mam pomysł na 7 sezon albo na 8. Kto jest za tym żeby w kolejnym którymś sezonie pojawiły sie postacie z serialu Roswell. Tam też jest historia kosmitów więc można byłoby to jakoś powiązać. I to byłoby dobre bo nie tak jak do tej pory pojawiały sie postacie tylko z planety Clarka ale także z innej planety(Antar).
A może tak Kubuś Puchatek? Uważam, że w końcowym etapie Clarka jest to dobre posuniecie. Serial na pewno dużo by zyskał (rolling eyes)
Szanowny użytkowniku keram1990 -- moim zdaniem serial o którym wspomniales nie ma nic wspolnego ze smallville. Ja jestem za użyciem jak najwiecej nawiązan do komiksów supermana oraz do jego symboliki. Im wiecej bedzie postaci, histori zaczerpnietych na podstawie komiksów tym lepiej dla serialu!! takie jest mje zdanie!! ;-)
może i masz racje ale oglądając Smallville, to napewno jest wiele rzeczy które nie są takie jak w komiksach albo jak w filmach pełnometrażowych np. to że Clark spotkał Lois dopiero jak zaczął pracować w Daily Planet
"może i masz racje ale oglądając Smallville, to napewno jest wiele rzeczy które nie są takie jak w komiksach albo jak w filmach pełnometrażowych np. to że Clark spotkał Lois dopiero jak zaczął pracować w Daily Planet"
Oczywiście, bo serial jest takim elsewordem, bazującym na komiksach lecz brnącym własną drogą.
Nie znaczy to, że zaraz w serialu muszą pojawić się postacie niemające nic związanego z komiksem... a można powiedzieć, że nawet z innych światów.
"np. to że Clark spotkał Lois dopiero jak zaczął pracować w Daily Planet"
No niby tak. Tutaj namieszali,ale po to ,zeby było ciekawiej !! Moim zdaniem na plus. Mimo to wydaje mi się,ze serial zakonczy sie tak jak w komiksie. Lex Luthor jest zły, Lois i Clark & Jimi bedą pracowac w Daily Planet.
Mam takie pytanie. Jak według komiksu zgineła Lana?? Jezeli znacie numer komiksu wydanego w polsce ,w ktorym jest przedstawiona smierc Lany to prosze o podanie mi jego numeru i roku w ktorym zostal wydany. W serialu animowanym "Superman"- Lana żyje jeszcze jak Clark lata w stroju "S" w Metropolis. Ja juz zgłupiałem!!
w sumie to macie racje a apropo komiksu to ja nie wiem ale jak "natkne"
sie na to to dam znać
O ile mi wiadomo Lana z komiksu, żyła nawet po śmierci eSa. Później po jego odrodzeniu postanowiła już dłużej nie czekać na Clarka i wyszła za Pete'a Rossa (który w komiksie był blondynem). Z tego co mi wiadomo żyją chyba do teraz, choć nie jestem pewien.
Dzieki za odpowiedz!! Nie wiem czemu myślałem,że Lana umarła. Może dlateg, bo ktos tutaj na forum juz kilka razy mówił,ze Lana musi umrzec w "Smallville" ,poniewaz tak bylo w komiksie!!
jeszcze raz dzieki!! ;-)
W "Smallville" Chloe jest jedyną osobą, którą nie było w komiksach. Więc w sumie jej śmierć była by właściwa, jeżeli serial miałby zmierzać do końcowego punktu (jeżeli bierzemy pod uwagę komiks).
No chyba nie tylko Cloe nie bylo w komiksie! A Laionel Luthor?? Jego chyba w komiksie tez nie było, tak mi sie wydaje!!