Jak na razie mam sześć i pół serii na DVD, bo pozostałe odcinki szóstego sezonu dopiero ściągam.
Jestem fanem tego serialu od początku. Naprawdę wielkim fanem.
Ale po obejrzeniu tych wszystkich odcinków mogę Wam coś powiedzieć...
W pewnym sensie szkoda, że nie skończyli kręcić go po trzech pierwszych sezonach, tak jak to zaplanowali.
W czwartej serii wszystko się po prostu pieprzy :(
No bo skąd niby pomysł, że Clark znał Lois przed pracą w Daily Planet?
I dlaczego Alicia musiała umrzeć? :(
A jeśli już wszystko potoczyło się tak, a nie inaczej, i zaakceptuję czwartą serię, to dlaczego znów wszystko psuje się w połowie piątej, gdy Clark wreszcie oświadcza się Lanie?
No i w końcu, dlaczego u stu diabłów ona związała się z Lexem, skoro nadal kocha Clarka?
Już nie dramatyzujmy, niestety nie bawili się w kontynuowanie prawdy w Smallville to co mowisz bolalo mnie jak widzialem Reevsa w serialu jako naukowca a przeciez mogli traktowac go jako supermena w wieku dojzalym a nie jako innego bohatera !!
Cytat:
No bo skąd niby pomysł, że Clark znał Lois przed pracą w Daily Planet?
Na wielkiego Zeusa ... człowieku nie wiesz, że Smallville jest elsewordem jeżeli chodzi o historię Supcia. Jest dużo rzeczy pozmienianych i właśnie ciekawi mnie jak teraz z tego wybrną. Serial trzeba zakończyć.. jeżeli planują z Clarka zrobić eSa to BĘDĄ musieli podjąć drastyczne zmiany... i mam przeczucie, że spieprzą to jakimś głupim wymazywaniem pamięci lub podobną pierdołą.
Jeżeli natomiast nie planują takiego zabiegu to Superman nie powstanie a smallville zakończy się w jakiś idiotyczny, niespójny sposób. Jednak za dużo było nawiązań do esa, za dużo symboliki dlatego myślę, że ten 2 sposób odpada.
zabawne pierwsze co mi wpadło do głowy to właśnie wersja ze snem:) Mają cały 7 sezon na sprostowania.
widzę, że nie tylko mi ten serial powoli zaczął przypominać jakąś telenowele:-/
co do zakończenia to myślę, że będą musieli się bardzo napracować żeby tego nie spieprzyć ... jeśli to możliwe (bo moim zdaniem te ostatnie odcinki to już ciągnięcie serialu na siłę...)
pozdrawiam