czy przyjaciele Clarka dowiedzą się,że on ma te moce i wogóle ?
A jak tak to w którym sezonie i odcinku >?<
Pete w drugim sezonie
Chloe w czwartym sezonie
Lex...nie do końca z niego przyjaciel, to dziwne, ale pozna jego sekret i będzie ta w ostatnim odcinku 7 sezonu.;)
Lana w 5 i 6 sezonie się dowiaduje.;)
Lionel w 5 sezonie, ale z niego nie za bardzo przyjaciel.;)
To by było na tyle.;)
Pierwszy raz pojawia się w 1 odcinku 4 serii (mocne wejście ;) ), ale wtedy jeszcze nieregularnie, nie w każdym odcinku.
W 4 sezonie pojawia się w odcinkach: 1, 2, 3, 4, 8, 12, 13, 14, 16, 18, 19, 21, 22. Dopiero od 5 sezonu pojawia się w każdym odcinku.
Divine, coś Ci się pomieszało. Nawet w 9 sezonie nie było jej w każdym odcinku. A już w 5 czy 6 to już w ogóle.....
Tak teraz patrzę dokładniej i rzeczywiście trochę przesadziłam, pamięć bywa zawodna.
zaczelam 2 dni temu oglądać smallville i jestem dopiero na początku 3 sezonu. czasem nie moge sie powstrzymać i patrze na zdjecia z następnych sezonów i tak sie zastanawiam co sie stanie z Lane? tzn, bez konkretnych spoilerów ( !! ), chodzi mi o to, ze widzialam gdzies zdjęcie na którym jest Clark z Lois, a nie z Lane. czy to mozliwe ze zakocha sie w innej, a Lana zniknie z serialu? szkoda by bylo
Clark z Lois ale nie Lane? Że co? Gdybyś była w stanie podać to zdjęcie o którym mówisz.
Przeczytałam kilka razy Twój post i dochodzę do wniosku, że to literówka. Jeśli martwisz się, czy to możliwe, że Clark zakocha się w innej niż w Lanie Lang to wygląda na to, że nie znasz podstaw na temat historii Supermana. Co prawda w serialu "Smallville" jest poważnych wiele zmian, na przykład okoliczności w jakich pozmał Lexa Luthora, Lois Lane, Perry'ego White'a i mnóstwo innych, ale pewne sprawy są nieuniknione. Poza tym nawet nie znając historii Supermana to czy 2 całe sezony i początek 3 nie wystarczą, aby zauważyć że związek Lany i Clarka już na tym etapie wykazuje znamiona toksycznego związku?
@flippi:
Rzadko spotykam ludzi którzy zabierając się za oglądanie Smallville nie wiedzą, że wszystkie drogi zmierzają do jedynej wielkiej miłości Clarka, czyli Lois Lane (nie Lana Lang). To tak jak oglądając Titanic być zaskoczonym, że statek zatonął... Ja po 3 sezonach miałam już serdecznie dość Lany. Patrząc na to w karykaturalny sposób wyglądało to tak jakby ciągle tylko jęczała "Clark wiem, że coś ukrywasz, powiedz mi co" oraz "och Clark jesteś taki okropny, ciągle tylko ratujesz ludzi przed śmiercią zamiast chodzić ze mną na randki".
Kto nie może wytrzymać zapraszam:
http://smallville.com.pl/index.php/streszczenie/1
Mamy już całość opisów. Resztę podsumowań sezonów będzie później.
;D po prostu myslalam, ze serial bedzie odbiegal od oryginalu i ogolnie to Clark bedzie z Lana, bo to niby taka wielka milosc miedzy nimi itd i wydalo mi sie to niemozliwe ze Clark moglby sie zakochac w kims innym, no nic oglądam dalej, dzieki za odpowiedzi :]