Po obejrzeniu ostatniego odcinka męczy mnie jedna sprawa - czy Lex Luthor opisany kodem LX 0, to de facto kolejny klon powstały z najlepszych części innych klonów, czy prawdziwy Lex Luthor który jakimś cudem przeżył wybuch ciężarówki i dzięki częściom ciał swoich klonów się wyleczył??? Bo jak wiadomo dwa żywe klony - ten o 20 lat starszy i klon dzieciak, późniejszy Conner Kent wiedziały że są klonami stworzonymi po to żeby wyleczyć " stwórcę ", natomiast LX 0 przedstawiał się jako prawdziwy Lex, ponadto LX 0 miał poparzoną dłoń, którą później krył czarną rękawicą. Kolejna sprawa jest taka że w pierwszym odcinku 10 sezonu Clark widział w zaświatach Lexa, którego jak się zdaje tuż przed Clarkiem sprowadziły na Ziemię sługusy DarkSeida...
Co o tym myślicie???
O ile pamiętam to prawdziwego Lexa nie było w ciężarówce.Był to jego klon.A LX 0 to (przynajmniej tak mi się wydaje(wywnioskowałem z rozmowy Lionela z Tess)) prawdziwy Lex który był w bardzo ciężkim stanie po zawaleniu się Fortecy i dlatego powycinali brakujące organy z najlepszych klonów i dali temu prawdziwemu.
Ok dzięki tak właśnie myślałem że wybuch ciężarówki z oryginalnym Lexem w środku to była jakaś podpucha. A tak na marginesie uważam że wątek powrotu Lexa i zły Lionel Luthor z Ziemi 2 ( ten z " naszej " Ziemi był powiernikiem Jor - Ela ) to dwa najlepsze wątki w całym 10 sezonie. Glover jak zwykle wycisnął ze swojej postaci wszystkie soki a jego kreacja po prostu miażdzy.
W ciężarówce był prawdziwy Lex Luthor. To co z niego pozostało to zgliszcza.
Klony, które miały posłuzyc do zregenerowanai go, posłuzyly do przywróceniu go do zycia.
Lionel zebrał najlepsze organy z róznych klonów i (jak Frankenstein poniekad) złozyl z nich cialo. Nie miał tylko serca.
i jak widzielismy Darkseid oddał Lexowi serce Lionela, oraz przywrócił do żywych.
Innymi słowy, LX-0 to nowe ciało, z duszą starego Lexa. Tylko dłoń została oryginalna, dlatego tez spalona taka i wgl, przez co nosi tą swoją słynną rękawiczkę ; ))
Wierzę, tylko po jakiego diabła zostawialiby oryginalną dłoń skoro wyglądała paskudnie, przecież mogli pobrać od klona???