Właśnie zakończyłam swoją podróż po 10 sezonach Tajemnic Smallville, z zapartym tchem śledziłam ostatnie dwa odcinki. Wiadomo jak to jest z zakończeniem każdego lepszego serialu, pytania nasuwają się same....więc kieruję swoje poniższe wątpliwości do dociekliwych i ciekawskich ;)
1) Dziwi mnie fakt, że Lois i Clark nie są małżeństwem, skoro właściwie ślub się odbył. Co z tego, że nie wymienili obrączek? To trochę naciągane
2) Z drugiej strony, no dobra - powinni byli to zrobić, żeby "scementować" swój związek....ale irytuje mnie jeszcze bardziej fakt, że czekali aż 7 lat, by ponownie się pobrać....co niby robili przez taki szmat czasu? Trzeba było od razu się hajtnąć, po pokonaniu Darkseida....
3) Czy ktoś może wie, co się stało z resztą ekipy? Tzn. z Cloe, Oliverem, Emilem, Karą, Laną itp? Czy pojawiają się te postacie później w filmach?
4) Filmów z lat 80. jeszcze nie oglądałam i jestem ciekawa, czy nawiązują do serialu, czy całkowicie to już inna bajka?
zgadzam sie z Toba co do tego slubu, troche glupio, ze zlozyli sobie przysiegi i w ogole a jednak nie sa tym malzenstwem no ale przeciez nie zdazyli podpisac papierow ;P mnie tez zdziwilo to, ze czekali az siedem lat ale po przemysleniu i ponownym obejrzeniu niektorych odcinkow wydaje mi sie, ze czekali tak dlugo ze wzgledu na Lois. W ktoryms z odcinkow przeciez bylo, ze Lois miala watpliwosci i Clark powiedzial jej, ze dla niego nie ma roznicy kiedy sie pobiora, moze byc za tydzien czy za 5 lat, on na nia bedzie zawsze czekal. Nie byly to jego dokladne slowa ale taki byl sens. Wydaje mi sie po prostu, ze Lois, taka niezalezna dusza troche sie bala takiego zwiazku na cale zycie ;) Milosc to jedno a do takiego typu zwiazku trzeba byc gotowym ;) Ale to jest oczywiscie moje zdanie :))
co do Chloe i Olivera to chyba zostalo wyjasnione - sa razem i maja syna, ktory podaza w slady ojca jednoczesnie bedac wielkim fanem Supermana ;P a co do reszty to wiem tylko tyle, ze Kara udala sie w przyszlosc, a inni... no coz mozna tylko spekulowac
filmy o Supermanie sa z lat 80. i to raczej serial nawiazuje do filmow a nie filmy do serialu ;) niektore rzeczy sa bardzo podobne, jak np. Forteca czy Phantom Zone (u nas tlumaczona jako Widmowa Strefa czy cos takiego) ale filmow nie mozna traktowac jako kontynuacji Smallville bo tam wszystko wyglada zupelnie inaczej, ale oczywiscie Smallville jako ''rodzinne'' miasteczko Clarka Kenta sie pojawia ;) po prostu filmy o Supermanie, serial ''Lois & Clark'' i Smallville trzeba traktowac absolutnie oddzielnie, chociaz idea jest ta sama ;)
a tak przy okazji osobom, ktore nie widzialy a lubia tematyke Supermana bardzo polecam serial ''Lois & Clark: The New Adventures of Superman'' :)) swietni Dean Cain i Teri Hatcher i bardzo fajny serial ;)
pozdrawiam