Jakie seriale oprócz Smallville chętnie oglądacie?Przedstaw ocenę w skali 1-10 i uzasadnij swój wybór:)
9.0 Smallville->Serial wciągnął mnie od pierwszych odcinków i tak zostało po dziś dzień.
8.5 Lost-> Serial,który z odcinka na odcinek coraz bardziej zaskakuje.Wartka akcja i naprawdę interesujące postacie i sytuacje.Wypełnia także czas pomiędzy przerwami pomiędzy kolejnymi odcinkami smallville.
7.5 Rome-> wysoko budżetowy Serial stacji HBO.Akcja serialu rozpoczyna się w 52 r. p.n.e. i opowiada o losach dwóch żołnierzy.Historyczne czasy Rzymian i ich obyczaje.W serialu jest wszystko co sie powinno podobac:Drastyczne walki,przyjaźn,sex itp itd
Od Niedzieli 28 stycznia zacznę. Prison Break (Skazany na śmierć) Podobno bardzo dobry serial ale jeżeli sam nie nie zobaczę to się nie przekonam
Zapraszam do konwersacji:)
Smallville --- 10/10 Dlaczego? Bo serial ma klimat. Oglądam od pierwszego kontaktu na TVN.
Heroes 10/10 -- na równi ze smallville, świetny serial z dużym przesłaniem.
Supernatural -- dosc dobry serial 7/10 ale niezbyt ambitny.
Prison Break 7/10 -- to samo. Czasem bardziej ciekawszy czasem mniej.
Lost --- 5/10. Oglądam do zabicia czasu. Serial mnie specjalnie nie grzeje ale można obejrzeć.
Lost 10/10 - KLIMAT!!!! od 2 sezonu stopniowo z nim coraz gorzej ale jednak... Poza tym to on zaczął tak zwane "seriale nowej generacji". No i sama historia.
Battlestar Galactica 10/10 - znajdźcie inny serial o tematyce przyszłości w którym akcja dzieje się w kosmosie i nie ma tam gumowych dziwadeł(no oczywiście jest - Firefly ale ma tylko jeden niepełny sezon więc go nie licze) także nie ma żadnych plazmowo-kwasowych dział które mieszczą się w ludzkiej ręcę które rozwalają pół planety jednym strzałem. Do tego niesamowite napięcie.
Smallville 9/10 - jedyna rzecz opowiadająca o Supermanie która mnie przykuła. Do tego niezły klimat i postacie.
Supernatural 9/10 - dobry pomysł ale trochę niewykorzystywany potencjał
Prison Break 7/10 - po pierwszym sezonie byłoby 10/10 ale 2 sezon to już nie to samo.
i jeszcze z 4 inne ale zbytnio nie chce mi się w tej chwili pisać
pozdro
Ja oglądam Prison Break, smallville ( od soboty zaczynam 4 sezon) i w następnym tygodniu z archiwum x (od pierwszego sezonu)
Jesli ja juz cos ogladam to znaczy ze serial mi sie podoba.
Smallville 10/10 - lubie przygody superbohaterów nie po to kupilem 13 plyt w wersji kolekcjonerskiej :)
Battlestar Galactica 10/10 - zajebisty klimat i muza filmu !!!!!
Stargate 10/10 - Poprostu od fabularnego wierny fan serialu !!!!!
Ja tak moge pisac i pisac !!!!
Smallville 10/10 mój uluboiny serial od samego początku
Stargate (SG1 i SG Atlantis) 10/10 ze względu na stare dobre czasy :)
Heroes 10/10 wciaga jak nic innego
Supernatural 10/10 bo mi się podoba bardzo (nie mam na mysli bohaterów :P )
Monk 10/10 najlepszy serial kryminalny i genialna komedia w jednym
Medium 9/10 serial niby fantasy, jednak całkiem inny niż wszystkie... taki rodzinny :)
Buffy 7/10 oglądałem jak byłem mały, ale podobało mi się do samego końca. Dobrze jedak, że już sie skończyło
X Files 10/10 cyba nie trzeba tłumaczyć :)
Jakoś nie jestem miłośnikiem seriali, gdzie pewne wątki mogą ciagnąć się przez pół roku, ponadto nader często zdarza się, że serial, im dłużej się ciągnie, tym robi się coraz nudniejszy i przechodzi ochota na jego oglądanie- jako, że jednak było się jego widzem przez dłuższy czas nie chce sie z niego zrezygnować i istnieje obawa, że będzie się go ogladać niejako na siłę. Aczkolwiek i w tym serialowym światku znalazły się perełki...
