PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90364}

Tajemnice Smallville

Smallville
2001 - 2011
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36410
6,8 11 krytyków
Tajemnice Smallville
powrót do forum serialu Tajemnice Smallville

No odcinek na pewno dużo lepszy niż zwykle, ciągle coś się działo, dobrze że Zod załatwił sprawę Szachownicy bo ta organizacja była dla mnie tak irytująca i żałosna że aż trudno to określić słowami dla mnie ta cała organizacja to totalny niewypał.... Clark Vs. Zod i Kandorianie to chcę oglądać :-) odcinek na pewno godny polecenia.

dam 9/10

Trailer Kolejnego z Mamuśką Kenta chyba jako Red Queen ;=/ http://www.youtube.com/watch?v=6sNE1fBn84o

ocenił(a) serial na 10
Cholasina

Wow genialny odc., niezłe efekty np.Tess i "robaczek" ala Matrix albo butla z azotem zamrażająca stal :P

Byłem przekonany po obejrzeniu trailera, że to właśnie Green Arrow zginie ;) dobrze, że tak się nie stało. Niestety kolejny raz Clark widział dobro w nieodpowiedniej osobie. Najpierw Lex, Davis, Zod itd.

Chloe pokazała prawdziwą twarz, nie zawaha się przed niczym. Czy po tym co się stało Tess odnajdzie właściwą ścieżkę ratowania świata?

Przez cały odc. brakowało mi reszty "pełnowartościowych" kryptończyków, odzyskali moce więc szkoda, że tylko na końcu się pojawili. Odcinek pokazał, że Clark musi w końcu nauczyć się latać. [Jak dla mnie to żałosne i niezrozumiałe, że Clark wciąż nie potrafi latać :/ ]

Faora nosiła dziecko Zoda, Clark określił to jako przyszłość kryptończyków tylko, że jest mały problem. Hmm czyżby zapomniał, że Faora również wzięła udział w zniszczeniu Kryptonu oraz to, że wysłała na Ziemię Doomsday"a - Davisa Bloom'a. Przecież w 8 serii Faora wydostała się z jako widmo z Fanthom Zone i zajęła ciało Lois po to by ukazać synowi - Davis - jego przeznaczenie. Sam już ten fakt powinien dać Clarkowi do myślenia, że była ona tak samo bezwzględna jak Zod.

Jak dla mnie to jeden z lepszych odc. tej serii [ 6/6 ]

ocenił(a) serial na 10
Cholasina

A co do Czerwone Królowej to jestem pewny, że w trailerze tego nie ujawnili. To tak jak z poprzednim zwiastunem, gdzie wszystko wskazywało, że Green Arrow został zabity przez Zoda.

ocenił(a) serial na 10
Cholasina

Wszyscy uważają, że to Martha Kent jest Czerwoną Królową, ale fajnie by było, gdyby to właśnie Lana okazała się być Red Queen, bo tylko ona może uratować ludzkość i pokonać Zoda i Kandorian.

ocenił(a) serial na 10
JARGO

Nie tylko ona ;) Z tego co ciągle mówią to księga Rau ma niewyobrażalną moc. Ale oczywiście masz racje Lana poddana mega promieniowaniu z Kryptonitu jest "najłatwiejszą" i skuteczną bronią. Co do Królowej to obstawiam właśnie Lanę ewentualnie Karę [ale raczej by tu nie pasowała].

Gdyby to miała być Martha to nie sądzę by twórcy wygadali nam to już w trailerze. Sądzę, że to ma tylko tak wyglądać :P

ocenił(a) serial na 7
Smallville__

hej że ty żeś pamiętał to z tą Feorą z 8 sezonu :)))) gdybyś mi o tym nie przypomniał jak weszła w Lois to w życiu bym sobie tego nie skojarzył :D

ocenił(a) serial na 10
Cholasina

He he ja na przykład zapomniałem, że Kara wybrała się w podróż by szukać Kandorian. Ciągle byłem pewny, że jest w Strefie Widmo.

a właśnie te luki spowodowane są tym, że co jakiś czas wrzuca się odc. odbiegający od głównego wątku i mamy gotowy zamęt

ocenił(a) serial na 8
Smallville__

Odcinek mi się podobał. Na plus można zaliczyć zniszczenie strażnicy - powinna być na księżycu co nie? Grin Zoda robiącego totalne spustoszenie w szeregach wroga oraz zabijającego Faorę. W sumie minusów nie zauważyłem raczej. Oliverowi się dostało. Clark dalej nie rozumie, że Kandorianami powinien zająć się sam, a nie zlecać to pozostałym członkom ligi. Czas się obudzić. Końcowa scena w fortecy wymiata.

Ocena 5/6

ocenił(a) serial na 10
MackKL

taa na końcówkę były trzy wyjścia:

1. Zod mógł rozkazać zabić na oczach Clarka jego najbliższych przyjaciół
2. Zod mógł rozkazać pojmanie Clarka już w fortecy bo mieli przewagę liczbową ;P
3. Zod postanawia udowodnić Clarkowi, że jest niepełnowartościowym kryptonczykiem ;)

Ale oczywiście 3 wyjście jest najlepsze i przy okazji ośmiesza twórców serialu bo jak mogli tak długo zwlekać z ostatnią mocą Clarka [czy aż tak było to skomplikowane]? I co teraz Clark przejdzie szybki kurs latania np. skoczy na główkę ze Space needle?

ocenił(a) serial na 7
Smallville__

Niestety wioska chłopaki !!! Właśnie przeczytałem na stronce o Smallville o finałowej walce Clark vs. Zod w ostatnim odcinku serii, jak rozwiązali problem efektów specjalnych??? otóż wróci niebieski kryptonit który wszystkim odbierze moce a Clark pojedzie na pięści z Zodem bez mocy ;( nie chcieli powtórzyć wiochy z Doomsday-em czyli walka trwająca 20 sekund :) więc wymyślili walkę bez efektów specjalnych... może chociaż potrwa z 3 minuty :) to byłby rekord Smallville hahhaaa

ocenił(a) serial na 10
Cholasina

lol :) jak dla mnie najlepsza była walka w "klatce" nadawana w necie - Clark vs. Widmo [po udawanej walce Clark Vs. Lois, która jak zwykle musiała być w samym centrum kłopotów]

Ja i tak wierzę, że swoje pięć minut będzie miała ta księga Rau co Zod tak usilnie próbuje odnaleźć. Bo w sumie skąd by się wziął niebieski kryptonit? Ostatnie zasoby miał ten naukowiec Kryptonczyk - Twórca Braniaca, ale on już nie żyję więc może czerwona królowa coś poradzi :P

ocenił(a) serial na 8
Smallville__

Skoro Jor-El wyjął "księgę" Rau ze skrytki w domu Kentów, zanim jeszcze rozmawiał z Chloe i został porwany przez Tess, to ciekawe kiedy znalazł czas, by ukryć ten gadżecik? To byłoby trochę absurdalne, gdyby miał go cały czas przy sobie i ani Tezz ani Zod tego nie odkryli, ale kto wie, może Clark będzie musiał rozkopywać grób ojca?

Co do teorii, że Lana jest czerwoną królową mam nadzieję, że to tylko pobożne życzenia jej fanów. Lubiłam ją oglądać przez 7 sezonów, ale gdy wróciła w ósmym to doprowadzała mnie do białej gorączki. Jej czasy przeminęły, oby nie wróciła już nigdy.

ocenił(a) serial na 10
Cholasina

a tu mamy screena z walki :P >>>

http://img512.imageshack.us/i/z7830439x.jpg/