PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90364}

Tajemnice Smallville

Smallville
2001 - 2011
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36452
6,8 11 krytyków
Tajemnice Smallville
powrót do forum serialu Tajemnice Smallville

Jak każdy wie będzie 6 sezon Smallville od Września. Podobno aktorzy mają podpisane kontrakty na 7 sezonów.

Temat ten składa się z dwóch części:

W pierwszej chcę abyście przedstawili swoją opinię: Ile sezonów chcielibyście? Czy chcecie aby serial zakończył się na 6 sezonie czy na 8? Dlaczego?

I druga cześć jakie zmiany w smallville powinny nastąpić? A może nie powinno być żadnych?

Jako założyciel tematu odpowiadam pierwszy.

Chcę aby smallville skończyło się na 6 sezonie. Wiadomo co za dużo to niezdrowo. Serial ostatnio wogóle zaczyna spadać na psy. Głupie historie oraz wątki zaczynają brać górę nad zdrowym rozsądkiem twórców.

Jakie zmiany: Definitywny koniec związku Clark-Lana. Mieli swoją szansę. Tak samo się tyczy Chloe. Ustanowili, że będą przyjaciółmi więc niech nimi są. Kent powiniem w końcu zainteresowac się Lois i chciałbym aby to ona wypierała Lanę z serialu. Lex niech w końcu stanie się zły na maxa.

ocenił(a) serial na 8
MackKL

Myślę podobnie jak Ty: co za dużo to niezdrowo...Lepiej czuć niedosyt i uwielbiać ten serial dalej(mile go wspominać) aniżeli czuć przesyt i myśleć "No serial był ok ale do czasu.."
Teraz co do zmian to myślę,że (pomimo wszystko) powinna zakończyć się szczenięca miłość Clarka do Lany (i odwrotnie)..było fajnie ale już tego troszkę za dużo i przez to serial staje się troszkę nudnawyi mdły...Dobrze,że pojawiła się Lois bo serial się troche 'odświezył' -ona nie powinna się zmieniać bo wnosi do serialu świezośc,przebojowość :-) I tu ponownie muszę się zgodzić...Uwielbiam złego Lexa:-) Gra idzie mu wtedy po prostu wspaniale:P hehe...poza tym Clark mógłby nabyć jakiś nowych mocy...hmmm...jak jeszcze coś przyjdzie mi do głowy to napiszę:-]

ocenił(a) serial na 8
CiasteczkOwy_Potwor

O właśnie dobrze, że mi przypomniałaś kwestia mocy.

Clark powinien już coś odkryć. I liczę, że do nowej zdolności bedzie poswięcony cały odcinek (tak jak było w poprzednich).

Jeżeli planują 7 sezonów: w 6 widziałbym mrożący oddech a w 7 w końcu latanie. Za duża przerwa 4 i 5 sezon nic nie odkrył.

MackKL

Ile sezonów to mi obojętne. 6 sezonów też piękna liczba przyjmę każdą ilość.

Co do mocy to owszem mogliby coś dać bo zawsze Klark jakieś jaka ma z tym związane a to takie fajowe.

A i powinni zrobić tak żeby klark przestał być taki ciapowaty, on powinien tylko udawac a wydaje sie jakby on taki byl. Powinien mocno stapac po ziemi zakonczyc milosc stac sie meski i supermanem i podrywac lane i miec godnego przeciwnika w ciemnej stronie Lexa :)

ocenił(a) serial na 7
Remington_Steele

Ja jeszcze nie oglądałem 5 sezonu , ale zgodze się z tym że 6 powinien być ostatnim i powinien sie skończyć czyms mocnym np. z odległeej planety przylatuje na ziemie koleś posiadający większą moc od Clarka ów koleś zabija naszego Supermana (ale tak na dobre :)) łączy siły z Lexem i razem podbijają Ziemie , po czym ów koleś z kosmosu olewa lexa i niszczy ziemie i byłoby fajnie :)

Kraven

Sądzę, ze Smallville dotrwa 7 sezonów. Potem gdyby chcieli kręcić dalej to jedyne co powinni zrobić to zmienić nazwe serialu ze Smallville na Metropolis ponieważ kiedy jest nazwa SMallville to akcja w połowie musi się odgrywać w tym miasteczku. Jestem pewny, że na 7 sezonie zakończą to i Smallville i Superman się połączą, Clark może będzie miał kostium i będzie latał a sam serial zmieni tylko nazwę.