X- Files - cudo, na forum X'a nie raz zasypywałem serial komplementami, więc nie będę się powtarzał, dla mnie osobiście mój ulubiony serial 10/10
Cowboy Bebop- nie przepadam jakoś specjalnie za mangą i anime, ale ten 26-odcinkówy serial wręcz poraża. Cudowna animacja, genialna muzyka, świetnie nakreślone, charyzmatyczne, wyraziste postacie, gdzie komedia miesza się z dramatem, a brutalne sceny mieszają się z farsą i humorem. Serial, który dostarcza wzruszeń jak i śmiechu. Poezja. 10/10
Friends- Nic chyba nie muszę dodawać, boki zrywać...10/10
Monk- Przygody pełnego fobii detektywa cenię sobie przede wszystkim za kreację Shalhoub'a, który tworzy jedną z najbrdziej wyrazistych postaci telewizyjnego światka. Kolejne nieźle zakręcone zagadki, przy których widz oglądający główkuje (jeśli nie nad mordercą to nad motywem- świetna rzecz)wraz z detektywem, przy okazji śmiejąc się do rozpuchu. 8/10
Odnośnie następnych seriali, z pewnym względów, wstrzymuję się od oceny.
Lost - Znakomity pierwszy sezon(ah ten klimat, ta tajemnica) ustąpił miejsca nieco słabszemu drugiemu, by w trzecim (6 odcinków póki co) całkowicie znudzić widza brakiem pomysłów (wyeksploatowany pomysł z flashbackami). Trudno powiedzieć co będzie dalej...
Prison Break- Pierwszy sezon to swietne, trzymające w napięciu widowisko (szczególnie pierwsze 13 odcinków, choć jest kilka fatalnych), drugi sezon z oczywistych względów musiał zmienić formułę. Jest nieźle, ale genialnemu poczatkowi nie dorówna, choćby nie wiem co zrobił...
Smallville- Moje zdanie do przeczytania w poście poniżej (wiem że dość pobieżne, ale...), jestem fanem Supcia, 3 pierwsze sezony mnie zassały, ale obecnie serial mnie zwyczajnie nudzi...
Dexter- Myślę, że gdyby nie to, że jestem dopiero na półmetku oglądania (6z12) spokojnie serial ten znalazłby się za pierwszą trójką. Mroczna opowieść pewnego, nie całkiem zdrowego, pracownika policyjnego laboratorium Miami, w której brutalność przeplata się z filozoficznymi wynurzeniami bohatera na temat życia, daje kopa. Serial dla dorosłego widza, który oczekuje czegoś więcej niż taniej rozrywki.
My Name Is Earl- truchę śmiechu nikomu nigdy nie saszkodziło
No i cztery seriale mojej młodości, z perspektywy czasu może wydają się być nieco przestarzałe, ale i tak pozostaną dla mnie kultowe, z racji tego iż jako małolat jarałem się nimi jak głupi:
- MacGyver
- Space: Above and Beyond (u nas "Gwiezdna Eskadra")
- SeaQuest
- Na Południe
smallville 6/10 ale widziałam tylko pierwsza serie a słyszałam że ta właśnie jest najgorsza wiec wszystko sie może zminić
prison break 10/10
rome 8/10
gotowe na wszystko 9/10
CSI LV 9,5/10
smalville - z początku 7/10 teraz 10/10 :D - z początku taki schemat straszny był, potem serial zaczął się rozwijać
dark angel - 10/10 - pierwszy serial który mnie tak wciągnął. świetna historia zero schematu + śliczna Jessica Alba
Desperate housewives - 9/10 - nie chciałam tego oglądać ale dla zabicia czasu obejrzałam sobie pierwszy odcinek... i tak się wciągnęłam :) fajne to to
Smallville 8/10 Bardzo lubie ten serial ale objezałam tylko 3 sezony bo reszty niemam mozliwości ściagania za duzo tego by było:)Ale czytam każdy odcinek:P nie to samo ale zawsze cos heh:P
ONE TREE HILL 10/10 "Always and 4ever" Kocham ten serial to nie zwyczajny serial z niego można wynieść tyle dobrego nauczyc się serio...Jestem na bierząco 4 serii:):):)
Desperate Housewives 9,5/10 Jest poprotu cool:)TEż jestem na bierząco 3 serii:)
Prison Break 8,5/10 Dopiero zaczełam ale zaskakujący i mrożący krew w żyłach.
