Jak myślicie kto umrze w 100 odcinku. Wybór jest mały. mogą to tylko być Jonathan Kent albo Lana Lang. Wydaje mi się, że to będzie Jonathanm, ale z Laną też się chyba coś staje, ponieważ Clark zdradza jej swój sekret. A w dalszych odcinkach nie ma o niej słowa. Napewno nie zginie Chloe ponieważ występuje w dalszych odcinkach.
Pozdro
A ja nie będę zgadywał bo poczekam do końca stycznia :)
Ale chciałbym żeby to była Chloe lub Jonathan a Lana powinna żyć gdyż wtedy by to miało związek z historią Supermana.
Jonathan umrze, to jest już prawie pewne, chyba że twórcy serialu bardzo nas zaskoczą.
W 100 odcinku Clark wyznaje swoj sekret Lanie:)ale to nie koniec wrazeń:( niestety Lana ginie w wypadku samochodowym(walnoł w nią autobus)i to na tyle:(
umrze i Lana i Jonathan. wolałbym zeby tak nie było ale juz widziałe spot i Lana ma wypadek samochodowy a Lex dowiaduje sie o zdolności Clarka
Według mnie zginie Lana ale wczesniej Clark wyjawi jej sekret. Raczej nie zginie Jonathan bo wystepuje przecież w filmach o dorosłym supermanie więc to by się kupy nie trzymało.
a co sie w tym filmie trzyma kupy? przeciez wiele rzeczy jest zmienionych w porownaniu z historia Supermana
No właśnie ojciec Clarka zginał zanim ten pojechał do metropolis, wiec wszystko gra.
No widzisz tak to jest z tym serialem, że twórcy mogą go modyfikować. Najpierw przeczytaj coś o nim, a później komentuj - negatywnie- bo tak jak ty to robisz to każdy potrafi.
Nie wiem czy to bylo do mnie czy nie, ale doskonale zdaje sobie sprawe z tego ze tworcy moga modyfikowac pierwowzor jak tylko chca, bo w koncu to ich koncepcja, ale mi sie to osobiscie w tym serialu nie podoba. To w ogole nie jest film o Supermanie tylko jakas taka luzna "wariacja na temat...".
no i wlasnie fajnie ze ten serial tak odstaje od prawdziwej historii supermana bo po co ogladac cos co juz bylo przerabiane przez wszystkich tyle razy. dzieku tym zmianom powstal swietny serial dla mlodziezy w ktorym nigdy nie wiadomo co sie wydarzy.
a na przyklad wolalbys zeby Clark chodzil w obcislych niebieskich (czy tam czerwonych) leginsach i ratowal wiecznie swiat przed totalna zagładą? w filmie jest pewne urozmaicenie i sadze ze to wlasnie dzieki temu jest on tak lubiany i ma duza ogladalnosc.
nie karze ci oczywiscie zebys Tajemnice Smallville polubil ale chcialam tylko wyjasnic wyjatkowosc tego serialu
pozdrawiam
:)
Rozumiem Twoj punkt widzenia, choc mi osobiscie taki rodzaj zmian sie nie podoba.
Co do stroju Supermana to rzeczywiscie fajnie by bylo gdyby go troche zmieniono, bo np stroj Batmana przez tych kilkadziesiat lat od stworzenia postaci ulegal zmianom i dzieki temu nie wyglada wspolczesnie smiesznie, a stroj Supermana niestety ;)
http://www.shonasworld.com/images/img1/superman2006sm.jpg [www.shonasworld.com/ima ...]
o fuck!!! ze tak powiem to bylo okropne hehehe (lol2)
mam nadzieje ze juz niegdy wiecej nie zrobia filmu o supermanie w ktorym jakies facet bedzie musial sie ubierac w takie.. takie... cuś bleeeeh
ps. nierozumiem dlaczego na FW nie da sie wcale zrobic strzalki tylko jak naciskam na klawisz gdzie jest ten znaczek to robia sie zwykle okragle nawiasy. ja chce zrobic skrot od buzki z gadu gadu a tu mi sie to w nawias po prostu bierze. chała :/
To zdjecie pochodzi wlasnie z najnowszego filmu o Supermanie, ktory wejdzie do kin w 2006 roku... niestety :)
http://superman.powrot.filmweb.pl/ [superman.powrot.filmweb ...]
