PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614988}

Tajemny krąg

The Secret Circle
2011 - 2012
7,0 20 tys. ocen
7,0 10 1 20262
Tajemny krąg
powrót do forum serialu Tajemny krąg

1x15 Return SPOILERY

ocenił(a) serial na 10

Dyskusja na temat nadchodzącego odcinka zatytułowanego "Return". Spoilery, opisy, zdjęcia itd.

PROMO NAPISY PL:
http://www.youtube.com/watch?v=MJIGozhxPcM

ZDJĘCIA:
http://www.youtube.com/watch?v=xIR7XaGj9uo

SCENA CASSIE&JAKE(nie podniecajcie się jakoś specjalnie fani Cake;) - tylko gadają):
http://www.youtube.com/watch?v=gXidRvStJak
(jak chcecie to wiem gdzie można znaleźć tłumaczenie)

EXTENDED PROMO:
http://www.youtube.com/watch?v=RC6vUaEa3KU

I opis(nie wiem czy oficjalny, ale sądząc po zwiastunach - prawdopodobny; tylko taki znalazłam):

PRZESZŁOŚĆ CASSIE ZNÓW JĄ PRZEŚLADUJE. Cassie jest zaskoczona, gdy zła postać z przeszłości notorycznie pojawia się na jej progu. Jednak szybko jej zaskoczenie przemienia się w podejrzenie, kiedy on prosi ją, by oddała medalion, jaki znalazła na wraku statku. Cassie burzy się, lecz zostaje schwytana przez Ebena i jego czarowników. Jake oferuje się w zamian za wolność Cassie(w innym opisie było, że oferuje pomoc w uwolnieniu Cassie), kiedy Adam zdaje sobie sprawę, że są w niebezpieczeństwie zwołuje krąg.
Dla przypomnienia w tym odcinku pojawi się ojciec Cassie
PREMIERA: 16 luty

PS: Odnośnie opisu:każdy kto twierdził, że Jake nie kocha Cassie tylko Faye( a wiem, że kilka takich osób było) może się schować;)

użytkownik usunięty
Clary10

a czy ty przypadkiem ostatnio usilnie nie próbowałaś/eś dowieść że Jakie i Cassie to rodzeństwo?

ocenił(a) serial na 10

No tak to ja ;-) ale mi nie chodziło o to żeby mieć rację, bo wcale tego pokrewieństwa nie chce! Chodziło mi chyba bardziej o to żeby być psychicznie przygotowaną na to gdyby coś takiego zaszło... no dobra skomplikowane... poprostu fakty mówią same za siebie... chodziło mi o racjonalne przeanalizowanie faktów;-) no ale myślę że do dwóch odcinków sprawa rodzeństwa się powinna rozwiązać no bo Blackwella chyba pozna własne dziecko, a myślę że nie będą chcieli tego wątku długo ciągnąć bo to nie jest jakiś główny wątek...

ocenił(a) serial na 9
Clary10

Jake kocha Cassie, Cassie kocha Adama, Diana kocha Adama, Faye kocha Jake, Melissa kocha....? I nikt nie jest szczęśliwy ;p

Co do zwiastunu to z ojca Cassie pewnie niezłe ziółko, wątpię żeby chodziło mu o zacieśnianie rodzinnych więzi. Oby tylko Jake nigdzie znowu nie wyjechał...

ocenił(a) serial na 10
rockowa_a

Mam nadzieję że Cassie Jake'a też kocha... nie wierze że mogą to tak popsuć żeby była z adamem! Choć po dzisiejszym odcinku to już zaczynam tracić wszelkie nadzieje...

użytkownik usunięty
Clary10

a ja coś czuje że tu będzie podobna sytuacja w przypadku Cassie i Jake jak z rodzicami Cassie niby mama Cassie była pisana tacie Adama a jakoś była z tym Blackwellem chyba? Więc skoro widać że Jake też ma coś z czarnej magi to może też jest z jakiegoś rodu w stylu ojca Cassie :) Mam nadzieję że mnie zrozumiecie :D

a ja myślę, że będzie jak w TVD. scenarzyści będą nas tylko wodzić za nos jeśli chodzi o Cassie i Jake'a. może będzie jeden pocałunek, kiedyś tam i na tym się skończy. w serialach nigdy te dobre dziewczyny nie są z bad boy'ami, niestety..

wikitoriwikens

Tez od razu skojarzylo mi się TVD :D Fakt mimo iż kazda z nas by wybrała Jace Cassie pewnie tego nie uczyni :D
choc ja zabieram się za ksiazki wiec moze czegos sie dowiem D:

nikitka19872

i będziemy tylko z nerwów obgryzać paznokcie z każdym następnym odcinkiem, mówię Wam. :D
a to nam się kojarzy z TVD, bo to ten sam reżyser się tym zajmuje.

wikitoriwikens

W ogóle te seriale sa do siebie podobne, oczywiście pomijając tematykę, ale podobne ujęcia, tempo, napięcie ect, kto ogląda TVD wie o czym mówię :D

nikitka19872

Dokładnie.

