Czy nikt z was nie zauwazył podobienstw do 2 czescie supermana 2 a ostatnim odcinkeim 2 sezonu?http://www.filmweb.pl/F ilmDescriptions?id=9882#9882
Teraz to jzu chyba wszyscy wiedza jak sie to skończy jedyna róznica toz e clark nie jest jeszcze supermenem no i nie zaduzżył sie w Lois,no i nie jest reporterem
Mysle ze nie chodzi tu o podobienstwo do drugiej czesci supermana 2 lecz jakby pokazania ze Zod juz raz atakowal ziemie. A pozniej w Supermanie 2 ponownie. Takjakby Prequel bo mogli tez nakrecic jak odcinek jak zoda tam umieszczaja czy jakos tak.
Nie porównujmy ZODA ze Smallville z ZODEM z komiksu lub filmu bo to inne "maści" zupełnie. W Phantom Zone może przebywać uwieżiona dusza wraz z ciałem i tak właśnie było z Zodem w filmie. W Smallville zostało to zmienione i dusza Zoda jest teraz w Lexie. Więc można odnieść mylne wrażenie tak samo jest z Brainaciem - Miltonem Fine. Tutaj raczej podobny jest do T-1000 z Terminatora 2 niż komiksowego Brainaca.
Smallville to Smallvillle
Superman to Superman.
Co prawda jest dużo podobieństw lecz większość została zmieniona na potrzeby serialu i nie polecałbym się na tym wzorować.
No to wyjasnione ja sie nie bede upieral przy swoim Mack wie lepiej. Jedna rzecz mnie wlasnie w smallville zasmuca ze niema jakby takiej kontynuacji albo ze Smallville nie jest priquelem Supermanów tylko osobna historia :(
"Osobna historia" daj spokój, jeszcze dla smallville zostały 2 sezony i wszystko wejdzie jeszcze na właściwą drogę. Skoro się głowicie, że Zod w Supermanie ma ciało i duszę a w smallvile miał tylko dusze to nie przyszło wam na myśl... że Zod jeszcze raz zmieni ciało (wyglądające tak jak ten aktor co grał zoda w supermanie) i zostanie ponownie zamknięty w strefie fantomu?? Jest jedna rzecz o której nie wiem co do tej strefy fantomu... czy tam są uwięzieni WSZYSCY kiedykolwiek zamknięci kryptonianie czy są wszyscy oddzielnie. Nie wiem właśnie teraz czy Clark jest teraz zamknięty sam czy z resztą więźniów.