PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90364}

Tajemnice Smallville

Smallville
2001 - 2011
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36410
6,8 11 krytyków
Tajemnice Smallville
powrót do forum serialu Tajemnice Smallville

Zastanawia mnie jak mają zamiar rozwiązać następujący problem: Clark spada z wbitym sztyletem z niebieskiego kryptonitu - czyli po prostu jako człowiek. To ratuje go od wysłania na inną planetę, ale... i tu się zaczynają schody :). Jeśli wyciągnie z siebie ten sztylet w trakcie spadania to owszem, gdy doleci do ziemi nic mu nie będzie, ale z drugiej strony, jeśli go wyciągnie będzie znów kryptończykiem a wtedy zostanie przeniesiony na inną planetę.
Jak oni mają zamiar to rozwiązać?

Mam nadzieję, że jest zrozumiałe co napisałam ;)

k_wozniak84

Prawdopodobnie portal się zamknie, a Clark wyciągnie sztylet. Wtedy
przeżyje i wypełni swoje przeznaczenie, bo niby po co matka dała mu strój
Supermana? :) Sezon 10 będzie znakomity, szkoda że tak późno (ponoć dopiero
po wakacjach). Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
cravencod

Też mi się wydaje, że portal się zamknie, ale wtedy jaki sens miało by użycie w ogóle niebieskiego kryptonitu? Skoro oddalenie od portalu gwarantowałoby, że nie "wciągnie" kryprończyka to ja na miejscu Zod'a po prostu bym zwiała jak najdalej.

Chyba się za bardzo wkręciłam, to tylko serial Czasem za bardzo przyczepiam się do szczegółów.

ocenił(a) serial na 8
k_wozniak84

Końcówka jest bardzo ciekawa niestety troche przyjdzie nam poczekać na wyjaśnienie tego. Może portal faktycznie sam się zamknie a tuż przed uderzeniem w ziemie Clarka ktoś uratuje np. Marsjanin bo nie sądze by sam z siebie podczas lotu wyciągnoł niebieski kryptoit.
Ciekawe też co stało się z Tess Mercer tzn. teoretycznie zmarła ale zapewne ją zobaczymy w 10 sezonie.

cror

Albo ktoś (Lois?) ( lub z kim bawi się Ollie?) wyciągnie Rau z tych kryształów i w międzyczasie ktoś Clarka złapie? Albo spadnie i po chwili "uzdrowi się"?

użytkownik usunięty
dzastonoga

Nie wiem czy by zwiał... Nie poleciał z innymi bo miał przy sobie niebieski kryptonit. Gdyby go nie posiadał od razu by się uniósł wraz z resztą kandorian.;)

ocenił(a) serial na 10
dzastonoga

Także myślałam o tym, że mógłby przyjść ktoś i wyciągnąć Rau z konsoli.

Liz_Luthor

Temat stary i już nie używany ale myśle że warto go odkurzyć w związku z pojawieniem sie nowych rewelacji :
http://www.smallville.pl/ POWRÓT KARY DO SMALLVILLE
Jak dla mnie to oczywiste że Clarka złapie w locie Kara, skoro ma pojawić się tylko w jednym odcinku 10 sezonu to obstawiam że właśnie w pierwszym. Już dawno o tym myślałem, niebieski kryptonit jej nie zaszkodzi bo jest w Clarku :)

Hannibal_Lecter_4

eee niebieski kryptonit nie zaszkodzi, ale portal ją wciągnie, muehehe ;]
chyba, że ktoś wyciągnie tą księgę Rau.. ;]

Hannibal_Lecter_4

Kara go nie uratuje ponieważ wróci w zupełnie innym odcinku.
http://www.smallville.com.pl/index.php/news/show/id/874