z fajną obsadą, ale po pierwszym sezonie, powinny zostać zwolnione osoby odpowiedzialne za charakteryzacje. Wszystkie postacie, łącznie z Clarkiem wyglądają jakby miały 5 kg tapety na twarzy. W kolejnych sezonach wygląda to dużo lepiej, ale i tak dziewczyny są potwornie umalowane. Lana i Chloe to takie fajne dziewuszki, a czasami tak je wytapetują, że wyglądają jak dziwki z wiejskiej dyskoteki.
Pomijając to wszystko tajemnice Smallville to najlepszy serial o Supermenie jaki widziałem, momentami nawet lepszy niż filmy.
Nigdy nie byłem wielkim fanem Supermena i nie znam dokładnie jego historii, więc mam małe pytanie do fanów. Co się zdarzyło między Lexem, a Clarkiem, że stali się zaciekłymi wrogami? Dlaczego Lex stał sie spuer-złoczyńcom? Przecież w serialu Lex nie jest czarnym charakterem i w dodatku przyjaźni się z Clarkiem.
Co do makijażu - na początku ubiegłej dekady ludzie się tak tragicznie malowali i ubierali, tak więc w serialu również tak wyglądają... niestety...:P
Co do Lexa - tak, na początku byli przyjaciółmi, ale Lex nie potrafił zostawić Clarka w spokoju i go "śledził", próbując poznać jego sekret. To i jeszcze kwestia z Laną popsuły jego stosunki.