użytkownik usunięty
nikitka19872

nie oglądam więc nie wiem :D

ocenił(a) serial na 9
nikitka19872

I Jake strasznie z charakteru mi przypomina Damona obecnego (nie tego z pierwszego sezonu) xD

ocenił(a) serial na 10
rockowa_a

No może trochę;)

ocenił(a) serial na 10
nikitka19872

Słyszałam że w książkach wogóle nie ma Jake'a, ale Cassie była przez chwilę z Nickiem, a na końcu i tak była z Adamem... Też właśnie chciałam przeczytać książki ze względu na Jake'a, zaczęłam i była strasznie nudna od samego początku, a jak się dowiedziałam że nie ma Jake'a to ją zostawilam ...

ocenił(a) serial na 10
wikitoriwikens

A może właśnie scenarzyści nas zaskoczą. Zresztą w TVD też nie jest powiedziane że Elana nie wybierze Damona, przecież w książce....

Clary10

Jasne, że nie jest powiedziane, ale obserwując rozwój wydarzeń w TVD póki co ja osobiście JUŻ nie wierzę w ewentualny wybór Damona. Scenarzyści wodzą nas za nos jak już pisałam tylko po to by utrzymać oglądalność, bo wielu z nas oglądało, bądź ogląda tylko ze względu na Delenę (ja też zaliczałam się do tego grona). Zawsze w serialu kończy się, że 'dobry' jest z tym dobrym, a zły ze złym, bądź z nikim.

Mimo, że też chciałabym móc obejrzeć parę Cassie-Jake to wątpię, że tak się stanie.
chociaż uważam, że zarówno w TVD tak jak w TSC powinni dać nam wybór kogo chcemy oglądać jako parę, aniżeli tylko z góry nam ją narzucać. :)

ocenił(a) serial na 10
wikitoriwikens

Trzeba mieć nadzieję...

ocenił(a) serial na 10

No też tak właśnie pomyślałam;-) fajnie by było...

ocenił(a) serial na 7
Clary10

ja tam wolę parę Faye-Jake, Cassie-Adam. Nie lubię Cassie i Adama, ale razem są znośni. Poza tym jak ktoś napisał Jake bd miał ewentualnie mały romansik z Cassie.

ocenił(a) serial na 7
pattricia

Też wolę Faye-Jake, Cassie-Adam.;) Mam nadzieje, że tak właśnie będzie, co do odcinka to nie mogę sie już doczekac oh ah eh. xd

użytkownik usunięty
NaomiClark_

A ja jestem za Faye-Lee i Cassie- Adam . :D
Ale z Tego co widzę to Faye bedzie z Jakiem, Cassie z Adamem , : D
Diana będzie miała chłopaka który pojawi się w 16 odcinku . ^^
A Melissa będzie więcej czas spędzała z Callumem . xD

ocenił(a) serial na 7

nie powiedziałabym ze Faye bedzie z Jakiem, Jake dał jej do zrozumienia ze tu chodzi tylko o sex i ona dobrze o tym wie.. no chyba ze ich związek będzie się opierał wyłącznie na fizycznści

użytkownik usunięty
effi_2

W zasadzie masz racje . :D
To Faye może bedzie z Lee albo kogoś innego znajdzie . ;p

ocenił(a) serial na 10

No Lee mi do niej pasuje ale mi się wydaje że on coś kombinuje...

Clary10

Była w odcinku ta scena gdzie Lee był u jakiejś dziewczyny w śpiączce i mi się tak wydaje że to jest ta jego dziewczyna o której była mowa że ją stracił i pewnie będzie teraz kombinował żeby moc Feye przeszła na nią przez tę "pacynkę" co jej dał

ocenił(a) serial na 7
Esia15

no wiadomo :D no ten Lee też z nią jest fajny, ale wole Jake. wiem ze to sie opiera na sexie ale pomiędzy tą dwójką fajna chemia jest. może z czasem sie to przerodzi w jakiś dramatyczny romans xdd

ocenił(a) serial na 10
pattricia

Wątpię... a ta dziewczyna to ja myślałam że to cassie! No ale może macie rację...

ocenił(a) serial na 10
Clary10

Nowy sneak peek:

http://www.youtube.com/watch?v=xAZduo293hw&feature=player_embedded

ocenił(a) serial na 10
Clary10

Nowy sneak peek:

http://www.youtube.com/watch?v=xAZduo293hw&feature=player_embedded

ocenił(a) serial na 10
Clary10

Webclip 3:
http://www.youtube.com/watch?v=gM7tdC6r-5w
i Cast preview:
http://www.youtube.com/watch?v=Cni_Z9UFP-4

Clary10

ojca Cassie zagra znany chyba najbardziej z serialu Dr Quinn - Joe Lando
http://thesecretcircle.tnb.pl/photogallery.php?photo_id=1687

Clary10

Hm obejrzałam i niewiem do końca co powiedzieć. Tatuś Cassie wydaje sie być w porządku, na końcu nawet zdjenoczył się z Jake, ale nie wydaje mi się że tak nagle chce tylko chronić Cassie. A ten Leo to coś kombinuje, ta laska w spiączce się wybudziła, ale dzieki czemu? Mocy Faye?

ocenił(a) serial na 6
Kamila9191

właśnie ojciec Cassie wydaje sie w porządku...Szkoda,że nie ma mocy,ale zapewne ją odzyska.