no nie gadaj!!!
to zalamka.... jak ten facet sie nie wstydzil w ogole w cos takiego ubrac. wyglada jakby los sie na nim zemscil i zrobil mu psikusa w postaci tego stroju.
mamy XXI wiek a tu takie rzeczy jeszcze na ekranach trzeba ogladac :/
przeciez ten facet wyglada jak chodzace nieszczescie!
glupota glupota.....
jak spojrzalam na to zdjecie to myslalam ze pochodzi ono z jakiegos starego filmu o supermanie bo tak nawet wygladalo a tu prosze jaka (nie)miła niespodzianka
Ludzie w czym macie problem bo nie jarze normalnie (szok) czy my żyjemy w państwie totalitarnym że wszystko wszystkim się narzuca nie podoba wam się ---- nie oglądajcie ...czy ktoś zmusza was do pójścia do kina na ten film?? Mi osobiście strój Supermana bardzo się podoba uzbierałem wszystkie komiksy które wyszły w polsce i jestem wielkim fanem człowieka ze stali. Lubie wszystkie seriale o nim począwszy od starszego Superboy'a po przez Smallville a skończywszy na animowanym Superman TAS. Jestem bardzo zadowolony że wychodzi nowy film o tym superbohaterze ... oby takich filmów jak najwięcej!!!
Skoro moje zdanie już znacie a ja znam wasze zdanie to może wrócimy już do tematu jakim jest 100 odcinek Smallville ? Bo trochę zboczyliśmy z kursu....
Zgadzam sie, wkrocy do tematu, niezaleznie jaki jest stroj Supermana my nie mqamy wplywu na to i tak, bedac fanem czy tez nie. Wogole dobrze ze wychodza te filmy mnie sie widzi Czlowiek ze stali i cala ta reszta. I nawet Superwoman tez hehe.
jeju no przeciez ja nie najezdzam na supermana bo bardzo lubie wszystkie filmy ktore z nim wychodza tylko chodzi mi o jego stroj! uwazam ze jest okropny i mam prawo tak sadzic. porozmawialam sobie troche z plejadesem i to tyle. kto wie moze sie nawet na nowego supermana wybiore jak wejdzie do kin! filmu nie przekreslam, przekreslam jego stroj. to tyle na ten temat.
a wracając do tego kto umrze bo jeszcze sie na ten temat wypowiedziec nie zdążyłam to nie chce zeby umieral ktokolwiek hehe chociaz w sumie za Laną nie przepadam za bardzo..
Spoko. Ja na film ide do kina na banka. A uważam że Brandon to urodzony Superman. Aktor pasuje do tej roli.
Oczywiście każdy ma prawo do właśnego zdania ale jak pisaliście to to wyglądało tak jakby wam ktoś przystawił pistolet do głowy i kazał iść na ten film do kina. Nie wszystkim musi się wszystko podobać :-)
Co do 100 odcinka to uważam że zginie Jonathan i trwam w tym przekonaniu. Pozdro!
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!
Na forum Smallville www.smallville-forum.be czytałem, że jak Lana dowie się o sekrecie Clarka, to ucieknie od niego i podczas jazdy samochodem będzie miała wypadek i zginie. Clark z rozpaczy pójdzie do fortecy samotności i będzie chciał poświęcić swoje życie, za życie Lany. Johnatan też będzie w fortecy i usłyszy rozmowę Clarka i Jor-Ela i odda swoje życie za Lanę.
Jeżeli wierzyć temu spoilerowi to ostatecznie zginie Johnatan. :(
A czy tobie sie wydaje ze zyjesz w panstwie totalitarnym w ktorym zabrania sie czegos takiego jak wymiana pogladow, jak prowadzenie dyskusji? Nie wiem czy wiesz ale do tego wlasnie sluzy forum dyskusyjne. Eh dzieci, dzieci... :)
Ja wiem że jak mi się film nie podoba to NIE MUSZĘ iść na niego do kina lub wogóle oglądać. :-)
Co do tej dyskusji fajnie by było gdyby była o 100 odcinku smallville a nie o Superman Returns.. zawsze możemy założyć nowy temat pod tym filmem i tam podyskutować :-) Pozdro!
