od niedawna ogladam TS i bardzo mi sie podoba, a teraz jak maja przesunac na 23:15 to nie bede raczej ogladal i tak pewnie zrobi wielu. Moim zdaniem polskie stacje po prostu spychaja lepsze zagraniczne seriale za polskie tandety, nie mowie ze w Polsce sa same glupie seriale, wcale nie, ale malo jest dobrych. Wydaje mi sie ze w Polsce jest stereotyp ogladania polskich seriali chociaz sa o wiele gorsze od niektorych zagranicznych. np. "Gotowe na wszystko" bija rekordy wszedzie gdzie je emituja a w Polsce ok 2,5 mln, moze promocja w Polsce miala jakies luki ale to i tak nie wyjasnienie. A choc zagraniczne seriale sa drogie to koszty sie zwracaja. Tragedia jest to ze kolejne sezony wykupuje sie po dlugiej przerwie. Sytuacja zdaje sie zmieniac na lepsze w Polsacie, tam po stosunkowo krotkiej przerwie od marca nowe odcinki "Gotowych na wszystko", a w USA nawet nie polowa 1 sezonu, ale to niestety chyba wyjatek :(
Zawsze możesz nagrać na VHS.... - nie musisz oglądać.. Ja tak zawsze robię, bo potem mam możliwość przesuwania reklam i nie muszę niepotrzebnie czekać.
Ale nie zmienia to faktu, że przesunięcie pory emisji jest głupotą. Przecież to serial dla Młodzieży! Ja bym chciał wreszcie pójść spać przed północą. No i "Magda M." która zajeła miejsce Smallville, jest chyba bardziej dla dorosłych, którzy mogą trochę dłuzej poczekać. Beznadzieja, naszczęście odcinki szybko pojawiają się w necie i można je łatwo ściągnąć. Sorry, ale taką polityką tvn samo prowokuje piractwo.
P.S. Jeszcze czekam, żeby dobranockę przesuneli na 22.00 i w jej miejsce w stawili XX Laski :(
No cóż propaguja polski produkt a nie zagraniczny. Jak bedzie duzo frekwencja przy magdzie M reklamy zwieksza im obrot to stac ich bedzie na Smallville.
wlasnie nie umiem sie dogrzebac ogladalnosci TS ale Magdy M jest ok 2,3mln i wydaje mi sie ze TS ma podobnie a patrzac na dochody TVN z reklam to stac ich na serial..... moze faktycznie Magda M to iekszy zysk dla nich w koncu licencja tansza :) zostaje mi jeszcze liczyc na pokazywanie powtorek o luckiej porze :)
pozdrawiam :)