Tajemnice polskich morderstw: Sezon 1 Tajemnice polskich morderstw sezon 1, odcinek 1

Tajemnice polskich morderstw | Śmierć we śnie

48m
7,4 225  ocen
7,4 10 1 225
Tajemnice polskich morderstw
powrót do forum s1e1

Powinni dostać karę śmierci a nie tylko 25 lat !!

Weronka90

Aż trzy wątki zdążyłaś założyć, ale zabraklo ci czasu na sprawdzenie, że kk nie przewiduje takiej kary?

JoasiaAsia

Powinni zmienić i kara smierci jest wszędzie oprócz Polski a mamy się rozwijać a nie być 1000 lat za Murzynami kulka w łeb i po co utrzymywać takich morderców czy pedofilów w czarnych sukienkach którzy krzywdzą bezprawnie dzieci i kobiety bo chroni ich pislandia

Weronka90

A po co te rasistowskie teksty? Jeszcze żeby to pasowało do kontekstu, ale nie - kara śmierci to nie jest żaden nowoczesny wynalazek.

I nie, kary śmierci nie ma „wszędzie poza Polską”.

JoasiaAsia

inaczej mordercy będą mieć przyzwolenie na zabijanie niewinnych osób gdy nie spotka ich za to żadna kara

Weronka90

Kiedyś powiedziałabym podobnie, ale jednak z wiekiem uważam, że śmierć dla takich ludzi to nagroda. Więzienie nie jest przyjemne a ta ilość "wolnego czasu" pozwala żeby poczucie winy dręczyło non stop.

Ksenia_Sos

czasem mam wrażenie że w więzieniu mordercy mają lepiej niż ludzie na wolności, mają tam tv, bibliotekę, siłownie, mogą pracować jedzenie i zazwyczaj wypuszczają zaraz na wolność i wtedy zrobi to samo znów zabije z zimną krwią:((

Weronka90

Dodam jeszcze- ale nie mam pewności czy to 100 % prawdy, że Kamil z Rakowisk ponoć popełnił samobójstwo więc siedzenie w więzieniu i myślenie o tym, że spie***** życie sobie i swoim bliskim, zabił najbliższe mu osoby więc nawet nie ma go kto odwiedzić, nie ma się komu pożalić, dalsza rodzina się go wyrzekła a pół życia - w sumie najlepsze jego lata spędzi na śmierdzacej więziennej pryczy jednak go dobija.

lampa987

Kto by rozpaczal za morderca jednego śmiecia mniej wysłać nago do kamieniołomów o wodzie i chlebie coś by go nauczylo

ocenił(a) serial na 7
lampa987

Kamil nie popełnił samójstwa https://m.facebook.com/polskiepato/photos/a.2270667146346892/3831078230305768/?t ype=3

Weronka90

Hehe, to może poprzebywaj tam tydzień to zobaczysz, że nie mają. Co do kary śmierci prowadzono badania i kara śmierci niestety nie powoduje zmniejszenia przestępczości. Jedynie nieuchronność kary czyli świadomość społeczna, że jeśli popełnię przestępstwo na 100% poniosę odpowiedzialność za swoje czyny- zmniejsza poziom przestępczości. A co do kary śmierci do parafrazując Twoje słowa - tak kara jest właśnie na poziomie " sto lat za Murzynami". rozwiniętym, cywilizowanym społeczeństwie się jej nie stosuje.

lampa987

Jestem dobrym człowiek i muchy nie skrzywdzę a co dopiero drugiego człowieka:))po co utrzymywać morderców za nasze podatki kulka w łeb i po sprawie nic za śmieciami płakać nie będzie jakoś w USA i nie tylko jest legalna kara smierci aborcja eutanazja i nikt nie placze

ocenił(a) serial na 6
Weronka90

Bardzo prymitywne postrzeganie świata prezentujesz. A masz świadomość tego, że zdarzają się pomyłki sądowe? Gdy w grę wchodzi więzienie, to jeszcze można coś zrobić. Naprawić, zadośćuczynić. W przypadku kary śmierci nic już zrobić się nie da. Co byś, ty dobry człowieku, powiedziała rodzinie niewinnej osoby zamordowanej w świetle prawa? Powołujesz się na USA, a zdajesz sobie sprawę, że i tam kara śmierci obowiązuje tylko w niektórych stanach?

Neferubiti

Kara smierci i basta polska ma się rozwijać a nie być 500 lat za Murzynami i potem zdziwienie skąd morderstwo niewinnego 6 latka w Gdańsku czy innych ludzi i dzieci.w Polsce wiadomo że zabijesz to max 3-8 lat dostaniesz i wyjdziesz za dobre sprawowanie by dalej zabijac

ocenił(a) serial na 6
Weronka90

Rozmowa z kimś takim jak ty nie ma większego sensu, bo niezależnie od tego ile dostaniesz argumentów pokazujących jak naiwne i prymitywne jest twoje myślenie, to nie da się przebić przez ten mur ignorancji. Kiedyś w Polsce była kara śmierci i to wcale nie sprawiało, że ludzie bali się zabijać. Wręcz przeciwnie. To wtedy zabijali Kolanowski czy Kot. Wielu z najsłynniejszych morderców skończyło na szubienicy. I też mordowali niewinne dzieci. Im dłużej siedzę w true crime i im więcej spraw poznałam, tym bardziej kara śmierci mnie nie przekonuje. To tacy ludzie jak ty widzą w niej lek na wszystko. Bardziej świadomi rozumieją, że kara śmierci niczego nie rozwiązuje. No ale tkwij sobie w swojej bańce jeśli jesteś w niej szczęśliwa.

Neferubiti

No tak najlepiej by polska była 500 lat za Murzynami i nie było legalnej kary śmierci aborcji i eutanazji.w USA jest wszystko legalne i jakoś ludzie żyją i nikt o to pretensji nie ma.widac że przemawia pislandia bo tylko oni utrzymują nierobów dzieciorobow którzy wydają kasę na alkohol i narkotyki a dzieci dalej są brudne głodne i żadnej edukacji nie mają bo biorą przykład z matki cpunki która zrobi sobie 7 bachorów że najlepiej nic nie robić i żyć z zasiłków jak ty który zaklina Kate śmierci!!! Ja zawsze mam rację i spalić żywcem tych którzy głosowali na złodziejów wspierających pedofilów w czarnych sukienkach.nigdy nie będzie dobrze dopóki ta miernota będzie rządzić

ocenił(a) serial na 6
Weronka90

Ręce opadają. Już rozumiem dlaczego ludzie się poddali. Ja też nie zamierzam karmić trolla, bo aż trudno uwierzyć, że ty to tak na serio. Odmawiam wiary w to, że ludzie tak zacietrzewieni i ziejący taką nienawiścią istnieją naprawdę.

Neferubiti

Mówisz o sobie jak miło pisaku wspierający pedofilów w czarnych sukienkach elo