Ja czekam zniecierpliwiony. Normalnie nie mogę się doczekać. Nie planowałem oglądać w nocy, ale jak się dowiedziałem, że wrzucą streama na smallville.com.pl to zmieniłem zdanie.
Zazdroszczę tym, którzy mają to w telewizji...
Ja też.:) W ogóle to bardzo dziwne, aczkolwiek ekscytujące uczucie. Albo zobaczymy za chwilę supermana w Smallville, albo już w ogóle.:) Nigdy wcześniej nie było takiej presji, bo zawsze istniała możliwość, że pojawi się później. Teraz nie ma już odwrotu. Ostatni odcinek Smallville został nakręcony i wystarczy go obejrzeć. Aż się nie chce wierzyć.;) Po tylu odcinkach i sezonach.;) Czasem mogło się wydawać, że Clark będzie wiecznie dojrzewał, albo że nigdy nie dojrzeje tak w pełni, hehe.;) Jeśli nie będzie to coś godnego 10 sezonów, to...chyba twórcy mają się czego obawiać. Oby mieli tego świadomość, hehe.;)
Mam ponad 100 kanałów, ale CW nie.:P
http://tvpc.com/Channel.php?ChannelID=2693 tu planujesz oglądać, czy gdzieś będzie lepsza jakość? :>
Ach, a emocje faktycznie. No nie mogę się doczekać po prostu. Nie wierzę po części, że to już koniec...
No i po finale... szczerze ta cała walka z Darksaidem słabo wypadła (wypchał tylko planete od ziemi i juz po filipku było), ale przynajmniej włożył strój i poleciał. Ślub dopiero po 7 latach i skąd się znowu wziął jimmy olsen, jak zginoł przy doomsady'u.. Trochę za dużo w tych 2 odcinkach, ale przynajmniej wiadomo skad się wzioł luthor jak clark był w przyszłości ze jest prezydentem... Szkoda Tess, no i Oliver super sie rozprawia z tymi capami darksaida strzelając do nich z łuku - a przedtem nikt nie mogl dac im rady, śmieszne.... Można by wyliczać dalej....
Spodziewałem się że jakoś inaczej to się potoczy, że walka będzie jakaś a nie wyniesienie planety mroku od ziemi... duży niedosyt...
Spory, ale jednak było fajne...i mogło być gorzej.:) I przy ostatniej scenie przeszły ciarki.;) To się najbardziej liczy.;) Trochę ten finał zniszczył niski budżet sezonu myślę.;)
No, ogólnie pozytywnie. Padły mi te streamy wszystkie i właśnie skończyłem oglądać w HD ;) pozytywnie, ale pozostał niedosyt.
@bafiakb, ślub po 7 latach od spotkania na polu kukurydzy o ile dobrze łapię. To był chyba gdzieś jakoś 2013 rok wnoszę po ostatnim odcinku 9 sezonu.
@bafiakb: "i skąd się znowu wziął jimmy olsen, jak zginoł przy doomsady'u"
Zginął starszy z rodzeństwa Olsenów - Henry James Olsen. Ten w finale to jego młodszy brat.
@bafiakb: "Oliver super sie rozprawia z tymi capami darksaida strzelając do nich z łuku - a przedtem nikt nie mogl dac im rady, śmieszne"
Wspomina przed tym, że ma pomoc z 'góry'. Te strzały musiałby być przesączone pozytywną energią.. myślę, że ma to związek z Orionem.
Co do odcinka to jest satysfakcjonujący. Idealne zwieńczenie przyzwoitej serii. Ten serial nigdy nie obfitował w wysokobudżetowe sceny akcji, więc po finale też się tego nie spodziewałem.. było ok.