ocenił(a) serial na 10
MackKL

Mam za sobą 5 sezon Smallville i wydaje mi się ,że dobrze było by zakończyć ten serial na 6 sezonie. Co do opini Clark juz lata w 5 serii jest tego mało ale już umie latać, została tylko moc lodowatego oddechu. Zgadzam się z wcześniejszymi opinjami ale tylko z tym że nudny był sezon 4 co do 5 nie mam zastrzeżeń. :D Pozdrawiam

MackKL

Momencik....bo już się pogubilam..5 sezon skonczył się jak Clark wkurzony ze Lana obściskiwala sie na lotnisku z Lexem poszedł do jaskini do ojca swojego tak?I to już leciało na TVN ?
Wiec od wrzesnia na TVN 6 sezon?? Dla mnie rewelacja.Bo wlasnie widzialam na jakimś niemieckim kanale jeden odcinek i Clark sobie już latał.Więc może wreszcie sie doczekamy :]

Magdzik18

Aha pozatym Lexa otruto,Cloe zginęłą w wybuchu domu swojego,Pete chyba wyjechał a Johnattan chyba padł na zawał tak?

Magdzik18

Oj cos chyba pokreciles(las) moze i Klark Latal ale to byl Kal-El i to byl 4 sezon chyba, pierwszy odcinek. Dla scislosci TVN pokazalo tylko 3 sezony a 6 ma byc robiony i puszczany od wrzesnia dopierow w USA.

ocenił(a) serial na 8
Remington_Steele

Cytat:

Momencik....bo już się pogubilam..5 sezon skonczył się jak Clark wkurzony ze Lana obściskiwala sie na lotnisku z Lexem poszedł do jaskini do ojca swojego tak?

Ależ nic podobnego. To była końcówka 3 sezonu.

Cytat:

I to już leciało na TVN ?

Tak.TVN wykupił 3 sezon i zakończył go niedawno.

Cytat:

Wiec od wrzesnia na TVN 6 sezon??

Nie. Nie 6 tylko jak co to 4. Czy jednak puszczą---tego nie wiadomo. TVN może puścić a nie musi. Jednak pod koniec września zaczynają kręcić 6 sezon w USA. Odcinki bedą dostępne na necie.

Tu masz opisy odcinków polecam się zapoznać.

http://www.kryptonleague.com.pl/www/index.php?opisy_odcinkow [www.kryptonleague.com.p...]

ocenił(a) serial na 10
MackKL

Nie czytałem tutaj wszystkich tematów może to już było ale...
Po pierwsze:Gdy Clark był młody nie znał żadnego lexa i lois, te postacie nie powinny być w ogóle obecne w Smallville,ponieważ wydarzenia są niezgodne z prawdziwą fabułą.Twórcy powinni od samego początku o tym wiedzieć i tego powinno niebyć.To jest raz.
Dwa:Wszędzie kryptonit,gdzię się nasz Clark nie ruszy tam wszędzie zielone skały nawet mały kamyczek powoduje że Kal nie może się ruszać.To powinni zmienić koniecznie bo strasznie to drażni.
Trzy:A skąd tu się wziął Zod?I do tego jeszcze uwięził Clarka w strefie Phantomu.Uważam to za totalną beznadzieję.
Cztery:A skąd tu tyle tych rodzajów kryptonitu?Ciekawe co jeszcze wymyślą?W przyszłości może być zabawnie.
Pięć:Skąd do cholery wziął się Perry White w trzecim sezonie?
Jeszcze zrobili z niego jakiegoś pijaka.Porażka.I nie pracował już w Daily Planet.Bzdura.Perry był redaktorem naczelnym tej gazety zanim Clark przybył na ziemię.
Sześć:Koleś który grał Erica tego co przejął moc Clarka za pomocą wysokiego napięcia,ma zagrać Jimmiego Olsena w 6 Sezonie.No bez sensu totalnie już.Po co ten sam aktor?Nie ma już innych na swiecie dla tej roli?Zresztą zdarzały się już jakieś podwójne role w Smallville.To do zmiany.
No i siedem:Przydałoby się już Clarkowi latanie.Nierozumiem czemu w czwartym sezonie umiał a teraz nie umie.A no tak.Był Kal-Elem.Przecież on to Kal-El więc co to za bzdurne wymówki?Przydała by się już powoli przeprowadzka do Metropolis.
Osobiście uważam że tych sezonów może być całkiem sporo jeszcze z racji na to że wszystko tu się dzieje powoli i czasem niezgodnie z wydarzeniami.Ale serial jest bomba i chciałbym tych odcinków od groma.W końcu to Superman najfajniejszy z herosów,oby tak dalej:-)

