Witam,
Proszę o pomoc. Który sezon i odcinki dotyczą więzienia dla osób skażonych kryptonitem? Oglądam obecnie sezon na TVNie, a tam ciągle gadają o więzieniu, o Phantomie. Chloe wspomina, że też tam była.
Ponadto poszukuję odcinków, w którym Chloe zdobyła moce. Z tego co wiem uleczyła jakoś Lois i potrafi szybko przetwarzać informacje.
Przyznam się, nie oglądałam regularnie Smallville, więc te odcinki widocznie przegapiłam.
Dziękuję za pomoc.
Obejrzyj sobie 5x01, 5x22, 6x01 - To jeśli chodzi o Phantom zone.;)
Odcinki 6x15, 6x22, 7x20, oraz 8x01, jeśli chodzi o moce Chloe.
Generalnie Phantom zone nie ma nic wspólnego z zakażonymi. To więzienie, banicja dla przestępców z planety krypton, stworzona przez Jor-Ela.;) Chloe była zainfekowana,mogła leczyć ludzi. Jednakże gdy Brainiac ją zaatakował, nieświadomie odebrał jej moce i..."wszedł" w nią. Jakoś nie znajduje lepszego określenia.;) W końcu, w 8 sezonie całkowicie przejmie nad nią kontrolę.;)
Dzięki wielkie za odpowiedź ;)
A to Chloe była w końcu w jakimś więzieniu, np. nawet w dzisiejszym odcinku na TVNie o tym wspomniała. Bo skoro PZ było tylko dla kryptończyków to troszkę zgłupiałam.
Chloe nigdy nie była w Phantomie, jednakże nie tylko kryptończyk mógłby się tam znaleźć.;) Pisząc, że było to więzienie przeznaczone dla kryptończyków, miałem na myśli, że było ono stworzone na kryptonie. Jednakże, gdy rodacy Kal-Ela zaczęli pojawiać się na ziemi...cóż, phantomu znów zaczęto używać, ale nie ma tam ograniczeń wstępu.;)
Żebyś nie musiała/musiał oglądać tamtych odcinków, to tu jest taki filmik o pierwszej wizycie Clarka w Phantom Zone.;) Powinien nieco rozjaśnić temat.;) Dostał się tam, uwolnił za pomocą swojej krwi, wypuścił jednak niestety wszystkie widma ( czyli więźniowie bez postaci materialnej.;) ) Lex jet tam tak potężny bo wstąpiło w niego widmo Generała Zoda z kryptonu.;)
http://www.youtube.com/watch?v=IvxEqQm8swo&feature=related