The O.C 8,75/10 Obejzałam tylko 2 serie ale podobało mi sie!
Monk 8,5/10 Za to jaki jest zamocny z niego gościu i tyle xD
Grey's Anatomy 8/10 Jestem na pierwyszm sesonie ale ide dalej posoba mi się xD
Aha noi troche siostrzyczek 7,5/10 Są ogolnie spoko...
Wieć teraz chyba nie macie się czemu dziwić dlaczego poprzestałam tylko na 3 sezonach jest tego sporo i każdy wychodzi w inny dzień a trzeba nadązyć w oglądaniu do tego szkoła:/Gimnazjum testy te sprawy heh: POZDRO OGLADAJCIE OTH WARTO!!!
10/10 Smallville - chyba na tym forum nie muszę tłumaczyć
10/10 Prison Break - wciąga jak żaden inny, wartka akcja, ciekawe zagadki, świetni aktorzy
8/10 Heroes - taki serialik dla zabicia nudy, trochę zbyt pokręcony,za dużo wątków, za dużo niepotrzebnych scen, ale przyjemnie się ogląda
Smallville - 10 nic dodać nic ująć
Friends (Przyjaciele) - 10 nic dodać nić ująć
Stargate Atlantis - 10 nic dodać nic ująć
HEHE a tak a propo GG 6677576
Farscape 10/10 dla mnie najlepszy serial s-f,akcja,postacie-miodzio
Full House 9/10 świetny koreański serial komediowy
Twin Peaks 9/10 o tym serialu napisano już chyba wszystko,David Lynch w swojej najwyższej formie
no to i ja sie wypowiem będzie tego dużo no ale do rzeczy, daruje sobie komentarze tylko tytuły i ocena
Smallville 8,99/10 Lost 9/10
Prison Break 9/10 Battlestar Galactica 10/10 !!!!!!
Supernatural 8/10 SG-1 9,5/10
4400 7,7/10 Monk 8/10
Agenci NCIS 7/10 Świat wg. Bundyh 10/10 !!!!!!!!!!!!!!!!!
i wiele wiele więcej :)
Twin Peaks - 10/10 (klasyk!)
X-files - 9/10 (jak wyżej;)
Buffy - 10/10 - może mało obiektywnie, ale mam sentyment, żadnego serialu tak nie przeżywałam;]
Ally McBeal - 9/10 (- tyle, że bez 5 sezonu; Ally to moje alter ego;])
Dark Angel - 8/10 - super klimat i ciekawa historia, szkoda, że zakończyli na 2 sezonie i nie pozamykali wszystkich wątków...
Roswell - 8/10 (ale bez 3 sezonu...jeśli brać pod uwagę wszystkie trzy, to wtedy ocena znacznie spada, innymi słowy 3 sezon był do du....;P)
z aktualniejszych rzeczy:
Supernatural - 7/10 (niezły serial, dobra gra aktorska, Jensen Ackles!;))
Smallville - 8/10 - w życiu bym nie przypuszczała, że historia, której finał i tak już znam, tak mnie wciągnie;> (plus rozwalająca Erica Durance)
Desperate Housewives - 8/10 (humor, humor, humor :D)
Prison Break - 7/10 - pierwszy sezon b. dobry, ale dalej zaczyna nudzić...
Cytat:
Smallville - 8/10 - w życiu bym nie przypuszczała, że historia, której finał i tak już znam, tak mnie wciągnie;> (plus rozwalająca Erica Durance)
Przepraszam ale nie rozumiem. Chodzi ci o to, że wiesz już jakie jest zakończenie serialu czy ogólnie wzorujesz się na historii Supermana. Bo smallville może zakończyć się w bardzo specyficzny sposób i może nie być tak całkiem zgodne z historią supcia.
U mnie niezmiennie:
10 - GOTOWE NA WSZYSTKO
10 - GEENA DAVIS SHOW
10 - ZAGUBIENI
10 - DETEKTYW MONK
10 - CHIRURDZY
10 - SEKS W WIELKIM MIEŚCIE
9 - TAJEMNICE SMALLVILLE
8 - DOWODY ZBRODNI
8 - RODZINA SOPRANO
seriale w które się nie wciągnąłem? PRISON BREAK :)pomimo wielkiej promocji i obejrzeniu pierwszych odcinków jakos mnie nieciekawi tak bardzo, kolejny który mnie w ogole nie wciągnął to 4400, jest nudny i oklepany :)