PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90364}

Tajemnice Smallville

Smallville
2001 - 2011
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36452
6,8 11 krytyków
Tajemnice Smallville
powrót do forum serialu Tajemnice Smallville

Dzisiaj oglądalem najnowszy odcinek (S05E19 - Mercy) i doszedlem do wniosku, tworcy tego serialu, ktory wg mnie schodzi na psy, nie maja juz czego wymyslac... niedawno byl nowy watek w niekonczacym sie zwiazku lana-clark, teraz odcinek, ktorego scenarzysta byl ewidentnie zainspirowany filmem "pila" ( nie mowcie, ze nie :D)
wg mnie mogliby skonczyc emisje na 5 sezonie, zeby wiecej sie nie kompromitowac... ale co tam... czego nie robi sie dla kasy...

ocenił(a) serial na 8
w00cash1234

Przyznaje rację pomysłów brakuje. Jak dla mnie 6 sezon może być o ile:

Clark bedzie z Lois

Lex bedzie coraz bardzej zły

Clark odkryje nową zdolność i zacznie jej regularnie używać

Pojawi się nowy superbohater ze świata DC.

7 sezon mogli by już sobie darować.

ocenił(a) serial na 10
MackKL

Napewno Scenarzysta zaczerpna pomysl z pily!
Wydaje mi sie ze na 5 sezonie jeszcze sie nie skończy,przeciez ile jeszcze jest ciekawych filmow z ktorych mozna zaczerpnac pomysły:)
Ciekawe czy jakimś bombowym odcinkiem zakończy się 5 sezon.

MistrzGrzegorz

oj, w tym serialu przecież nie tylko o akcję chodzi :)
w tym odcinku ważne było,by dostrzec jaki naprawdę jest Lionel i że Clark to juź nie dziecko. jak groził Lionelowi,to aż się gorąco Lionelowi zrobiło. jak na mnie,to serial byłby nudny już na poczatku 5.sezonu (mogliby go zakończyć od razu po rozwikłaniu sprawy artefaktów), gdybym w kolejnych odcinkach nie zaczęła szukać czegoś więcej niż sensacji. skupiłam się więc na psychologii bohaterów i już nie ziewam ;)

ocenił(a) serial na 8
elamelka

Oj nie z tym się nie zgodze. Dla mnie Arrival, Mortal, Hidden oraz Aqua były jednymi z najlepszych odcinków jakie widziałem.

Najgorsze to: Thirst, Hypnotic, cześciowo Void.

Do udanych zaliczam także Splinter i Solitude.

ocenił(a) serial na 9
elamelka

Juz wczesniej było nawiązanie do innych filmow np 6 zmysł.Odcinek jest przeciętny , ale zakonczenie fajne:)Co do zakonczenia to
1. Wydaje mi sie ze cos sie stanie z Lexem i bedzie cholernie zły.
2. Jakas inwazja albo cuś i zagrozenie wyginięciem ludzkosci.
3. i cos sie stanie z Laną (przynajmniej powinno)

ocenił(a) serial na 10
Dugi_3

rowniez sie nie zgadzam ze mogli skonczyc na poczatku 5 sezonu bo odcinki były dobre tylko ostatnio z jakies 2-3 odcinki nic sie takiego nie dzieje no oczywiscie oprocz przemian Lionela w bardziej dobrego czlowieczka ale to chyba troche za mało
Jednak zobaczymy co nastepne odcinki przyniosą

ocenił(a) serial na 10
MistrzGrzegorz

a ja nadal uwielbiam ten serial i nie chce zeby go kończyli a motyw z "Piły" bardzo mi sie podobał bo to znakomity film a jezeli sięz tym nie zgadzasz obejrzij "Piłę" ale część pierwszą. A ten odcinek traktuj jako powiew świerzości w Smallville ;)

ocenił(a) serial na 10
Small

dokladnie :) mnie serial z odc na odc zaskakuje i wszystkie mnie sie podobaly :)

tomi676

5x19 - Piła
3x04 - Koszmar w ulcy wiązów.
4x14 - Bethoven
5x13 - Zorro (lol)
5x15 - Terminator lub Cyborg (z Van Dammem)
1x10, 5x20 - Hollow Man
5x11 - Akademia policyjna 8
3x09 - Prison Break 1x18 (hahaha)
3x01 - (częściowo) Lost

ocenił(a) serial na 7
Zajebisty_Spojrzeniem

Tak a propo nawiazania odcinka 3x09 do Prison Break, a 3x01 do Lost - te dwa seriale są "świerze" i jeszcze o nich niesłyszeliśmy kiedy był kręcony 3-ci sezon Smallville, więc co najwyzej to Lost i Prison Break mogły nawiazywac do Smallville ;-)

Co do piątego sezonu to jak narazie moim ulubionym odcinkiem jest "Lexmas". Chciałabym żeby choć na trochę Clarka połączyli z Cloe :-) I... zeby Clark i Lois troche wiecej sie klocili - ich przekomarzanie sie jest bezbledne :-)

A jesli chodzi o 6-sty sezon to plotka glosi ze bedzie takowy :-) Po polaczeniu WB i UPN, "Smallville" ma podobno byc czescia ramowki nowej stacji. Ale tak na 100% to sie dopiero okaze 18 maja :)

ocenił(a) serial na 7
thalassa

maały spojler :)
w ostatnim odcinku 5 sezonu chloe i clark całują się ^_^ wygląda na to, ze twoje marzenia się spełniły :P

ocenił(a) serial na 7
w00cash1234

Tak, widzialam :-) Ale niesadze zeby to mialo jakas kontynuacje. A szkoda. W tym sezonie Chloe i Clark bardzo sie do siebie zblizyli i fajnie by bylo gdyby ich przyjazn zmienila sie w cos glebszego. W koncu, jakby niebylo, Chloe Clark zaufal. A Lanie niepowiedzial prawdy nawet o Lexie (-w ostatnim odcinku).

No, ale, jak juz wspomnialam - na nic nie licze :-(

ocenił(a) serial na 7
thalassa

owszem, zaufał, ale przecież jej nie powiedział! nie muszę chyba przypominac jak chloe się dowiedziała całej prawdy o clarku...

ocenił(a) serial na 7
w00cash1234

To akurat pamietam - Alicia, moja ulubiona wybranka dla Clarka. Szkoda ze jej zywot tak szybko sie skonczyl.

A co do Cloe i Clarka to juz wiadowmo, ze w szostym sezonie...

SPOILER

Cloe bedzie krecila z Jimmy'm Olsen'em, wiec :-( nawet nie bede chyba dalej ogladac. Przezuce sie na "Heroes" bo zapowiada sie calkiem niezle.

ocenił(a) serial na 7
Small

no to wybacz, ale jesyeś chyba jesteś chyba bezgramicznym fanem/fanką tego serialu.. nie widzisz nic poza nim :) mi tez się pdodoba, ale bez przesady... ostatni sezon po prostu jest do kitu :P
a piłę widziałem dawno temu :P