PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90364}

Tajemnice Smallville

Smallville
2001 - 2011
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36409
6,8 11 krytyków
Tajemnice Smallville
powrót do forum serialu Tajemnice Smallville

6x05 (Reunion)

ocenił(a) serial na 10

Odcinek był dosyć ciekawy, gdyż pokazał nam że Oliwer nie zawsze był taki święty na jakiego pozuje. To samo tyczy sie Lexa. Wydawało się że Lex stał się zły dopiero w późniejszych latach a tu nagle dowiadujemy się że jako nastolatek miał swoją mroczną strone (strasznie zmasakrował Duncana). Podobał mi się konflikt Oliwera z Lexem (wydawało mi się że Luthor dałby radę Quieen'owi). Odcinek strasznie przypominał mi film Oszukać Przeznaczenie("Przypadkowe" śmierci kolegów Olliego).
A co wy o tym sądzicie. Zapraszam do dyskusji i pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
ICEMAN_2

Mhm, zgadzam się. Odcinek ciekawy i dosyć zaskakujący, ale chwilami naprawdę za bardzo przypomniał Final Destination. To już zaczyna trochę irytować, ponieważ w którymś odcinku było nawiązanie do filmu Piła i chyba raczej nie za bardzo udane. Ale ogólnie 6.seria jest super i czekam co będzie dalej ;)

ocenił(a) serial na 8
jbo89

Ja od początku jak przeczytałem opis odcinka myślałem, że mi się nie spodoba. Jednak po seansie uświadomiłem sobie w jakim błędzie byłem. Nigdy nie oceniaj przed obejrzeniem. Odcinek bardzo mi się podobał. Oczywiście Clark mało mocy używał ale właśnie postawiono na fabułę. Bardzo pięknie przedstawiono dzieciństwo Lexa i Olivera. Wiemy, że Oliver z jego koleżkami nie byli wcale tacy mili ale to właśnie Lex (już w swoim jakże młodym wieku) pokazał, że drzemie w nim naprawdę ciemna strona. Jak widzimy Oliver się zmienił a Lex nadal rośnie w siłę... jeżeli Duncan był jego przyjacielem to wiemy, że dla Lexa przyjaźń nie miała znaczenia już w młodym wieku. Uznawał tylko wygodę oraz wyższość. Pozycja była ważniejsza od nawet od najlepszego przyjaciela. Scena w szpitalu z Laną ... Lex traktuje ją jak zdobycz i będzie już za późno kiedy Lana się o tym zorientuje. Trochę klapa z tymi meteorytami ale w ostateczności ujdzie w tle... ciekawe co znowu Lionel kombinuje z tymi symbolami...

Ocena: 5/6

ocenił(a) serial na 9
MackKL

Właśnie... Swoją drogą Oliver mógłby zostać trochę dłuzej w tej serii bo juz go polubiłam ;) No ale teraz pewnie zacznie się rodzić jakieś uczucie między Clarkiem a Lois. Najwyższy czas ;)