Zła wiadomość jest taka,że nie wiadomo czy TSC będzie dalej kręcone.

"Stacja CW powiedziała producentom Heart of Dixie, Nikita, Ringer i niespodziewanie The Secret Circle, że są one "w bańce". Ich los zależeć będzie od tego jak bardzo stacji spodobają".

himym

jak dla mnie mogą zakończyć produkcję TSC i wrócić do hellcats :)

użytkownik usunięty
himym

Kiepska wiadomość:/

użytkownik usunięty
himym

uuu głupio ale w sumie mam wrażenie że od 2-3 odcinków coraz słabszy się robi serial. Już nie jest taki wciągający jak na początku przynajmniej dla mnie zresztą już 10 odcinek obejrzałam z dużym opóźnieniem czyli 2 tygodnie temu.
A co do tego odcinka jakoś mnie nie zachwycił Sierotka Cassy znowu poszła do Flaków z Olejem Adama który ją ogranicza i przy którym nie ma własnego zdanie i którego słucha się i jest w niego zapatrzona jak w obrazek
Jedynym ciekawym zwrotem akcji była końcowa scena gdy wybudziła się chyba dziewczyna Lee czy jak mu tam :D

ocenił(a) serial na 10

No dokładnie!Ze wszystkim się tu zgadzam!

Clary10

Cassie i Adam do odstrzału, reszta spoko:)
odcinek na plus, ale im szybciej skończą romans Cassie i Adama (jak dla mnie to nikt z nikim nie musi być), tym lepiej bo razem są beznadziejni.

użytkownik usunięty
ceylor

hah spalić ich!! :D

użytkownik usunięty
Clary10

Odcinek mi się bardzo podobał.
Inaczej wyobrażałam sobie tatuśka, ale generalnie jest w porządku. Nie chce mi się wierzyć,że zależy mu tylko na ochronie Cassie, byłoby zbyt pięknie.
Adam & Cassie - sama nuda...
Jake jak zwykle świetny. Jak dla mnie to taki drugi Damon, robi wszystko żeby ochronić Cassie. A Adam... cóż, taki Sztefyn.
Faye & Lee - nareszcie! Uwielbiam ich razem, tylko obawiam się,że on ją jednak wykorzystuje:/
Mam nadzieję, że nie pozbędą się szybko z obsady Calluma.
Jedyną postacią,która się szwęda i nie ma nic sensownego do roboty jest Diana.

ocenił(a) serial na 8

dokladnie.....Jake i Cassie! Damon i Elena oraz Chcuk i Blair!!:)

ocenił(a) serial na 10

Po tym odcinku stwierdziłam że cassie jest NUDNA! Adam jej zrobił pranie mózgu i ona teraz jest tak samo nudna jak on! Adam się zachowuje jakby był jej matką a ona się go słucha idiotka!! Jak tak dalej pójdzie to rzeczywiście możemy się pożegnać z TSC!

użytkownik usunięty
Clary10

Cassie nie jest nudna, jest nudna wtedy kiedy obok niej jest Adam, tak przynajmniej uważam. Zakończenie spaprali totalnie. Jake ją uratował, ale ona polazła do Adama,który oprócz zrzędzenia nic nie potrafi zdziałać. Tak samo robią w TVD, podziękowania należą się Williamsonowi... :]

Wie ktoś może jak nazywa się aktorka grająca Evę, dziewczynę Lee, która się obudziła? Przypomina mi ona głowną bohaterkę The Nine Lives of Chloe King xD

użytkownik usunięty
Cziczi

Alexia Fast

Dziękuję ;)

Cziczi

ja się właśnie zastanawiałam skąd kojarzę dziewczynę, a ona grała w poprzednim odcinku Supernatural;) (the slice girls)

ocenił(a) serial na 10

No dokładnie! Kiedy była ta krótka scena z Jake'iem w domu Cassie to odrazu było widać że ma charakterek! A z Adamem to jest jakieś jedno wielkie nieporozumienie!!

użytkownik usunięty
Clary10

Właśnie;) Kiedy nie ma w pobliżu Adama to potrafi pokazać pazurek:P I to mi się właśnie podoba. Odkąd odkryła w sobie czarną magię jest naprawdę świetna.

Zgadzam się że Cassie z czarną magią jest świetna,bo wcześniej nie lubiłem jej teraz to się zmieniło.
Adam strasznie przypomina mi Stefana ..wygląd i charakter,sposób mówienia,bycia...masakra.
Jake nie mam zdania co do niego,ale jest ciekawą postacią.
Diana jej...lubiłem ją bardzo a teraz zaczyna mnie wkurzać,kręci się,niech ją uśmiercą.
Melissa druga do wywalenia..nic sobą nie wnosi.
Faye ta chociaż potrafi rozbawić i coś się dzieje
Czy tylko ja mam takie wrażenie że Cassie wyładniała?
Może to zasługa innego makijażu ..ale jest ładniejsza niż wcześniej.