Wiem, ze jestem troche zacofana (oglądam smallville w TV i to nie zawsze) i mam takie pytanie: o ile sobie przypominam, to ojciec tego lysego (sorry za okreslenie ale nie przywiazuje wagi do imion) był niewidomy... a teraz widzi :/:/ może mi sie tylko zdawalo? z gory thx :*:*:*
Ojciec tego łysego nazywa się Lionel Luthor i jest ojcem Lexa.
Lionel stracił wzrok po wypadku podczas tornada i stracił go w odcinku Vortex (1 odcinku 2 sezonu) w wyniku obrażen jakie doznał po zawaleniu się na niego belki. Przez 15 odcinków jest niewidomy lecz pod koniec udaje.... jego kłamstwo odkrywa w odcinku 15 "Prodigal" Lucas brat Lexa no i od tego odcinka Lionel już "oficjalnie" widzi. Natomiast nie jest pokazane i można się tylko domyślać jak długo Lionel oszukiwał i jakie sekrety widział pod przykrywką straty wzroku.
Jakby tego było mało Lionel doświadcza 2 cudu.... Był śmiertelnie chory na niewydolność wątroby a została uleczona podczas zamiany ciałami z Clarkiem ale tego nie było jeszcze w tv.... bo to jest w 6 odcinku 4 sezonu pt "Transference"
Szczegóły znajdziesz tutaj: http://dailyplanet.stopklatka.pl/html/smallville/sm_odcinki.htm [dailyplanet.stopklatka. ...]
lub na mojej stronce www.tajemnicesmallville.za.pl
Pozdrawiam!
Oj Mack nie zdradzaj co będzie w kolejnych odcinkach.Niech dziewczyna sama się przekona;)A co do odcinka "Transference"bardzo mi sie podobał.Pozdrawiam