Hmmm może ktoś wie coś więcje na temat serialu prócz kto w nim zagra?
Kiedy będize emitowany? i o cyzm ma to być? Czy coś godnego uwagi?
Serial jest na podstawie trylogii L. J. Smith "Tajemny Krąg", wydany w Polsce w dwóch tomach: Inicjacja, Zakładniczka, Czas buntu, Moc. Główną bohaterką jest Cassie, która przeprowadza się do New Salem, odkrywa, że jest czarownicą i dołącza do tytułowego Kręgu - zgromadzenia czarownic i czarowników. Serial będzie leciał na The CW, gdzie są Pamiętniki Wampirów, również dzieła L. J. Smith.
Serial będzie leciał zamiast TVD, które mają teraz przerwę do września. Co potem? Zobaczymy. Tym serialem zajęła się ekipa od pamiętników... ;) Może być ciekawie... Z drugiej strony na sławę trzeba poczekać. Te książki były wydane w 1996? 1998? W każdym razie dawno temu a dopiero teraz coś z tym robią... ;)
nie sądzę żeby leciał w zastępstwie pamiętników, film web pokazuje ze startuje w październiku, zaś 3ci sezon TVD rusza we wrześniu, czyli pierwszy, reasumując oba seriale będą leciały mniej więcej równolegle. bo myślę że właśnie takich dat premier możemy się mniej więcej spodziewać.
Nie "zamiast" tylko startuje jesienią, emisja dokładnie tego samego dnia co VD ;-)
A czy ta trylogia jest warta przeczytania ? :P Czy równie "genialna" jak książki The Vampire Diaries ? :P
Ciekawe czy fabularnie serial też będzie tak bardzo odbiegał od książek tak jak w przypadku pamiętników wampirów.
Ja najbardziej warta przeczytania, ja osobiście w 2 dni obie księgi przeczytałam:) mam nadzieje ze serial bedzie rownie dobry jak ksiazka:) ale znając Kevina z TVD mozemy byc tego pewni:):) pozdrawiam
W mojej opinii napisane ciut lepiej aniżeli "Pamiętniki". Niestety, nie mogę oprzeć się wrażeniu, że Pani Smith tworzy swoje powieści według tego samego schematu. 2:1. On jeden i one dwie. Lub odwrotnie.
Główna bohaterka - idealne jej określenia to wyłącznie - sierota, zero polotu, praktycznie przez 300 stron czekałam, aż skleci jakieś sensowne zdanie. Ale jak to w takich przypadkach bywa - ma w sobie to "coś", wszyscy uważają ją za osobę niezwykłą. W większości przeczytanych przeze mnie książek, taka postać rzeczywiście czymś się wyróżnia.. Czy to urodą, czy niezwykłymi zdolnościami. A tu? Zero.
Plus za tematykę "niewampirzą".
Mimo to - główna intryga, jak dla mnie, zbyt banalna. Walka z czarnym charakterem - tym bardziej. Fakt, że Diana po prostu "oddała" chłopaka (w takim tempie nawet skarpetki jej nie zostaną), bo "Cassie chce :(" - przerysowane do granic możliwości.
Największy plus za (w końcu!) budowanie pełnych zdań przez główną bohaterkę i sam zamysł fabuły.
"Dobrze żarło, ale zdechło" - tak najlepiej opisałabym ta książkę. Fundamenty świetne, gdyby na taki pomysł wpadł inny autor.. Przypuszczam, że wyszłoby z tego coś naprawdę genialnego.
Reasumując, mam ogromną nadzieję, że tak jak w przypadku VD znacząco zmienią fabułę.
haha podbijam. książka jest straaaaszna. beznadziejna. zaczęłam i nie mogłam skończyć, bo główna bohaterka była porażająco głupia, podobnie zresztą jak jej 'wielka miłość' - Adam.
ale jeżeli tak jak w przypadku TVD serial okaże się lepszy od książkowego pierwowzoru to może być nie najgorzej.
Zgadzam się, książki raczej średnie. Pomysł całkiem niezły więc mam nadzieję, że Kevin "odpicuje" fabułę po swojemu :o) Tak jak to zrobił z Vampire Diaries. Przeczytałam pierwsze części, ale za kontynuację jakoś nie mogę się zabrać. Shadow Souls i Midnight stoją na półce i czekają...
Serial może być naprawdę niezły więc czekam z niecierpliwością :o)