PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90364}

Tajemnice Smallville

Smallville
2001 - 2011
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36410
6,8 11 krytyków
Tajemnice Smallville
powrót do forum serialu Tajemnice Smallville

Witam! Z przykrością muszę stwierdzić, że w ostatnim czasie ja oraz Matrix Luthor jako osoby tworzące opisy odcinków Smallville na stronę: www.kryptonleague.com.pl spotkaliśmy się z plagą kopiowania naszych tekstów. Chodzi tutaj zarówno o Spoilery, opisy odcinków jak i same zdjęcia z DTS, od których otrzymaliśmy autoryzacje na publikacje materiałów.
Wiele czasu zajmuje konwersja zdjęć oraz tłumaczenie spoilerow i nie życzymy sobie tego typu posunięć. Tym bardziej, ze to my mamy autoryzacje, na która zapracowaliśmy. Wystarczyło do nas napisać i spytać o pozwolenie, a następnie umieścić link źródłowy KL pod plikami. A tak jest to zwykła kradzież, której nie są czasem świadomi sami sprawcy. Mowa tutaj zarówno o blogach jak i forach, stronach, serwisach internetowych.

Prosimy każdego, kto nasze teksty skopiował (lub planuje to zrobić, na blogu, czy gdziekolwiek) o kontakt z nami drogą mailową:

matrixluthor@kryptonleague.com.pl

mack1984@o2.pl

Lepiej uniknąć nieporozumień.

Jeżeli spotkamy strony posiadające nasze materiały bez naszej zgody, bez podania źródła i autora wystąpimy o zamkniecie serwisu.

Proszę szanujcie pracę innych i doceniajcie ich trud.

Przepraszam za offtop, i proszę o ewentualnie nie usuwanie tego tematu. Będę bardzo wdzięczny.

ocenił(a) serial na 10
MackKL

No witam!!

Jak najbardziej podpisuje sie pod tym postem!! Chocirz szczerze mówiac nie znam sie na prawach autorskich. Sam bardzo czesto odwiedzam strone "Krypton League" i moze z dwa razy zdarzyło mi sie skopiowanie jakis spoilerów tu na forum,ale za kazdym razem podkreslałem,ze powoluje sie na źródła "Krypton League" lub "KrptonSite"!! Także, jezeli to jest równierz łamanie prawa autorskiego to bardzo przepraszam!!

pozdrawiam! michael_84@o2.pl

ocenił(a) serial na 8
michael_84

Nie Michael 84. Jeżeli podasz newsa i pod spodem podasz linka do źródła to nie jest to nic złego. Tak jak my bierzemy newsy z Kryptonsite i podajemy: źródło Kryptonsite np. Jeżeli nie jesteś autorem danego tekstu, musisz podać skąd go wziołeś.

Pozdrawiam!

użytkownik usunięty
MackKL

kopiowanie opisów itp. z innych stron i umieszczanie na swoich w dodatku podpisywanie się pod nimi swoim nickiem jest chamskie, to wiemy. Jednak jeśli chodzi o fora to wymaga się umieszczania źródła...

użytkownik usunięty

poprawka: "... to nie wymaga się..."

ocenił(a) serial na 10

Ok!! Juz wiem o co chodzi!! Równiez pozdrawiam!!;-)