Ja mam właśnie do was pytanko...no bo zaczęłam to oglądać,no i wy mówicie,że zbliża sie 100 odcinek,a tymczasem w gazecie pisze,że jest to piąty odcinek.....wiecie może ile ma być odcinków??(sorx,ale nie jestem zbytnio w temacie)....co jeśli np. Clark wyjawi Lan'ie swój sekret - coś się ma stanie,że się tak nad tym zastanawiacie??.....Te odcinki nie są już nagrywane??.....Clark będzie z Lan'ą (o ile ktoś wie)??.....Z góry dziękuję kochanej osobie,która mi odp:) pozdro :*
Teraz na TVN leci 4 odcinek 3 sezonu tego serialu pt "Slumber"
My mówimy o 12 odcinku 5 sezonu którego premiera będzie jutro w USA. Niestety ani 4 ani 5 sezon nie były emitowane w polskiej TV.
Jeżeli chcesz wiedzieć ile jest odcinków i co nie co o nich poczytać zapraszam na moją stronkę o smallville:
http://www.tajemnicesmallville.za.pl/ [www.tajemnicesmallville ...] Pozdro!
@Mack
Wielkie dzięki za wyjaśnienie i mam jeszcze pytanko - czy ten 3 sezon leciał już kiedyś w polskiej tv i teraz to tylko powtórki czy pierwszy raz leci?? Mówicie,że premiera 100 odcinak jest dziś w U.S.A. czy to oznacza,że nadal są nagrywane te odcinki? Wie ktoś może czy 4 i 5 sezon będą wyświetlane w polskiej TV?Pozdro.......aaaaa no i skąd wy to wszystko wiecie??;)
Witam,
o ile mi wiadomo to 3 sezon leci dopiero pierwszy raz w tv i dluuugo musielismy na niego czekac oj dlugo
no 4 i 5 zapewne tez tvn wyemituje ale kiedy....łooooj poczekamy sobie poczekamy i to mysle ze nawet dlugo. zapewne conajmniej rok od zakonczenia sezonu 3 bedziemy musieli czekac na kolejny. zawsze tak jest. w kazdym razie z wszystkimi serialami ktore ja ogladam.
co do tego czy sa nadal nagrywane te odcinki to Ci dokladnie niepotrafie odpowiedziec ale raczej są. Jak Mack bedzie miał zółtą żaróweczkę to Ci na pewno wszystko wyjasni bo on ma swoją strone o "Smallville" wiec duzo wie na ten temat. a ja to zwykly szary widz jestem.
ps. swoją drogą Mack wyczepista ta Twoja stronka o "Smallville"
pozdrawiam :)
Więc już odpowiadam :-)
Sezon 3 nie leciał w polskiej TV. Teraz leci pierwszy raz na TVN. Natomiast już były powtórki 1 i 2 sezonu.
Tak Smallville kręcone jest nadal na bierząco i krecą obecnie 5 sezon a premiera 12 odcinka jest dzisiaj w USA. Więc na necie można go zassać zawsze w piątki (dzień po premierze, która jest zawsze w czwartek)
Nie wiem czy 4 i 5 sezon wykupią jeżeli będzie duże zainteresowanie to jest to możliwe.... choć długo zwlekali z 3 sezonem :-(
Ja wiem to wszystko bo już trochę w tym siedzę i przeglądam dużo stron oraz prowadzę własną stronkę więc coś muszę wiedzieć :-) he he
Pozdro!
Ty możesz szukać informacji na temat Smallville na:
http://www.miasteczkosmallville.stopklatka.pl [www.miasteczkosmallvill ...]
http://www.kryptonsite.com/smallvillespoilers.htm [www.kryptonsite.com/sma ...]
Mojej stronie: http://www.tajemnicesmallville.za.pl/ [www.tajemnicesmallville ...]
http://www.smallvillenews.com/epguides/s4/s4index.htm [www.smallvillenews.com/ ...]
http://www.smallvilleph.com/index.php?cat=dvds [www.smallvilleph.com/in ...]
http://thewb.warnerbros.com/web/o_generic_empty.jsp?id=SM512-Smallville100-Takeo ver [thewb.warnerbros.com/we ...]
