mnie wkurzył ten odcinek wtedy - zwłaszcza jak Clark wyrąbał dziurę w stodole :D - było to niby komiczne ale przy okazji żałosne trochu....No kurak nielot i tyle...
Patriot też bym ocenił gdzieś 7/10.
Ogólnie wbrew temu jak ostatnio narzekałem na różne aspekty , to w sumie ta pierwsza połowa jako calość mi się podobała.
Chociaż do pierwszej połówki z 9-ątki znacznie brakuje.Może twórcy nas jakoś zaskoczą po przerwie , wbrew tym wnioskom jakie można było wysnuć po tym Pro Promie (: Zobaczymy..

użytkownik usunięty
ThuNd3R

Racja. Szczerość cenię najbardziej, więc jakby...+ dla twórców.:P
Hmm, wiadomo że na pewne potrzeby czasem coś tam dociągnąłem. Chodziło mi o takie ustalenie granicy pomiędzy dobrym, średnim, a słabym według mnie epizodem.;)
Sam Clark na pewno nie ratował pierwszej połowy 10. Przy 9 często to robił.:) Raczej w tym sezonie odwrotnie. To inne aspekty nieco nadganiały.
Właśnie mnie też to intryguje. Czy to...kolejne odebranie mocy będzie mieć tym razem jakiś wielki skutek...powinno.
Jedno jest pewne...nigdy nie wiadomo co twórcy kombinują.;)

ocenił(a) serial na 10
sophie15

Clark??? No co Ty :D Bez czerwonego kryptonitu nie umie nikogo skrzywdzić - nawet Lexa juniora :D Ale tak już na serio to ciekaw jestem na jak długo straci te moce i jaka będzie jego reakcja....Mam nadzieje że chociaż raz , zwłaszcza teraz za nimi zatęskni.Może to spowoduje ze od momentu ich odzyskania zacznie ich trochu więcej używać xD O ile scenariusz pozwoli...

użytkownik usunięty
ThuNd3R

Oczywiście wyżej też być może.:) ( O jedno oczko co najwyżej.;) ) Zależy do czego to wszystko ma prowadzić i czy w końcu postawią Clarka do pionu.;)

1) Bezapelacyjnie "Homecoming"
2) "Luthor"
(w sumie tylko te dwa odcinki były dla mnie na 10/10- rewelacyjne)
3)"Abandoned"
4)"Icarus"
5)"Ambush"
6)"Isis"
(koniec 9/10)
7)"Patriot"
8)"Harvest"
9)"Lazarus"
(koniec8/10)
10)"Supergirl"
11)"Shield"
(7/10)
Jak oceniam sezon? Hmm... 8.5/10, ale mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej :))
"Chloe na pewno wiedziała o wiedzy Lois. W końcu...posiada informacje o przyszłości dzięki hełmowi.:)" Mi się wydaje, że ta scena miała miejsce jeszcze nim Chloe założyła na siebie ten hełm.

użytkownik usunięty
ThuNd3R

Dość zachowawczo napisałeś ThuNd3R.;) Nie ukrywaj się my i tak wiemy, że chodzi Ci o pozyskanie umiejętności...może lepiej nie napiszę.:P

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Kara znana jest jako Supergirl od 3 odcinka obecnego sezonu, kiedy to 'promuje się publicznie', aby zwrócić na siebie uwagę Darkseida.

sophie15

Rany czemu trzeba czekać aż prawie 2 miesiące na nowy odcinek?

Rysiu0192

Bo święta się zbliżają i trza się zając patroszeniem karpia i trzepaniem dywanów ;-) Ja ostatnio coś na tym Smallvillu wysiadam. Dobrze że to się już kończy bo czuję wymęczenie materiału. Poza sceną z oświadczynami i płatkami róż (czemu sam na to nie wpadłem kilka miesięcy temu ;-P) to właściwie mało co mi się podobało. I do tego ta scena śmierci Hawkmana - czy Amerykance nie potrafią normalnie umierać tylko zawsze jeszcze nawijają jakieś wzniosłe teksty po czym opada im głowa i do widzenia? A co Klakiera - cała ta akcja z zejściem do podziemia to przecież podpucha była. Co prawda zgasił światło w Strażnicy (kojarzy mi się ta nazwa ze świadkami Jehowy :P), ale potem wrócił żeby trochę pomyszkować.

ocenił(a) serial na 8
sophie15

Dobra czas w końcu coś napisać.

Skoro chciało mi się obejrzeć raz jeszcze to znaczy, że tak źle nie było. Odcinek jeden z lepszych. Przede wszystkim Deadstroke! Miecz i walka z Hawkmanem poprawna. Szkoda tylko, że nie ma fajnego wdzianka. Ale myślę, że to naprawią na następny raz. Na minus jednak nadal aktor. Mi nie pasi bo postać ta powinna charakteryzować się niezłą umiejętnością walki, a tutaj stary pryk jakiś. Trudno mi uwierzyć, że pokonał Hawkmana. Takie to naciągane trochę było. Tak jakby Carter stał jak widły w gnoju i dał się wykończyć. Oświadczyny Clarka na plus + do tego Kent zachowuje się jak na chłopa przystało i lidera, a nie jak ciota. Najwyższy czas. Nie irytował mnie, a to najważniejsze. Coś o Chloe wspomniane to dobrze, ale cieszę się, że jej nie widzę, bo jak zobaczyłem ją we flashbaku wspomnień Lane to już mnie ściskało. Mam przesyt tą postacią najwyraźniej. Końcowa scena super!
Aha i wypierniczcie tą kurtkę od Clarka bo mnie w zadku ściska. Już wolę na czarno Clarka lub czerwona kurtka i niebieska koszulka. Ale ten strój (o ile tak można to nazwać) zaczyna poważnie mnie wkurzać. Czas wprowadzić jakiś zamiennik stroju Supermana bo dłużej nie zdzierżę. (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)

Ocena 5/6

MackKL

o, widzieliście trailer do skasowanego serialu "Aquaman" z Justinem? http://www.youtube.com/watch?v=GvmB8uCSRMQ&feature=related

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Kurcze, jeszcze miesiąc do kolejnego odcinka, ciężko, że tak długo trzeba czekać.