PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90364}

Tajemnice Smallville

Smallville
2001 - 2011
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36404
6,8 11 krytyków
Tajemnice Smallville
powrót do forum serialu Tajemnice Smallville

Lexmas

użytkownik usunięty

i jak? co sądzicie o tym odcinku?
Ja właśnie obejrzałem. I nawet odcinek całkiem fajny. Chociaż pomysł z spotkaniem Clarka z prawidziwym Mikołajem bardzo naciągany, pozatym pokazuje Amerykańske święta, które różnią się bardzo od naszych. Ciekawy pomysł z snem Lexa:)
Zabrakło tu Louis :P

ocenił(a) serial na 8

Odcinek mi się bardzo podobał. Wprowadził mnie w piękny świąteczny nastrój.... Bardzo podobała mi się wizja życia Lexa. No i w końcu wiemy czego Lex pragnie najbardziej .. władzy gdyż boi się że nie mająć wpływów można stać się nieszczęśliwy a on nie lubi cierpieć. (Uważam go w pewnym sensie za postać tragiczną ) Jestem przekonany że wkrótce Lex pozbedzie się Lionela. Los Jonathana jest już chyba przesądzony :-(

użytkownik usunięty
MackKL

było dużo światełek i było ładnie :)
teraz bardzo ciekawią mnei następne odcinki, ale to dopiero za miesiąc...

użytkownik usunięty

odcinek był bardzo fajny i wprowadził mnie w świąteczny nastrój :):):)

użytkownik usunięty

no ja tez obejrzałam i uważam że był całkiem całkiem :D tak pokazał tego Lexa rzeczywiście jako taką postać tragiczną .. Woli żyć z władzą w ręku niż być szczęśliwym z Laną przez pewnien czas.. smutne

ocenił(a) serial na 6

Po pierwsze odcinek byl typowo swiateczny, wiec nalezy wybaczyc spotkanie Clarka z Mikolajem - troche naciagnane, ale takie wlasnie mialo byc :)
Sen Lexa byl genialny, a potem sposob w jaki go zinterpretowal - wydaje sie, ze to byl niejaki przelom w swiatopogladzie Lexa... ale pewnie dalej bedzie sie zachowywal jak zawsze..

ocenił(a) serial na 5

Trochę mnie zdziwiło, że we śnie Lexa Clark był z Cloe a nie z Lois, bo przecież ten sen pokazała mu jego nieżyjąca matka, według której tak mogłoby się stać naprawdę. Przecież chyba wszyscy wiemy, że przeznaczeniem Kenta jest bycie z Lois.

użytkownik usunięty
aria

może własnie o to chodziło bo gdyby Lex wybrał dobrą drogę to tym samym zmienił by życie innym w tym CLarka i być może wtedy stało by sie tak że Clark byłby z Chloe a nie z Lois : ) przynajmniej ja tak myślę :)

ocenił(a) serial na 7

takie świąteczne NieWiadomoCo :) U nas też kręcą świąteczne ocinki klanu, plebanii itp (lol)

w00cash1234

Moze dlatego go pokazali z Cloe bo to ona go zarazila dziennikarstwem, a potem pewnie zarazi sie Lois.

użytkownik usunięty
Remington_Steele

Lois już miała przymiarki do dziennikarstwa. I oczywiście Lois: "nigdy nie mogłabym być dziennikarką" tak samo jak narazie nie przepada za Clarkiem. Hehe, tak zawsze jest na początku :)

ocenił(a) serial na 7
w00cash1234

chociaż doszedłem do wniosku, że coś inteligentnego ten odcinek pokazuje :)
a mianowicie fakt, że lex naprawdę kocha lanę i jest gotów poświęcić swoje szczęśliwe życie z nią, na rzecz jej dłuższego życia :)

ocenił(a) serial na 10

Jeśli mogę się dowiedzieć to o jakim Ty odcinku mówisz? Bo w TV takiego nie widziałam. Na jakiej stacji to leciało? Bo oglądałam całą pierwszą serię, a teraz od stycznia leci druga i też oglądam, a o tym co piszesz to nie mam pojęcia...