Pozdrawiam! Myśle, że jak zapoznasz się z informacjami na tych stronkach to będziesz już duuuuużo wiedziała :-)
Dzięki za pochwały planuje dokończyć opisy 4 sezonu potem zabieram się za 5. Bedzie tego przybywać to wam obiecuję teraz pracuję z 2 dziewczynami pełną parą :-) Zapraszam do wpisywania się na księgę gości jeżeli macie jakieś pytania to piszcie--- chetnie odpowiem i przybliże pare spraw. Stronki nie tworzymy dla siebie tworzymy ją dla was -- fanów :-) Pozdro for all!
Ojjj Mack, dzięki wielkie jesteś kochany;),albo kochana,nie wiem;p.Jak będziesz wiedział kto zginął w tym setnym odcinku to daj mi znać;) A stronkę masz naprawdę bosską-podziwiam Cię!
[Roque] Tobie też dziękuję:)
Buziaki
Ojjj Mack, dzięki wielkie jesteś kochany;),albo kochana,nie wiem,ale pewnie kochany;p.Jak będziesz wiedział kto zginął w tym setnym odcinku to daj mi znać;) A stronkę masz naprawdę bosską-podziwiam Cię!
[Roque] Tobie też dziękuję:)
Buziaki
Jeżeli chcesz się dowiedzieć kto zginął w 100 to napisz mi maila to ci napisze bo nie chce innym psuc tego odcinka ... no chyba że chcecie ...
mack64@wp.pl
Przed chwilką skonczyłem [Smallville [5x12]Reckoning]. Nawet był niezły odcinek.Można się było spodziewać kto zginie.troche smutna a zarazem całkiem klimatyczna koncóweczka (niezła sceneria).
A ja dopiero co ogladalem SG-1 i tam byla nasz Lois heheh, ciemne wlosy i trudno bylo ja rozpoznac heheh.
prosze wiecej nic nie mowic, zobacze to sie w dam w rozmowe. Sadysci no ci scenarzysci zeby mnie tatuska zabic wrrrr. Co niektorzy nie pochalaja powrotow z zaswiatow, alemyslicie ze pojawi sie jeszcze ta postac ?? W spomnieniach i wogole ???
Ja w to wątpię. Johna chyba znudziło granie Jonathana Kenta i postanowowił opuścić ten serial. :-(
NIE CZYTAĆ SPOILER !!!! Obejrzałem i protestuje !!!!!!!!!!!!! Rozumiem nie chcialo mu sie grać, ze ktoś musiał umrzeć ale zeby zamiast Lany !!!!!!!!!!! Ja wole wersje 1 tego odcinka (5x12) wrrrrr
Kto ogladal odcinek 5x15 ??? Kurde tajemnica sie wydala i to komu wrrrr. Ciekawe kto to zaaranzowal ??
No dokładnie z tym jest lipa.... ale jest nadzieja że Jor-el panuje nad ciałem Lionela już raz posiadł jego ciało (Hidden).....
Bo skąd by wiedział że się nazywa Kal-el ale to tylko takie moje przypuszczenia...
Skąd Wy to wszystko wiecie??!! Ściągacie te odcinki z neta czy co?? Chyba,że macie znajomych w USA i wam nagrywają,no jeśli tak to zazdroszczę;)
pozdro:*
Ja bym nie chce zeby ktokolwiek umierał w serialu. Juz smierc lionela luthora wywołała niemiłe uczucia i nie chciałbym zeby wprowadzali innych bohaterów na miejce moich ulubieńców. Niestety scenarzyści uśmiercili ojca Clarka :{
ale czy ojciec Clarka naprawde umarłi czy nie ma szans na jego powrut do serialu ( przecieżśmierć w Smallville nie zawsze oznacza ŚMIERĆ i często osoby "zmarłe" powracają Jak bedzie z Jonathanem? Ja nie chce to moja ulubiona postac a Clark nie poradzi sobie bez ojca( pamietacie jak uratował Clarka i Marthe jak zachorowali na "kryptonitową grype" w drugiej serii w odcinku "FEVER" ???
Raczej nie wyobrażam sobie powrotu Jonathana jako człowieka - kruka takiego jakim był brat Garreta (odcinek 15 ressurection -- przed wami na tvn)
Ja uważam, że Jonathan spełnił już swoją rolę w edukacji Clarka i nie jest mu już potrzebny. Clark umie już samodzielnie podejmować decyzje oraz liczyć się z ich konsekwencjami. (przykład... nie chciał zabić rzezimieszka w Vengeance). Uważam, że ożywienie Johna było by jednym z najgorszych posunieć twórców seralu.