ocenił(a) serial na 10
MackKL

Jesli nie ogladaliście 5 serii to wam powiem że ostatni episod 22 jest dosyć wciągający a to dlatego że w ciało Lexsa wstąpił jeden z więźnów kryptonu który został zamkniety w krysztale przez ojca Clarka. W dalszej części jest wiele ciekawych momentów takich jak to że całą planete ogarnoł wirus komputerowy który powoduje że, cała planeta pozbawiona jest energii nie ma pradu więc co się za tym ciagnie sami możecie się domyśllić. Gdyby to był konieć a jednak nie Clark oddaje się dobrowolnei bez walki swojemu wrogowi, który zamyka go w płaskim krysztale, pod koniec widac tylko Lexsa sojącego na skrawku budynku orzy nim Lana na całej planecie gaśnie światło a Clark leci w przestrzeni w zamknietym krysztale... to trzeba zobaczyć :D polecam :p

ocenił(a) serial na 8
mati17kolo

Krzysiek --- Smallville to ELSEWORLD. Taki luźny początek historii Supermana. Powiedziałbym nawet, że Smallville nie jest o Supermanie jakiego znamy tylko jest serialem s-f dla młodzieży, która wogóle tej postaci nie jarzyła. W serialu większość rzeczy nie trzyma się kupy, jest dużo błedow itp.... występują 3 osobowości Clarka:

Clark -- zwykły

Clark na czerwonym kryptonicie---- niebezpieczny i luzacki.

Kal-el -- kryptońska osobowość (prawdopodobnie Jor-el namieszał synowi w głowie aby wypełniał jego wolę)

nie mówiąc już o rodzajach kryptonitu: Srebrny --wogóle nie istniał

czerwony -- odbierał moce.

MackKL

moim zdaniem film jest swietny niestety dopiero jednak koncze ogladac 5 serie:) ale juz nie mgoe doczekac sie klejnej.. uwazam tez ze co za duzo to nie zdrowo ale juz tak jest jak cos sie dobrze sprzedaje to ludzie chca tego wiecej sprzedac:p oby nie przesadzili:):) co do Clarka i Lany to popieram by dali juz sobie siana.. :) ale serial rewelacyjny ! pozdrawiam!!

ocenił(a) serial na 10
kochanie_moje

Czytałem uważnie wasze wypowiedzi i nie widziałem, aby ktoś o tym pisał moim zdaniem największym minusem jest powtarzająca się fabuła oczywiście nie w każdym odcinku, ale czasami trochę to denerwuje np. każdy chłopak Lany (nie pamiętam dokładnie jak z Chloe :P) jest "nienormalny" i chce ją zabić a Clark zawsze ją ratuje to jest dobitne Lana powinna znaleźć w końcu chłopaka takiego bez mocy a Clark nie powinien się w ten związek wtrącać.
Co do ilości sezonów może być ich nawet 10 byle by były ciekawe

ocenił(a) serial na 10
kochanie_moje

Czytałem uważnie wasze wypowiedzi i nie widziałem, aby ktoś o tym pisał moim zdaniem największym minusem jest powtarzająca się fabuła oczywiście nie w każdym odcinku, ale czasami trochę to denerwuje np. każdy chłopak Lany (nie pamiętam dokładnie jak z Chloe :P) jest "nienormalny" i chce ją zabić a Clark zawsze ją ratuje to jest dobitne Lana powinna znaleźć w końcu chłopaka takiego bez mocy a Clark nie powinien się w ten związek wtrącać.

ocenił(a) serial na 10
kochanie_moje

ocenił(a) serial na 10
kochanie_moje

ocenił(a) serial na 10
Linker

Przepraszam, że wysłałem 3 razy to samo niby był błąd, a się wysłało i o tym nie wiedziałem