użytkownik usunięty
__tabasco__

najnowsze odcinki chodzą w amerykańskiej telewizji, co czwartki, teraz jest najnowszy 5 sezon, a te odcinki można ściągać z internetu, np. przez bearshare lub torenty :)

ocenił(a) serial na 7
__tabasco__

a co do numeracji serii to w tvn były juz cała 1 i 2 :) teraz leci 3 :P
a w stanach teraz najbliższy odcinek jaki wyjdzie to 10 5 serii :D

użytkownik usunięty
w00cash1234

a nazwa fanatic :)

ocenił(a) serial na 8

A premiera bedzie dokładnie w ten czwartek-- czyli w piątek bedzie można ściągać :)

MackKL

Teraz to trzeba czekac az bedzie sezon 2 na DVD Ps. wiecie ze bedzie nowy serial tworcow Smallville z tym Aqua :).

ocenił(a) serial na 8
Remington_Steele

Coś słyszałem o tym. Aquaman król oceanów który potrafi gadać z rybkami he h bedzie taki serial o kolejnym superbohaterze... może też uzbieram cały...

MackKL

No niech chociaz dotychczasowe sie pokoncza bo nie mam czasu zeby je wszystkkie obejrzec ha ah ha.

użytkownik usunięty
Remington_Steele

hehe, tak samo jest jakiś serial z tym byłym chłopakiem Lany (dżosz chyba) :P

Jop Supernatural poki co nie widzialem ale mam w planach hehe

ocenił(a) serial na 8
Remington_Steele

A były chłopak Lany co występował w 3 Sezonie (Adam) występuje także w serialu Lost (Zagubieni) ale to jako ciekawostka...
Gra tam postać Booney'a przyrodniego brata Shannon. Niestety ginie.

użytkownik usunięty
MackKL

akurat w serialu Smallville to nie lubiłam tego Adama ale w Lost Boone'a to owszem .. hehe :D

użytkownik usunięty

Ja w sumie też, chociaż ciekawie się zrobiło, jak okazało się, ze Adam, jak by to powiedzieć, nie powinien należeć do świata żywych :) Krwe Clarka spowodowała zmartwychwstanie :) Podobał mi się ostatni odcinek z nim czyli "Crisis".

ocenił(a) serial na 7

chlopak lany to był jason :P a serial nosi tytul supernatural :P
jak do tej pory oglądałem 8 pierwszych odcinków :) nawet może być, mimo iz czasami jest troszkę naciągany :)

użytkownik usunięty
w00cash1234

Ale nam chodzi o chłopaka Lany z 3 sezonuczyli Adama. Poznała go na rehabilitacji, po tym jak miała wypadek w stajni. Dalej nie będe pisać, bo niektórzy jeszcze tego nie oglądali, a ci co oglądali to wiedzą co się stanie:)

użytkownik usunięty

a dzisiaj fanatic już można zobaczyć :D:D widział już ktoś z was?

ocenił(a) serial na 10

no ja wczoraj :D dawał rade zwłaszcza ostatnia rozmowa w tym odcinku Clarka i Lany będzie się działo za tydzień :P:P o ile niczego nie popsuli :P:P ponoc pod koniec 5 seasonu :) ma byc Zod więc bedzie season 6 :P:P oby pociągneli go tak jak Stargate-a :) co do 3 serii w TVN nie moge doczekac sie mojego ulubionego odcinka w tej serii czyli 14 (obsesion) jaki bylem szczesliwy gdy Alicie powrocila do 4 serri a jaki smutny gdy...... :(:(:(:(:(:(:( naprawde ta postac sprawiala ze Smallville bylo dużo lepsze :) a pozatem fajna była :D:D

ocenił(a) serial na 8
ALUNO

Nic dodać nic ując co do postaci Alicjii -- ostra była!!!!! :) Szkoda że musiała odejść....